מבזקים
שובר את הלב: אחיה של עובדת בית החולים אסותא נפל בקרב בדרום לבנון ירושלים: למרות המלחמה והטיסות שבוטלו – בני הזוג קראוס עלו לישראל עם 10 מזוודות וחלום אחד בת-ים נפרדת מסמ"ר מקסים אנטיס שנפל בקרב בדרום לבנון חברת הכנסת שרן השכל סיירה בזירות נפילה בבאר שבע: "החוסן הישראלי הוא התשובה" תאונה באשקלון: נהגת רכב נפצעה ברחוב יצחק שמיר פסח באילת: המשטרה בהיערכות ביטחונית מוגברת לצד שמירה על הסדר הציבורי ואיכות חיי התושבים ה"פאוור קאפל" החדש של התקשורת: עו"ד כנרת בראשי ויוספה ברק מאחדות כוחות רגע נדיר במפרץ אילת — צב ים ירוק גדול תועד שוחה בשלווה בית הנשיא נערך לפסח: הרצוג קיים את טקס מכירת החמץ פתח תקווה: הפגנת יחיד הפכה לקריאה ארצית – “אני שושנה סטרוק” עברונה מתחדשת: 12 שנה אחרי אסון הנפט, מתחיל שיקום דרמטי פסח של הפוגה ברחובות עם 100 פעילויות ליד המרחבים המוגנים שני אזרחים ישראלים בנגב נעצרו בחשד להברחת אמצעי לחימה הבנזין חצה 8 ש"ח: המדינה דוחפת מעבר לרכב חשמלי לראשונה מאז 1972: בני האדם חוזרים לירח במשימת ארטמיס 2 התלמידים ברמלה יצרו הגדה משלהם – ויצאו לחלק אותה בעיר גן יבנה: הלוואה של 10000 ש"ח הסתיימה בכתב אישום על סחיטה היוזמה באילת שנותנת לתושבים שעה אחת לעצור ולנשום הותר לפרסום: סמ"ר גלעד הראל, בן 21, נפל בקרב בדרום לבנון 21 שוהים בלתי חוקיים נעצרו באתר בנייה בקטמון

ירושלים: למרות המלחמה והטיסות שבוטלו – בני הזוג קראוס עלו לישראל עם 10 מזוודות וחלום אחד

השבוע הם נחתו בישראל בטיסת חילוץ – לא כתיירים, אלא כעולים חדשים שבחרו לפתוח פרק חדש בירושלים.

אחרי 41 שנים בארצות הברית ושתי טיסות שבוטלו ברגע האחרון בשל המתיחות הביטחונית, טום ואדנה קראוס לא ויתרו על החלום. השבוע הם נחתו בישראל בטיסת חילוץ – לא כתיירים, אלא כעולים חדשים שבחרו לפתוח פרק חדש בירושלים.

בעוד השמיים מעל ישראל ידעו ימים מתוחים של אזעקות ואיומים, בנמל התעופה בן גוריון נרשם רגע מרגש של ניצחון הרוח. בני הזוג, בשנות ה-70 לחייהם, צעדו אל אולם הנוסעים עם עשר מזוודות וחיוך גדול – בדרך לביתם החדש בבירה.

במשך יותר מארבעה עשורים חיו בני הזוג בסקרסדייל שבניו יורק, שם בנו קריירות ומשפחה: טום בתחום ה-IT, אדנה בניהול עסק ליודאיקה. הם גידלו שלושה ילדים וזכו לעשרה נכדים – אך לדבריהם, הלב מעולם לא עזב את ישראל.

עבור אדנה מדובר גם בסגירת מעגל אישית. היא נולדה בישראל ועזבה עם משפחתה בגיל שמונה. "המחשבות שלנו היו תמיד קשורות לישראל", סיפרה. "בנינו חיים בארצות הברית – לימודים, נישואים, ילדים ונכדים. ועכשיו הגיע הזמן להגשים את החלום".

הדרך לישראל לא הייתה פשוטה. המצב הביטחוני והמלחמה הובילו לביטולי טיסות חוזרים, אך בני הזוג סירבו להיכנע. רק בניסיון השלישי הצליחו לעלות על טיסה – הפעם טיסת חילוץ. "מבחינתנו זו לא הייתה טיסת חילוץ, אנחנו פשוט עשינו עלייה", אמרה אדנה בחיוך. "חשבתי להגיד שאני ישראלית 'תקועה' כבר 65 שנה, אבל זה לא ממש עזר".

לשאלה כיצד מרגיש להגיע לישראל דווקא בעיצומה של מלחמה, השיבו בנחרצות: "תמיד יש איום. אם נותנים לזה לעצור אותך – לא מתקדמים. אנחנו מאמינים במשפט: 'קפוץ – והרשת תופיע'. מעולם לא ויתרנו על החלום".

בניגוד לטיסות עולים בימי שגרה, הנחיתה הייתה צנועה וללא טקסים חגיגיים, בשל הנחיות הבטיחות. משם המשיכו בני הזוג ישירות לירושלים – העיר שתמיד סימלה עבורם שילוב בין עבר לעתיד. "לירושלים יש דופק מיוחד. יש בה כבוד עמוק למורשת לצד שאיפה לעתיד בהיר", אמרו.

רשות העלייה והקליטה בעיריית ירושלים מלווה את בני הזוג לאורך כל התהליך – עוד מהשלבים הראשונים בארה"ב ועד להתאקלמותם בעיר. בימים הקרובים הם צפויים להמשיך את תהליך הקליטה בליווי אישי.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, בירך: "טום ואדנה הם השראה לכולנו. לעלות לירושלים בשיא המלחמה זו ציונות במיטבה. עיריית ירושלים תמשיך ללוות אותם ואת כל העולים החדשים, כדי להבטיח להם נחיתה רכה וחיבוק חם – כי בירושלים אף עולה חדש לא צועד לבדו".


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: שלו שלום

דילוג לתוכן