מבזקים
קבוצת מאמאנט רמלה מסכמת עונת בכורה עם מקום שלישי מצפה רמון: חוק חדש עשוי להזרים עשרות מיליוני שקלים בשנה לרשויות בפריפריה אשקלון מצדיעה למשפחות המילואים: ארבע משפחות מקומיות עלו על שלטי החוצות בעיר מזל טוב: יותר מ – 1,000 אורחים חגגו בבת המצווה לבתם של ספיר וליאור נרקיס יבנה הצדיעה למילואימניקים: מאות לוחמים ובני משפחותיהם הגיעו לערב הוקרה מיוחד מאלמנות צה"ל ועד אינטימיות נשית – התערוכה בירושלים שמציפה את הנושאים שאף אחד לא אוהב לדבר עליהם שדרות והנגב המערבי: יותר ויותר משפחות הופכות את הגג למקור הכנסה לכיש ואמציה: כביש 3415 הואר אחרי שנים של המתנה מרדף מאשקלון לשדרות: שני חשודים נעצרו עם חומר החשוד כסמים באר שבע על מפת המחקר העולמית: הגילוי שעשוי לשנות את כל מה שחשבנו על דיאטות רמת גן: רוכב אופניים חשמליים בן 62 נפצע בינוני לאחר שהחליק רחוב מרים מזרחי ברחובות ייחסם בשל פירוק עגורן באתר בנייה אשדוד ממשיכה לבנות את עצמה כעיר אופנה: תערוכת “קול כלה” נפתחה בבית קלנג פשיטת אכיפה במתחם עסקי בקריית מלאכי חשפה שורת ליקויים אשדוד: קטין נמלט פעמיים מהשוטרים – ואז נתפס עם סכין וחומר החשוד כסם באר יעקב, ראשון לציון, רמלה ולוד בדרך למהפכת תחבורה: הקו החום יוצא לדרך גבעת שמואל מצדיעה לנוער שמתנדב: 33 בני ובנות נוער קיבלו הצטיינות עירונית ירושלים, שדרות, חולון, אילת ויהודה ושומרון: 12 ישיבות הסדר הודיעו "לא נשלח תלמידים לשריון" ריגול בבת ים בזמן מלחמה: כתב אישום הוגש נגד תושב העיר שסיפק מידע לאויב בתמורה לכסף "מתחייב שנמצא את המקום להנציח אותו": חבר מועצת העיר רחובות אביב איטח ניחם את משפחתו של ישי לוי ז"ל

היוזמה באילת שנותנת לתושבים שעה אחת לעצור ולנשום

במסגרת תוכנית החוסן העירונית הושקו מפגשי זום יומיים, פתוחים וללא עלות

בעיצומה של מציאות מורכבת: היוזמה העירונית שמעניקה לתושבי אילת “שעה לנפש” בכל יום בשבוע.

על רקע התקופה המורכבת והמציאות המשתנה, המאופיינת במתח מתמשך, עומס רגשי ואתגרי שגרה וחירום כאחד, בעיר אילת ממשיכים להרחיב את המענים הקהילתיים לחיזוק החוסן האישי והקהילתי. במסגרת תוכנית החוסן העירונית ״עולמות״ שמובילה עיריית אילת, הושק לאחרונה מיזם ״שעה לנפש״ – סדרת מפגשי זום יומיים, פתוחים וללא עלות לכלל התושבים.

במסגרת המיזם מתקיימים בכל יום בשבוע שני מפגשי זום, המציעים תכנים מחזקים, מרגיעים ומעשיים לחיי היומיום. המפגשים מועברים על ידי מנחים ואנשי מקצוע מתחומים שונים, ומעניקים כלים להתמודדות רגשית, להפחתת מתחים ולחיזוק תחושת המסוגלות האישית.

בין הנושאים שנכללו עד כה: מדיטציה בחיי היומיום, יוגה ורוגע, בכוח מבפנים, נשים בתנ״ך כמקור השראה לחוסן אישי, פתרונות טבעיים לחיזוק החוסן, נשימה מודעת בליווי פסנתר, שפת גוף ותקשורת בין־אישית, לצד מפגשים ייחודיים ברוח התקופה והחגים, בהם ״משאירים את המרור מאחור״.

המיזם נולד מתוך זיהוי צורך גובר בקרב תושבים למרחבים זמינים ונגישים המאפשרים עצירה, איזון וחיזוק אישי, במיוחד בתקופה שבה רבים מתמודדים עם תחושת אי־ודאות ושחיקה רגשית.

לדברי מובילת התוכנית, בטי סימלמיץ – סגנית ומ״מ ראש העיר: ״חוסן עירוני לא נבנה רק מתשתיות ושירותים אלא מהיכולת של אנשים להרגיש שיש להם כלים להתמודד. ‘שעה לנפש’ נולדה מתוך הקשבה אמיתית לתושבים והבנה שהיום, יותר מתמיד, אנשים צריכים מרחב לעצור, לנשום ולהתחזק. העובדה שהמפגשים פתוחים ונגישים לכולם מאפשרת לכל תושב ותושבת למצוא רגע של איזון בתוך מציאות לא פשוטה״.

ההיענות למיזם הייתה גבוהה, עם השתתפות רחבה של תושבים מכל רחבי העיר וגילאים שונים. בעקבות הביקוש והתגובות החיוביות, הוחלט להמשיך את המפגשים גם בשבועות הקרובים ולהרחיב את מגוון התכנים.


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: פרטי

דילוג לתוכן