לרגל יום הזיכרון הבינלאומי לשואה: קומיקס עם גיבורים אמיתיים

2-דימוי מישל קישקה

מסתבר שקומיקס זה לא רק סיפורי מדע בדיוני. אחד התחומים המסעירים, הפוריים והמרגשים בז’אנר הקומיקס הוא ללא ספק סיפורי השואה. אחרי עשורים של דחייה והימנעות, הבינו יוצרי הקומיקס וקוראיו שדווקא האומנות התשיעית, שנחשבה נחותה ושטחית, היא פלטפורמה מושלמת לדיון בנושאים עמוקים, כואבים ואישיים, וזאת בשל החוויה הרב תחומית שהיא מציעה לקורא והמעורבות הרבה שהיא דורשת ממנו. מעניין לציין כי מדף ספרי הקומיקס העוסקים בשואה כולל עשרות כותרים, המגיעים משלל שפות ותרבויות.

מתי הופיעו סיפורי הקומיקס הראשונים העוסקים בשואה? מה מאפייניה של אומנות זו? וכיצד היא מתקשרת לחיינו אנו? לרגל יום הזיכרון הבינלאומי לשואה תתקיים הרצאה בנושא “קומיקס ושואה – על החיים ו(לא) על המוות” על ידי מיכל פז-קלפ, עורכת ספרי קומיקס בהוצאות כנרת, זמורה ודביר ואוצרת התערוכה “מיליון וחצי: ילדות בשואה בראי הקומיקס”, המוצגת בימים אלו במוזיאון הישראלי לקריקטורה וקומיקס בחולון.

ההרצאה תתקיים בבית האמנים המנוהל על ידי החברה העירונית רחובות, ביום שלישי, 29.1.19, בשעה 20:00.  מחיר הכניסה להרצאה 10 ₪ וכל ההכנסות יתרמו לעמותת עמך רחובות, המעניקה תמיכה נפשית וחברתית לניצולי שואה.

לפרטים נוספים: בית האמנים רחובות 08-9472960

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן