מבזקים
ירושלים: בן 50 נפצע לאחר שקיר קרס באתר בנייה קנסות של 120 אלף שקל: אילת יוצאת למאבק נגד הווילות העסקיות קריית גת: חשודה נעצרה בחשד שפרצה לדירות בדיור מוגן וגנבה מקשישים צום תשעה באב: עיריית ירושלים לא תקבל קהל והעבודות בעיר יופסקו חשש לחייה של בת 15 מבאר שבע דייט תחת הכוכבים: אגם דימונה הופך לערב האהבה הגדול של ט"ו באב נתניה מחפשת את הסרטים שנשכחו בארונות: אולי דווקא אצלכם מסתתר פרק אבוד מההיסטוריה של העיר מבצע אכיפה במרכז: 37 אזרחים תאילנדים עוכבו בחשד להעסקה בניגוד לחוק תושב הנגב מואשם: הבריח עשרות כלי נשק ממצרים באמצעות רחפנים ומכר אותם בישראל נתניה נכנסת לשלב הבא: העבודות במקטע נוסף של הקו האדום יוצאות לדרך בעקבות בקשת בני הנוער: מסיבת הקיץ הגדולה עם אורות UV ומתחמי בילוי תגיע לרחובות בהשראת "המרוץ למיליון": אתגר הקיץ הגדול מגיע לאופקים עם פרסים כספיים החל מהפנינג לילדים ועד כדורגל מים: כך תיראה חגיגת הקיץ הגדולה באשקלון סדרת "שרים לך רחובות" חוזרת עם מופעי מחווה ליוסי בנאי, אהוד מנור ושלמה בר גבעת שמואל: שתי אליפויות בעונה אחת – וקבוצת הנוער של אליצור העפילה לליגה הלאומית קריית מלאכי: בן 7 פיתח תגובה אלרגית חריפה – חובש איחוד הצלה הציל את חייו נויה שרגא בת ה – 12 מלוד עשתה היסטוריה וזכתה במדליית ארד בתחרות הנשים במכביה Geely ו״ידידים״ משיקים את ניידת החילוץ וההדרכה החשמלית הראשונה בישראל סמיר מונייר מלוד נבחר לאחד מ – 17 בני הנוער המצטיינים בישראל כביש 443 המחבר בין לוד, מודיעין וירושלים נקרא על שמו של דוד לוי ז"ל – "דרך הלוויים"

מהפך סביבתי באשדוד: הממשלה אישרה תוכנית לצמצום זיהום האוויר והריח באזור

מדובר בתוכנית מערכתית שנבנתה בשיתוף משרדי הממשלה, איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד–חבל יבנה והרשויות המקומיות באזור, לאחר עבודה ממושכת שנמשכה מספר שנים.

ממשלת ישראל אישרה היום (חמישי) את התוכנית הלאומית לצמצום זיהום האוויר והריח באזור אשדוד – מהלך רחב היקף שמטרתו להפחית פליטות מזהמים ולשפר באופן משמעותי את איכות הסביבה והבריאות באזור.

מדובר בתוכנית מערכתית שנבנתה בשיתוף משרדי הממשלה, איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד–חבל יבנה והרשויות המקומיות באזור, לאחר עבודה ממושכת שנמשכה מספר שנים.

התוכנית כוללת שורה של צעדים בתחומי התחבורה, האנרגיה, התעשייה והנמלים, לצד חיזוק מערכי הניטור והפיקוח, הרחבת האכיפה וקביעת יעדים להפחתת פליטות מזהמים. על פי הגורמים המעורבים, יישום התוכנית צפוי להביא לשיפור משמעותי באיכות החיים של תושבי האזור, הנפגעים כיום מזיהום אוויר וריחות תעשייתיים, ולהשפיע על בריאותם של מאות אלפי תושבים.

ד"ר יחיאל לסרי, ראש עיריית אשדוד:
"החלטת הממשלה היא בשורה גדולה לתושבי אשדוד והמרחב כולו. מדובר בהחלטה בעלת משמעות סביבתית, בריאותית וציבורית מהמעלה הראשונה, שתאפשר להפחית את זיהום האוויר והריח מאזור התעשייה הצפוני באשדוד, לחזק את הפיקוח והאכיפה ולקדם צעדים משמעותיים בתחומי התחבורה, השפכים,הפסולת, האנרגיה והתעשייה. יישום התוכנית צפוי לשפר באופן משמעותי את איכות החיים, הבריאות והסביבה של מאות אלפי תושבים באזור. אני מבקש להודות לשרת להגנת הסביבה עידית סילמן ולמשרד להגנת הסביבה על הובלת התוכנית וקידומה, לשר הכלכלה ניר ברקת, לשר האנרגיה אלי כהן, לשרת התחבורה מירי רגב ולכל משרדי הממשלה השותפים. תודה מיוחדת למנכ"ל העירייה אילן בן עדי למנכ"לית איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד–חבל יבנה רומי אבן דנן , ליו"ר האיגוד וראש מועצת נחל שורק שי רייכנר לראשי הרשויות במרחב האיגוד ולכל הגורמים המקצועיים שפעלו לאורך השנים כדי להביא לאישור התוכנית החשובה הזו."

רומי אבן דנן, מנכ"לית איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד–חבל יבנה:
"מדובר בהחלטה משמעותית, שהיא תוצאה של שנים רבות של עבודה מקצועית וציבורית של האיגוד,עיריית אשדוד הרשויות החברות באיגוד והמשרד להגנת הסביבה. בראש ובראשונה אני מבקשת להודות לראש עיריית אשדוד, ד"ר יחיאל לסרי, שהוביל את המהלך בנחישות, בעקביות ובמחויבות עמוקה לבריאות התושבים ולאיכות הסביבה במרחב. אני מבקשת להודות למשרד להגנת הסביבה ולשרה עידית סילמן על ההובלה, השותפות והמחויבות לקידום התוכנית, ליו"ר האיגוד שי רייכנר, לראשי הרשויות החברות באיגוד, למנכ"ל עיריית אשדוד אילן בן עדי, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה רמי רוזן, מנהל מחוז דרום במשרד להגנת הסביבה אמיר זלצברג, ולכל אנשי המקצוע שלקחו חלק בתהליך. התוכנית מעניקה יעדים, כלים, תקציבים ויכולות שיחזקו את מערכי הניטור, הפיקוח והאכיפה ויאפשרו ליצור שינוי משמעותי באיכות האוויר והריח, באיכות הסביבה ובאיכות החיים של מאות אלפי תושבים באזור. זהו יום חשוב ומשמעותי עבור תושבי המרחב כולו, ואנו נפעל בנחישות כדי לוודא שכל מרכיבי התוכנית ייושמו במלואם בשטח."

שי רייכנר, יו"ר איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד–חבל יבנה וראש מועצת נחל שורק:
"אישור התוכנית הוא הישג היסטורי עבור תושבי האזור כולו. מדובר בהחלטת ממשלה משמעותית שמציבה את בריאות הציבור ואיכות הסביבה במקום הראוי להן ומעניקה כלים, תקציבים וסמכויות שיסייעו בצמצום מפגעי זיהום האוויר והריח במרחב. אני מבקש להודות למשרד להגנת הסביבה ולשרה עידית סילמן על הובלת המהלך, לראש עיריית אשדוד ד"ר יחיאל לסרי, למנכ"לית האיגוד רומי אבן דנן, לראשי הרשויות באיגוד, ולכל השותפים שפעלו לאורך השנים כדי להביא לאישור ההחלטה החשובה הזו. כעת האחריות של כולנו היא להבטיח את יישומה המלא, כדי שתושבי האזור ירגישו את השינוי בשטח בשנים הקרובות."

בהודעה נמסר כי במהלך השנים האחרונות התקיימו עבודות תיאום מול משרדי הממשלה הרלוונטיים, ובהם המשרד להגנת הסביבה, משרד הכלכלה, משרד האנרגיה ומשרד התחבורה, לצד גורמי מקצוע נוספים.

עוד נמסר כי לאחר אישור התוכנית, כעת מתחיל שלב היישום בשטח, שנחשב לשלב קריטי בהפיכת ההחלטה לשינוי ממשי עבור התושבים.

◼️ חדשות אשדוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: משרד הגנת הסביבה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן