מבזקים
נפילה בגן ילדים בראשון לציון; אין נפגעים קריית אונו מתעוררת אחרי לילה מתוח: שתי זירות נפילה בעיר גם מצחיק וגם שימושי: הקמפיין של ראש העין לקראת פסח תופס ברשת מחשבים לתלמידים או מאבק פוליטי: הסערה החדשה בכפר סבא כשהמבוגרים בחזית, הנוער של גבעת שמואל מחזיק את העורף גם בחשכה ובחירום: גדרה מתקינה תאורה סולארית במיגוניות רחובות מתאוששת מהפגיעות: כלל זירות הרסיסים בעיר טופלו שיחת טלפון שהופכת לרשת ביטחון: כך באר שבע שומרת על הוותיקים קריית מלאכי מקלה על ההורים: לא ייגבה תשלום על ימי גן שלא פעלו בימים קשים בצפון: בנימין הגיעה עם חיבוק, עוגות ומילים מהלב ירושלים פותחת את הלב: תושבי מטולה הגיעו להתאווררות בבירה תקיפת אנשי תקשורת במרחב המוגן בתל אביב: החשוד עוכב ושוחרר בתנאים מגבילים פגיעה ישירה בירושלים, מטרים ספורים מהכותל המערבי סיכום האירועים ברחובות: פגיעה ישירה בבית מגורים בעיר, לצד עשרות זירות של שברי יירוט ורסיסים – כל הזירות זוכו היערכות מערכת החינוך בלוד לשבוע הקרוב: כל התשובות להורים אשדוד בצמרת החינוך: מקום שני בשביעות רצון התושבים ידע ששווה כסף: עיריית רחובות פותחת סדרת הרצאות חינמית לעסקים שר הכלכלה הגיע לרמלה: זה המסר שהעביר ממרכז ההפעלה העירוני תושבי רחובות, שימו לב: השינויים הגדולים לקראת פסח כבר כאן היוזמה שמרגשת את אור יהודה: בני הנוער מפעילים ילדים במקלטים

כך מתכוננים לפרישה: עיריית רחובות מציעה לתושבים סדנת הכנה לפרישה

פורום שולחן עגול לקידום האוכלוסייה המבוגרת רחובות, בשיתוף עם ארגון פעמונים,  נערכים לפתיחת שתי סדנאות להכנה לפרישה מהעבודה לתושבי רחובות לשנת 2020. הפורשים כיום הם אנשים פעילים הרוצים להמשיך ולהתפתח, ללמוד ולמלא את הזמן בצורה איכותית, מלאת סיפוק ותרומה לקהילה בה הם גרים.

בסדנת הפרישה הם צפויים לקבל כלים להתנהלות כלכלית נכונה, מיצוי זכויות מול גורמים רלוונטיים,  מידע על ייפוי כח מתמשך, על שירותים והטבות, התמודדות עם שינויים ותהליכים רגשיים בפרישה, מילוי זמן פנוי, התנדבות, אפשרויות תעסוקה בגיל השלישי ועוד. מאות תושבים השתתפו עד כה בסדנאות דומות מטעם העירייה, והם קבלו כלים משמעותיים לקראת יציאתם לתקופת החיים החדשה שלאחר הפרישה. אחד מהם במשוב "ככל שאתה נחשף לתכנים שרלוונטיים לפרישה, אתה מבין עד כמה אתה לא יודע ואיזו חשיבות קריטית יש להכנה לפרישה".

ד"ר רוני באום, חברת מועצת העיר מחזיקת תיק אזרחים ותיקים: "מחקרים מראים כי רוב מקומות העבודה לא מכינים את עובדיהם לקראת הפרישה. היציאה לפנסיה היא הזדמנות להתחלה חדשה, ולכן אנחנו שמחים להעניק את השירות של סדנאות הכנה לפרישה לתושבי העיר".

ענת יולס מנהלת המחלקה לרווחת האזרח המבוגר: "הסדנאות הן כלי התורם להיערכות נכונה ומושכלת לשנים הבאות, כלי המשמש גם כתוכנית מניעתית למצבי התדרדרות בתקופת הזקנה. ישנה חשיבות רבה לחשיפה הניתנת בהן לעולמות תוכן חשובים ומשמעותיים עבור הפורשים".

אורית קרטה גהסי עו"ס קהילתית במחלקה לרווחת האזרח המבוגר המלווה את הסדנאות: "לפורשים מהעבודה צפויות  מעל 20 שנה מתום חיי העבודה ובסדנא חשוב לנו להדגיש את הצורך בפיתוח עיסוקים ופעילויות שונות, שיסייעו להם לבנות חיים בעלי סיפוק ומשמעות".

הסדנאות  בנות 5 מפגשים, ויתקיימו בימי ראשון, בין השעות 17.30-21.00 ברח' הנביאים 8  בחדר הישיבות, באגף לשירותים חברתיים, עיריית רחובות .סדנה ראשונה  בתאריכים: 12.1 /19.1 / 26.1 / 2.2/ 9.2, סדנה שנייה בתאריכים: 26.4 /3.5/ 10.5/ 17.5 / 24.5 

עלות השתתפות הנה  50 ₪ לכל המפגשים ומספר המקומות מוגבל. הסדנה מיועדת לגברים ונשים המתכננים פרישה מהעבודה בשנים הקרובות וכן לכאלה שפרשו לאחרונה.

לפרטים ולהרשמה: אדית קוגון בטל 0506617108 אלן לקס 0506874245- פעילות בשולחן עגול עירוני לקידום האוכלוסייה המבוגרת רחובות

דילוג לתוכן