לאחר כשבוע שבו הייתה מורדמת ומונשמת בטיפול נמרץ ילדים בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד, חל שיפור משמעותי במצבה של נערה בת 17 שאושפזה בעקבות סיבוך של מחלת השפעת. היא יצאה מכלל סכנת חיים, שבה לנשום בכוחות עצמה וכבר החלה להתהלך במחלקה – ימים ספורים לפני יום הולדתה ה-18.
הנערה, ללא מחלות רקע, הגיעה לבית החולים כשמצבה קשה, לאחר שלא הספיקה להתחסן נגד שפעת. בתוך שעות חלה הידרדרות חדה במצבה, בעקבות דלקת ריאות קשה וזיהום חריף שהוביל לירידה מסוכנת בלחץ הדם. בשל מצבה היא הורדמה והונשמה ונזקקה לטיפול אינטנסיבי.
במהלך האשפוז העניקו לה צוותי היחידה לטיפול נמרץ ילדים טיפול מורכב, שכלל תרופות לייצוב לחץ הדם וטכנולוגיות הנשמה מתקדמות. בהדרגה התייצב מצבה, תחילה מבחינת לחץ הדם ובהמשך גם מבחינה נשימתית, עד שניתן היה להעיר אותה ולגמול אותה מההנשמה.
בהמשך החלה הנערה בתהליך התאוששות שכלל פיזיותרפיה נשימתית וסיוע בחיזוק הנשימה והשיעול. כיום היא כבר אוכלת בכוחות עצמה, מתהלכת ומשיבה בהדרגה את כוחותיה. עם זאת, היא עדיין זקוקה לתמיכה נשימתית מסוימת ולהמשך טיפול ושיקום.
ד״ר נועה רוזנפלד, מנהלת היחידה לטיפול נמרץ ילדים באסותא אשדוד, סיפרה: ״הנערה הגיעה אלינו במצב קשה מאוד, עם פגיעה משמעותית בנשימה וירידה מסוכנת בלחץ הדם. נדרש טיפול מהיר ואינטנסיבי כדי להציל את חייה. לשמחתנו, בזכות העבודה המשותפת של הצוותים הרפואיים והסיעודיים והטיפול המתקדם שניתן לה, מצבה השתפר בהדרגה. לראות אותה היום ערה, אוכלת ואפילו מתחילה ללכת, זו התרגשות גדולה עבור כולנו. המקרה הזה הוא תזכורת לכך ששפעת עלולה להיות מחלה מסוכנת גם בקרב ילדים ובני נוער בריאים לחלוטין. לעיתים ההידרדרות מהירה מאוד, ולכן חשוב להיות ערניים לסימני החמרה ולהקפיד על חיסון נגד שפעת״.
אביה של הנערה, שביקש להישאר בעילום שם, אמר: ״אני מבקש להודות לצוותים של היחידה לטיפול נמרץ ילדים באסותא אשדוד. עברנו ימים מטלטלים. הטיפול שקיבלה הבת שלנו היה מעבר לכל מה שיכולנו לדמיין. העובדה שהילדה שלנו, שרק לפני ימים ספורים הייתה במצב קשה מאוד ובסכנת חיים, עומדת היום על הרגליים, היא ההוכחה הטובה ביותר לכך. אנחנו אסירי תודה לכל מי שטיפל בה.
״אנחנו משפחה שבדרך כלל מקפידה להתחסן נגד שפעת, אבל השנה פשוט לא הספקנו. אחרי מה שעברנו, אני מבין עוד יותר עד כמה החיסון חשוב, ובעיקר כמה חשוב לא לדחות אותו. בשנה הבאה נדאג להתחסן מוקדם יותר. אני מקווה שגם משפחות אחרות ילמדו מהמקרה שלנו ולא ימתינו עם החיסון״.
בימים הקרובים צפויה הנערה להמשיך בתהליך ההתאוששות, הכולל פיזיותרפיה ושיקום נשימתי. בהתאם להתקדמות במצבה, תיבחן האפשרות להעבירה מטיפול נמרץ להמשך אשפוז ומעקב.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









