מבזקים
טרגדיה בים המלח פצועים במחלף מלחה כביש בגין בירושלים בשיא החום: בן שנתיים נשכח ברכב בירושלים והובהל לבית החולים במצב בינוני מסלול רכס איתמר יפתח את אירועי הקיץ בשומרון אשקלון מפעילה קווי קיץ לחופים: כך תגיעו לים בלי רכב מבימת הנוער ברחובות למסך הגדול: בוגרי "דה שליט" חוזרים לעיר עם הקרנת טרום בכורה ביום הולדתה: מקווה טהרה חדש נחנך בבית חשמונאי לזכרה של פקד קים דוקרקר הי"ד בני שמעון הצדיעה לצוותי המרפאות: “מעניקים ביטחון ויציבות גם בחירום” ברחובות נחנכו בית כנסת ומדרשה לזכרו של סרן דניאל פרץ ז"ל משרד הרווחה העניק במודיעין אות הוקרה לעמותת קהילת שבט הנובה על פעילותה למען שורדי 7 באוקטובר היסטוריה בבקבוקון: אוסף רוקחות נדיר מארה"ב הגיע לאוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע באר שבע: הסטודנט שנפל ב – 7 באוקטובר הונצח בהאקתון סביבתי עם אינטל פסטיבל הפרינג' בבאר שבע יוצא לדרך: 38 אירועים, 7 בכורות וכניסה חופשית למופעים מרכזיים רמלה: סליק עם יותר מ – 800 קליעים וחלקי נשק נחשף בדירת מגורים רגע לפני המדים: מאות מתגייסים מאור יהודה קיבלו תיק גב וליווי לצעד הבא מבצע "רשת ברזל": שלושה חשודים נעצרו לאחר ירי בשגב שלום, מחסניות, תחמושת וכלי רכב נתפסו בצל עימות התקציבים: בצה"ל מתכננים לשחרר את כוחות ההגנה המרחבית בעוטף עזה וביהודה ושומרון גל מדוזות הגיע לתחנת הכוח רוטנברג באשקלון: חברת החשמל מנקה את מערכות הקירור למרות המלחמה: 1,800 בכירים מ – 40 מדינות הגיעו לירושלים לכנס הביומד הבינלאומי יממה לאחר הצגת תוכנית "בטוח בקיץ": חברת מועצה בגדרה מותחת ביקורת על היערכות המועצה

"לא זוזו, לא טוב למות בעד ארצנו" | הדר אלמגור-ניר בטור לזיכרו של סגן זוהר חלמיש

אם רק היו מכשירי טלפון סלולריים ביום שנהרגת, הייתי מתקשרת אליך ואומרת לך, לא! מתחננת אליך, שאתה לא צריך להיות גיבור. שאתה הכי גיבור בעולם בעיני ושאתה לא צריך להוכיח כלום.

שהמדינה הזו לא יודעת להעריך את הקורבנות שלה. שלא טוב למות בעד ארצנו. טוב לחיות, ולהשתחרר, ולצאת לטיול שתמיד חלמת לעשות, שטוב ללמוד, לפגוש את אהבת חייך, לעשות איתה ילדים קטנים ומדהימים כמוך. שבמדינה הזו שלא נותנת כלום בחזרה, חסרת האחריות הזו, שיכולה היתה למנוע את המוות שלך ושל עוד כל כך הרבה בחורים צעירים ולא לשבת במוצבים חודרים ולנהל מלחמה חסרת מטרה ומסוכנת עם ארגון גרילה. הייתי אומרת לך שכלום לא שווה. שביום כיפור גולדה ידעה שהולכת לפרוץ מלחמה אבל היא סיכמה עם קיסינג'ר לכאורה שאנחנו נופתע, מכרה את החיים של אלפי אנשים ומשפחות במדינה הזו. אז לא זוזו, לא טוב למות בעד ארצנו. ועכשיו, אני כל כך כועסת וכל כך מתגעגעת. לא רק ביום הזיכרון. בכל יום. על ההחמצה הזו. על עולם שהפסיד את אחד האנשים הראויים ביותר שלו. מדען מחונן, הייטקיסט פורץ דרך. היית מגיע רחוק. ובמקום זה, אני מגיעה אל הקבר שלך ונזכרת במי שהיית, עולם שלם. אוהבת אותך תמיד.

  • לזיכרו של אהובי הנצחי, זוהר חלמיש, אשר ב-18 במאי 1993 הצטרף לכוח צנחנים שיצא לפעול נגד בסיס קדמי של החיזבאללה באזור אל-לואיזה שבדרום לבנון, נתקל במחבלים רבים, ובחילופי אש קשים נהרג. יהיה זיכרו ברוך.
קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן