מבזקים
מאות טאבלטים נגנבו מבתי ספר: שלושה חשודים נעצרו ליד קריית מלאכי 85 אלף שקל ל-19 ספורטאים: המצוינות שמגיעה מאילת בחול המועד: מופעי קרח בחינם מחכים למשפחות בחולון דווקא אחרי כל נדרי: דגל הגאווה נתלש שוב מבית הכנסת בירושלים רוכבת קורקינט כבת 60 נפצעה בתאונה באשקלון קפה שחור, ספינג' ו-1,000 שקל: האירוע הנוסטלגי שיגיע לקריית מלאכי אוכל, אלכוהול ואטרקציות: הקונספט החדש שמגיע לאילת באוקטובר ״מה שמחבר בינינו, חזק ממה שמפריד״: המסר שיוצא לרחובות תל אביב אחרי 8 שנים בעירייה: הילה דריקס מונתה לתפקיד הבכיר באור יהודה 8,000 שקלים בכיס, מעקב מהבר ושוד באור יום: שני תושבי אילת נאשמים בשוד 45 פרסומים בטיקטוק: הצעיר ממשגב שלום שנאשם בהסתה לטרור מהטיילת ועד הטרמינל: ערב ההנצחה המיוחד שיתקיים בבת ים בן 19 משגב שלום נאשם בהסתה לטרור ובהזדהות עם חמאס תפיסת ענק ליד לוד: סמים בשווי כ – 90 מיליון שקל נתפסו רגע לפני ההפצה מסורת של עשרות שנים חוזרת למחנה יהודה: שוק ארבעת המינים נפתח בכיכר ולרו באר שבע: תבעו מרמ"י כ – 8.5 מיליון שקל – בית המשפט דחה את התביעה וחייב ב – 100 אלף שקל הוצאות ריסס גז פלפל על המוכרת ושדד כסף: חשוד בשוד קיוסק באשקלון נעצר 474 דירות במקום 208: אושרה תוכנית הפינוי בינוי הגדולה בשכונת הדקל באילת 300 מטרים של קווי חשמל ירדו מתחת לאדמה: העבודות ברחוב פינס בפתח תקווה הושלמו ויכוח בכביש הסתיים בתקיפה בסכין: תושב בת ים נאשם שתקף נהג – ואז הציע לו כסף

לאחר שנתיים: חוף אשקלון נערכת לפתיחת חוף זיקים

לאחר שהיה סגור במשך שנתיים לרחצה ולמבקרים, חוף זיקים ייפתח מחר (יום ה', 16.10.25) החל מהשעה 07:00. שירותי הצלה החל מהשעה 09:00.

לאחר שהיה סגור במשך שנתיים לרחצה ולמבקרים, חוף זיקים ייפתח מחר (יום ה', 16.10.25) החל מהשעה 07:00. שירותי הצלה החל מהשעה 09:00.

בהתאם להערכת המצב המבצעית, הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר אישר את המלצת מפקד פיקוד הדרום לאפשר, בתיאום הדוק ובשיתוף עם המועצה האזורית חוף אשקלון, את פתיחת חוף זיקים לציבור והורדת צו השטח הצבאי הסגור שחל על המקום מתחילת המלחמה.

החוף יפתח ביום ה׳, 16 באוקטובר 2025. פתיחתו התאפשרה לאחר פעילויות מבצעיות משמעותיות של כוחות צה״ל בפיקוד הדרום במרחב צפון הרצועה, ולאחר נוהל קרב סדור שבוצע בפיקוד הדרום ובחיל הים בשבועות האחרונים.

כוחות צה״ל בפיקוד הדרום ימשיכו לפעול על מנת להגן על תושבי הנגב המערבי. צה״ל רואה את פתיחת החוף כצעד נוסף בהליך שיקום המרחב, על כן הושקעו כלל המאמצים בכדי לאפשר את פתיחת החוף לציבור הרחב בצורה המיטבית והבטוחה ביותר.

בשנה האחרונה פעלה המועצה יחד עם מנהלת תקומה, משרדי הפנים והתיירות, לשדרוג ולבנייתו מחדש של החוף שנהרס באירועי השבעה באוקטובר, ובו נרצחו 18 אנשים מתוכם 3 תושבי תושבי המועצה. החוף שודרג מחדש בעלות של כ – 20 מלש״ח מתוכם כ – 6.5 מיליון ש"ח ממנהלת תקומה.

בשלב הראשון של פתיחת החוף, החוף יהיה פתוח למבקרים ולמתרחצים החל מהשעה 07:00 עד השעה 18:00, ושירותי הצלה החל מהשעה 9:00. בחוף תותר גלישה אך לא תותר בשלב זה פעילות ספורט ימי וצלילה באזור.

טקס פתיחה רשמי יתקיים ביום ג' 21.10 בשעה 15:00 במעמד השותפים להקמת החוף, תושבי המועצה והאזור.

ראש המועצה האזורית חוף אשקלון, איתמר רביבו: "לאחר המתנה ארוכה חוף זיקים המיוחד והיפה ייפתח לרחצה ולמבקרים. לצד פתיחת החוף, אנו נזכור וננציח את נרצחי חוף זיקים ולא נשכח את 18 הנרצחים בחוף. אני מבקש להודות למנהלת תקומה, למשרד הפנים ולמשרד התיירות על תרומתם והשקעתם בחוף ובהקמתו מחדש ומזמין את כולם לבוא ולהנות מהחוף המשודרג".

זאב אלקין, שר במשרד האוצר האחראי על שיקום הדרום והצפון: "פתיחת חוף זיקים לציבור, אחרי שהיה סגור שנתיים מאז 07.10, זה עוד אירוע סמלי המדגיש שהחיים בחבל תקומה חוזרים למסלולם. מי שקיוו במעשי זוועה, שביצעו להבריח אותנו לתמיד מהאזור, רואים היום בעיניים כלות את שיקום וחיזוק ההתיישבות בחבל תקומה. העובדה, שהחוף לא רק שוקם אלא פותח ושודרג בהשקעה תקציבית גדולה בעבודה משותפת של מנהלת תקומה ומועצה אזורית חוף אשקלון, מוכיחה שוב שמטרתנו היא לא רק שיקום של החיים שהיו, אלה צמיחה וחיזוק דרמטי של חבל תקומה כולו. זה חלק חשוב מאוד מהניצחון על אויבינו!"

אביעד פרידמן ראש מנהלת תקומה: “חידוש ופתיחת חוף זיקים הם חלק ממחויבותנו להשיב את האזור לחיים משגשגים. פתיחתו המחודשת של החוף מגלמת את אמירתנו הברורה – אנחנו כאן כדי להשתקם ולצמוח. נמשיך לפעול לבניית האזור מחדש, מתוך אמונה שדווקא במקומות שספגו את הפגיעה הקשה ביותר, נבנה עתיד חדש, בטוח וטוב יותר. ננצור ונזכור לנצח את הנופלים. אני רוצה להודות לראש המועצה האזורית חוף אשקלון על ההובלה המקצועית והבלתי מתפשרת להצלחת הפרוייקט״.


◼️ חדשות אשקלון בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות והסברה חוף אשקלון ומנהלת תקומה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשקלון

לחצו כאן
דילוג לתוכן