לוחמי האש ממרחב האומה פעלו בשעה האחרונה לחילוץ שני לכודים בתאונת דרכים קטלנית שאירעה בכביש בגין בסמוך לעטרות.
צוותי הכיבוי השתמשו בכלי חילוץ ייעודיים כדי לחלץ את הלכודים מתוך הרכב שנפגע קשות, והעבירו אותם להמשך טיפול רפואי. בסך הכול נפגעו בתאונה שני בני אדם: אחד במצב אנוש והשני במצב בינוני
מפקד הארוע, רשף שי דרורי: "התקבל דיווח על תאונת דרכים קשה בכביש בגין. לוחמי האש פעלו במקצועיות לצורך חילוץ הלכודים מהרכב. מדובר באירוע חילוץ מורכב במיוחד, שבו פעלנו בשיתוף פעולה עם גורמי הרפואה בשטח. נדרשנו לעבוד בזהירות רבה, מבלי לפגוע בלכודים, ולסנכרן את פעולות החילוץ עם הצוותים הרפואיים כדי להעניק לפצועים טיפול ראשוני מיידי. לאחר הערכת מצב במקום, השתמשנו בכלים הידראוליים כדי ליצור גישה לפצועים ולחלצם בצורה בטוחה. אחד הלכודים חולץ במצב אנוש והשני במצב בינוני לאחר מכן הם הועברו להמשך טיפול רפואי.”
צוותי מד"א נתקלו ברכב שהתהפך בדרך מנחם בגין בירושלים בסמוך למחלף בן ציון. חובשים ופרמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח שערי צדק גבר כבן 25 במצב קשה, מחוסר הכרה עם חבלה רב מערכתית. מהמקום פונה פצוע נוסף במצב קל.
חובשי מד"א יוסי פרקוביץ ואישתו, חנה פרקוביץ שנתקלו בתאונה, סיפרו:
"נתקלנו ברכב הפוך עם פגיעות פח משמעותיות, מיד התקשרנו למוקד 101 של מד"א במקביל למתן סיוע ראשוני. בתוכו היה גבר כבן 25 לכוד כשהוא מחוסר הכרה עם חבלות קשות בגופו, הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים ופינינו אותו לבית החולים כשמצבו לא יציב."
◼️ הצטרפו לחדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן