מבזקים
שגרירות קולומביה נחנכה בירושלים: השגרירות העשירית בבירה רק כ – 220 נשרים נותרו בישראל: בנגב ובערבה מזמינים את המשפחות להכיר את מלך העופות משדרות ואופקים לעולם: המפעלים שמייצאים לחו"ל ומספרים על הקשיים בדרך ממושב זרחיה שליד אשקלון לטיקטוק: הצעיר עם 200 אלף העוקבים שיצר סדרה על חרמות עבריין מוכר מירושלים הפך לסוכן סמוי – והוביל למעצרם של 28 חשודים בסחר בסמים ברמלה מציעים לנשים יומיים של הכנה לחזרה לעבודה – ללא תשלום אילת מארחת יותר מ – 10,000 ספורטאים: השנה גם שורדי הנובה עולים למגרש בבת ים נפתחה מחלקת שיקום חדשה: מספר מיטות האשפוז בבית החולים גדל ב – 50% בראשון לציון חוזרים אל השירים של פעם: ספר שנכתב כמעט 20 שנה יושק במוזיאון העיר בחולון מתכננים להרוס 330 דירות ולבנות כ – 1,000 חדשות: פרויקט ענק בחמישה רחובות במודיעין נפתחו חמישה מגרשי פאדל חדשים – כמה תשלמו על שעה של משחק? אירוע חריג בתל אביב: שלושה לכודים חולצו ממבנה שקרס – הסריקות נמשכות כמעט 7,000 דוחות תנועה בתשעה חודשים בלוד – ואלה לא דוחות חניה לוד תשקיע כמיליון שקל בהגבלת המהירות ליד בתי ספר וגנים ל – 30 קמ״ש דאגה באשדוד ובערד: שלמה פרנבך בן ה – 11 נעדר – המשטרה מבקשת את עזרת הציבור יבנה מעניקה 50 אלף שקל לספורטאים מצטיינים – בהם אלופת עולם בת 14 שדה התעופה המתוכנן ליד רהט בדרך למכרזים? אלמוג כהן הצהיר על תחילת 2028 אשדוד זכתה לשדרה באתיופיה אחרי 15 שנות קשר – והסיפור שמאחורי מכון המחקר החדש בירושלים נפגשו נשים מכל הקשת הפוליטית: "לפני שאישה פורצת תקרת זכוכית, היא צריכה להאמין שמקומה שם" לאחר חקירת הגזבר בלהב 433 – מועצת נס ציונה תתכנס למינוי ממלא מקום

לוד תשקיע כמיליון שקל בהגבלת המהירות ליד בתי ספר וגנים ל – 30 קמ״ש

עיריית לוד קיבלה אישור לתקציב של כמיליון שקל לקידום הסדרי תנועה שיגבילו את מהירות הנסיעה ל־30 קמ״ש בסביבת מוסדות חינוך בעיר. אגף התשתיות והתנועה במינהל ההנדסה יבחן את הרחובות והצירים המתאימים ליישום המהלך, שנועד לשפר את בטיחות התלמידים, ההורים והולכי הרגל. בעירייה מעריכים כי העבודות יתקדמו במהלך החודשים הקרובים

בשורה להורים ולתלמידים בלוד: תקציב של כמיליון שקל אושר לטובת קידום הסדרי תנועה חדשים בסביבת בתי ספר וגני ילדים בעיר, שבמסגרתם תוגבל מהירות הנסיעה ל־30 קמ״ש בצירים שיימצאו מתאימים.

המהלך נועד לחזק את הבטיחות בדרכים בסביבת מוסדות החינוך, שבהם מתקיימת מדי יום תנועה ערה של תלמידים, הורים, הולכי רגל וכלי רכב, במיוחד בשעות הכניסה למסגרות הלימוד ובשעות סיום יום הלימודים.

התקציב אושר במסגרת תוכנית לקידום הבטיחות בדרכים, וכעת נערכת העירייה לשלב בחינת המיקומים שבהם ניתן יהיה ליישם את הסדרי המהירות החדשים.

בתשובה לפניית חדשות 08 אישרה דוברות עיריית לוד כי התקציב, בהיקף של כמיליון שקל, כבר אושר. בכך ניתן האישור התקציבי לקידום המהלך, לקראת בחינת הרחובות והצירים שבהם יבוצעו ההתאמות.

על פי העירייה, אגף התשתיות והתנועה במינהל ההנדסה יבצע בתקופה הקרובה בדיקה מקצועית של סביבת מוסדות החינוך, במטרה לזהות את המקומות שבהם נדרשים הסדרי מהירות חדשים ושבהם ניתן לבצע אותם בהתאם למאפייני הדרך.

הבדיקה תתייחס להתאמת הצירים והרחובות להסדרי התנועה המתוכננים, ובסיומה ייקבעו המיקומים שבהם יושקע התקציב.

הגבלת מהירות הנסיעה ל־30 קמ״ש בסביבת מוסדות חינוך היא אחד האמצעים שנועדו להקטין את הסיכון להולכי רגל, ובפרט לילדים צעירים, בעת חציית כבישים ותנועה בקרבת כלי רכב.

להפחתת מהירות הנסיעה יש חשיבות מיוחדת באזורים שבהם ילדים מגיעים למסגרות החינוך ברגל, חוצים כבישים או יורדים מכלי רכב סמוך לשערי בתי הספר והגנים.

מבחינת הנהגים, משמעות המהלך תהיה התאמת מהירות הנסיעה להסדרים שייקבעו ברחובות שייכללו בתוכנית. מבחינת ההורים והתלמידים, המטרה היא ליצור סביבת הגעה בטוחה יותר למוסדות החינוך ולצמצם את הסיכונים במרחב שבו מתקיימת תנועה משולבת של כלי רכב והולכי רגל.

בעיריית לוד מדגישים כי יישום ההגבלה ייקבע בהתאם לבדיקה המקצועית, שכן לא כל רחוב או ציר מאפשרים ביצוע של אותם הסדרי תנועה.

לאחר השלמת הבחינה יוחלט באילו אזורים יש להשקיע את התקציב וכיצד לקדם את השינויים הנדרשים.

לפי ההערכה שנמסרה מהעירייה, קידום העבודות והסדרי התנועה צפוי להימשך כמה חודשים. עם כניסת ההסדרים החדשים לתוקף תפרסם העירייה הודעה מסודרת לתושבים, ובה המיקומים וההנחיות הרלוונטיות לנהגים.

המהלך מצטרף לפעילות העירונית בתחום הבטיחות בדרכים, מתוך מטרה להתאים את סביבת מוסדות החינוך לצורכיהם של הילדים ושל כלל משתמשי הדרך.

עם אישור התקציב, השלב הבא יהיה בחירת הרחובות שבהם תיושם ההגבלה, לקראת יצירת אזורי נסיעה במהירות של עד 30 קמ״ש בסביבת מוסדות החינוך שייכללו בתוכנית.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של לוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן