כך תפעלו בתהליך שחרור החטופים הבאים – הנהגת ההורים במסר חשוב

הורים יקרים, בימים קשים כגון אלו אתם משמשים אף יותר מתמיד סלע איתן ויציב עבור ילדיכם. אנו מחזקים אתכם בהתמודדויות הלא פשוטות ורוצים לעמוד לצידכם.

"אני פה בשבילך – אנחנו יכולים לשוחח על הכל"
דברו בשפה שמתאימה לגיל הילד. חשוב לעודד את הילד לשאול שאלות ולענות עליהן באופן ברור וכן ככל שניתן. אין צורך לחשוף פרטים קשים או מטרידים ואין צורך להוסיף מידע שאינו תואם גיל.

"יש מי ששומר עלינו"
מסר של ביטחון והגנה: המבוגרים בישראל – המשפחות, כוחות הביטחון, אזרחים ובעלי תפקידים פועלים כל הזמן לחזק את הביטחון והמוגנות של כולנו.

"זה בסדר להרגיש…"
הכרה ברגשות: זה בסדר להרגיש פחד, לחץ, בלבול, מתח, דאגה לצד שמחה, ציפייה ותקווה לקראת המתרחש.

"החטופים שחזרו היום מתו בשבי, הם כבר לא בחיים"
רק במידה שהילדים עצמם מעלים את העובדה שהחטופים מתו בשבי אפשר להסביר, שהם היו גיבורים ושהמשפחות שלהם עצובות מאוד ושגם אנחנו עצובים. חשוב לשזור בשיחות את המסר שלצד העצב והכאב לנוכח בשורות המרות הרי שעבור משפחות החטופים השבת גופות יקיריהם ארצה היא חשובה עד מאוד שכן עתה יוכלו להביאם לקבורה.

"יש תקווה – אנחנו מאמינים שיהיה טוב"
אנשים רבים במדינת ישראל פועלים בכל דרך להשבת כל החטופים. כולנו מייחלים שהחטופים שעדיין נמצאים בשבי ישובו במהרה כשהם בריאים ושלמים.

הורים יקרים

כחלק מתהליך שחרור החטופים, יושבו ארצה בימים הקרובים חטופים שאינם בין החיים. לבבות כולנו מחסירים פעימה לנוכח הרגעים הקשים וכולנו, בקהילות החינוכיות ובכלל, נעשה כל שביכולתנו על מנת לעמוד לצד המשפחות לתמוך בהן ולסייע בכאבן. חזרתם של חטופים שאינם בין החיים מהדהדת בתקשורת, בשיח הציבורי וגם בקרב חלק מהילדים.

לנוכח כך, יתכן כי ילדיכם יהיו חשופים למידע הקשה ויהיו עסוקים בנושא. מומלץ לתווך את הנושא לילדים בהתאם לגיל, לשלב ההתפתחותי ולמידת הקרבה, ולצמצם ככל הניתן את החשיפה לחדשות ולמראות קשים. צוותי החינוך ערוכים לאפשרות שהנושא יעלה בשיחות עם התלמידים והונחו לשיח מותאם גיל, למאפייני הקהילה ולמעגלי הקרבה.

ההמלצה היא לא לנהל שיח יזום בנושא בגנים ובבתי הספר היסודיים, יחד עם זאת בכיתות בהן הנושא יעלה השיח יתנהל על פי הנחיות אנשי המקצוע באופן תואם גיל ומותאם לאפיונים הייחודיים של הכיתה. בנוסף, בקהילות בהן קיימת קירבה או בקהילות שחוות אובדן ושכול יתקיימו שיחות בכל שלבי הגיל בהתאם לשיקול הדעת של אנשי המקצוע שמלווים את מוסדות החינוך והקהילה.

השיח בכיתות מתבסס על עקרונות השיח הרגשי המאפשר שיתוף של התלמידים בצורה מוגנת, מעביר מסרים של תקווה וחיבור לכוחות תוך הקשבה לתלמידים, מתן מקום למנעד הרגשות, כולל דאגה, כעס או געגוע והבעת הבנה לתחושות השונות.

מומלץ לגלות רגישות לתכנים שהילדים משתפים בבית ולהמשיך לשוחח עמם ולהתעניין: מה עלה בשיח הכיתתי? מה הם מרגישים וחושבים? האם יש להם שאלה שירצו לשאול אתכם? אנו מודעים לקושי המתלווה לשיח בנושא זה ולכן מבקשים להציע לכם מספר מסרים:
מדינת ישראל
משרד החינוך
המינהל הפדגוגי
השירות הפסיכולוגי ייעוצי

הורים יקרים, בימים קשים כגון אלו אתם משמשים אף יותר מתמיד סלע איתן ויציב עבור ילדיכם. אנו מחזקים אתכם בהתמודדויות הלא פשוטות ורוצים לעמוד לצידכם.

אל תישארו לבד. זכרו, כמו תמיד – צוות בית הספר, המחנכ/ת, היועצ/ת, הפסיכולוג/ית והנהלת בית הספר זמינים לכם, בעת הצורך אתם יכולים לפנות גם למוקד משרד החינוך "קול לכולם" בטלפון 6312 *

בתפילה לשובם במהרה לביתם של כל החטופות והחטופים, בריאים ושלמים, ולשובם לשלום ובבטחה של כל חיילות וחיילי צה"ל וכוחות הביטחון.

 

◼️ הצטרפו לחדשות חינוך ואקדמיה  בווטסאפ לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות משפחה: הורים, ילדים ומה שביניהם בווטסאפ לחצו כאן

צילום: FREEPIK

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן