מבזקים
זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב מהר הזבל לפנינת טבע: אחד המקומות הכי מוזנחים בפתח תקווה עומד להשתנות אילת נערכת לקיץ: המשטרה כינסה את בעלי המועדונים, הברים והמלונות לפני העומס הגדול רגע לפני החופש הגדול: רחובות פתחה את הסקייטפארק הראשון בעיר בהשקעה של 5.6 מיליון שקל התראה: עומס חום כבד צפוי בבקעת הירדן ובאזור ים המלח בן 80 נפגע מרכב בחולון ופונה לבית החולים במצב בינוני המדינה תשקיע מיליונים בגנים הבוטניים: אלה הגנים באזור שלכם שיקבלו תמיכה סמוך לנס ציונה: הסיפור של החלוצה שהקימה כפר נוער קם לתחייה אחרי כמעט 100 שנה בבאר שבע לא מחכים לתיכון: תלמידי יסודי כבר בונים את פיתוחי הטכנולוגיה של המחר באור יהודה הלפיד לא רק עבר בעיר – הוא הונף לזכר עמית פרידמן ז"ל בקריית מלאכי החליטו להזכיר מי באמת מחזיק את מערכת החינוך ספריית דורון נפתחת מחדש: רמת השרון מציינת 100 שנים לשבוע הספר עם עשרות אירועים לכל המשפחה חברת מועצת העיר אשקלון, תמר קידר חושפת: "הוגשה נגדי תביעת השתקה על סך 850 אלף ש"ח" תאונה קשה ברהט: הולך רגל כבן 60 נפצע קשה לאחר שנפגע מרכב
A

כביש 443: כתב אישום חמור נגד מוחמד שחאדה על רצח סרגיי מתתוב

פרקליטות מרכז מאשימה את שחאדה ברצח בכוונה בנסיבות מחמירות, ניסיון רצח ועבירות נשק לאחר אירוע הירי הקטלני שבו נהרג סרגיי מתתוב ז"ל. דיון במעצרו: 12:00 בלוד
A

פרקליטות המדינה הגישה לפני זמן קצר לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד כתב אישום חמור נגד מוחמד שחאדה, בן 20 מנצרת, בגין רצח בכוונה בנסיבות מחמירות של סרגיי מתתוב ז"ל בכביש 443 לפני כחודש. שותפו של שחאדה נורה ונהרג על ידי חיילי צה"ל שהגיעו למקום האירוע. דיון בהמשך מעצרו של הנאשם נקבע לשעה 12:00 במחוזי לוד.  

עורכות הדין נעמה תור-זאבי ונועה עוזרי גפני מפרקליטות מחוז מרכז מסרו: "מעשי הנאשם ושותפו, כפי שמיוחסים בכתב האישום, מהווים פיגוע פלילי לכל דבר. זהו אירוע חמור שבוצע באכזריות ובתעוזה חסרת תקדים והסתיים בתוצאה טרגית. סרגיי מתתוב ז"ל- איש משפחה, מהנדס, איש מילואים, יצא מביתו לפגישת עבודה- ולא זכה לשוב אליו. השימוש בנשק חם בצהרי היום, בלב כביש סואן והומה אדם, לצרכים עברייניים, מעיד על זלזול מוחלט בערך חיי אדם ובשלום הציבור, ועל מסוכנות חסרת מעצורים. לפרקליטות יש תפקיד חשוב במאבק בזליגה של הפעילות העבריינית הקטלנית אל המרחב הציבורי, המאבק הזה הוא מאבק על דמותנו ואנחנו מחויבים אליו".

מכתב האישום שהוגש ע"י פרקליטות מחוז מרכז עולה, כי הנאשם קשר קשר עם נוח אל-אעסאם לגרום למותם של פאוזי אבו-קטיפן ואחיינו מחמד. על מנת להוציא את תכנית החיסול לפועל, הם הצטיידו ברובה M-16, אקדח טעון ותחמושת, וכן באופנוע בו החליפו את לוחית הזיהוי, השחיתו את מספר השלדה והטמינו שלושה בקבוקי שתייה גדולים מלאים בבנזין. על גבי האופנוע, התקינו אור מהבהב כחול הנחזה להיות סימון אור משטרתי וכן התלבשו בבגדים תואמים הנחזים להיות לבוש מבצעי של גורמי אכיפת החוק, ובהם מכנסיים בצבע זית, מעיל כהה ועליו מחזירי אור, ועטו קסדות שחורות.

ביום 15.10 בשעות הצהריים, הגיעו הנאשם ושותפו באופנוע לצומת מודיעים באיזור מחלף בן שמן בכביש 443, וארבו בשול הדרך. כאשר התקרב הג'יפ ובו השניים שתכננו לחסל, ירה נוח מהרובה לפחות חמישה כדורים לעבר השמשה הקדמית, אשר פגעו בזכוכית והביאו לפציעתם. כדור אחד פגע ברכבו של עובר אורח אשר נסע באותה העת בנתיב הנגדי. הנאשם דלק בנסיעה באופנוע אחרי הג'יפ, התקרב אליו, נוח שלף את האקדח וירה ממנו לכל הפחות חמישה כדורים ולאחר מכן ירה שוב גם מהרובה.

בשלב מסוים, סמוך לצומת מבוא מודיעים, שבק הג'יפ ופאוזי ומחמד החלו במנוסה רגלית, בעודם שותתי דם כתוצאה מהירי לעברם. נוח ירד מהאופנוע ורדף אחריהם רגלית עם נשק שלוף, המשיך לירות לעברם, ואילו הנאשם המתין לו על האופנוע.

אותה עת נהג סרגיי ז"ל בדרך לפגישה ועת הבחין באירוע, עצר את רכבו מאחורי שורת רכבים. פאוזי ומחמד שהיו במנוסה, חלפו בקרבת רכבו של המנוח, פאוזי צעק "יורים עלינו, מחבלים, מחבלים". אז, יצא המנוח מרכבו, התכופף בכריעה והסתתר מאחוריו. פאוזי החל להימלט בריצה סביב רכבו של המנוח,  אך נוח המשיך לרדוף אחריו ולירות לעברו מספר כדורים כדי לגרום למותו. שתי יריות שירה נוח באמצעות הרובה אל עבר פאוזי, פגעו בפלג גופו העליון של המנוח, וגרמו למותו במקום.

לאחר מכן, המשיך נוח לירות לעבר פאוזי ולאחר מספר שניות חדל מהירי ומהמרדף, ונמלט בריצה למקום בו המתין לו הנאשם על האופנוע על מנת למלטו.

חיילים מיחידה צבאית מובחרת שהגיעו למקום למשמע יריות וסברו כי מדובר בפיגוע, ירו לעבר האופנוע ופגעו בנוח שמת במקום. שחאדה נפצע גם הוא מהירי, אך הצליח להימלט לאיזור מודיעין, תוך שהתבצע אחריו מרדף משטרתי. הנאשם נהג ברחבי העיר במהירות מופרזת, נגד כיוון התנועה, חצה את הצמתים ברמזור אדום, לא שעה להוראות הכריזה לעצור, עד אשר נעצר על ידי כוחות הביטחון.

כתב האישום מייחס לנאשם ביצוע עבירות של רצח בכוונה בנסיבות מחמירות בצוותא חדא, ניסיון רצח בצוותא חדא, נשיאה והובלת נשק ותחמושת בצוותא חדא, סיכון חיי אנשים במזיד בנתיב תחבורה, שיבוש מהלכי משפט בצוותא חדא ועוד. פרקליטות מחוז מרכז הגישה לבית המשפט בקשה להורות על המשך מעצרו של הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.


◼️ חדשות לוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מודיעין-מכבים-רעות בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן