מבזקים
דרמה בחוף באשדוד באר שבע: ילד ונער שרכבו על אופניים נפצעו בינוני עד קשה בתאונת דרכים אזהרה לצרכנים: ריקול למאוורר עמוד של חברת "אי ג'י אינטרנשיונל" עקב סכנת התחשמלות ושריפה בגיל 82, אחרי 53 שנות התנדבות: גיורא זהבי מניר עוז הוא המתנדב המצטיין של מד"א חי ונושם שליחות: סגן ראש עיריית אופקים, יוסי אבוהרון, נבחר לעובד המצטיין של מד"א כבוד לקריית אונו: גלנה פרובר [67] ופנחס כחלון [70] נבחרו למצטייני מד"א מקום שני בארץ: גיא בן דוד מאור יהודה נבחר לעובד מצטיין ארצי של מד"א מלאך בלבן: גבריאל קטר, תושב נס ציונה מתחנת מד"א ברחובות הוא המתנדב המצטיין של מרחב איילון ממתנדבת שירות לאומי לעובדת מצטיינת: ההישג המרגש של יוליה חיימוב מחולון במד"א סמוך לאופקים: צעיר מהיישוב דקל מואשם כי איים לדקור רופא במרפאת מכבי דרמה ברחוב נורדאו: תושב אשקלון גנב תיקים משתי עובדות בר באשדוד מובילות לשינוי: אמילי, עדן ויוליה, תושבות אשדוד, הגיעו לכנסת בעקבות מקרה אלימות קשה אילת קוטפת הוקרה ארצית על עשייה חברתית וחינוכית אישום: עובד פיצרייה מואשם כי רדף אחרי לקוח ודקר את גלגל רכבו בסכין בקריית מלאכי אירועי קיץ לנוער באשדוד נפתחו בסימן חגיגות 70 שנה לעיר עם מאור בוזגלו על העמדה עוד סערה ברחובות: הנחיית העירייה לעובדים בעניין הבחירות הקרובות מעוררת מחלוקת מלון או מגורים? התוכנית החדשה שעשויה לשנות את פרויקט הענק של יצחק תשובה בפולג זמני כניסת השבת ויציאת השבת 3-4.7.26; פרשת השבוע: פנחס עוד תאונה בצומת עד הלום מתנדב מצטיין מרחב לכיש של מד"א: עמית ברונשטיין מאשדוד

מיהם הזוכים בחידון מורשת תולדות העיר רחובות?

חידון מורשת נערך זו השנה ה-22 בהשתתפות 24 תלמידי כיתות ח' מבתי ספר ברחובות | במקום הראשון – נועם פְרַייד וצליל שׅיבּׅי, מחטיבת הבינים קציר ב'

חידון מורשת נערך זו השנה ה-22 בהשתתפות 24 תלמידי כיתות ח' מבתי ספר ברחובות.

מטרת החידון הייתה היכרות מעמיקה בדרך מסקרנת ומרתקת של תלמידים ברחובות עם ההיסטוריה והמורשת של עירם, אנשיה, אתריה, הישגיה ונופליה במערכות ישראל, תוך הטמעת ידע מיטבית בדרך מאתגרת ומרתקת. החידון כלל שלושה סבבים כשבכל שלב נדרשו המתמודדים להפגין ידע בהיסטוריה של העיר: אתרים היסטוריים ודמויות היסטוריות שסיפור חייהן נקשר עם סיפורה של רחובות.

עד לשלב הגמר, התקיים החידון באמצעות ממשק מתוקשב – משחק מאתגר, המשלב חידות אסוציאטיביות ושאלות ידע. למעשה, שלב הגמר של החידון הוא שיאו של תהליך למידה וחינוך חברתי שהחל לפני שלושה חודשים ושיאו בגמר שהתקיים באולם אשכול פיס במעמד ראש העיר רחמים מלול, ממלא מקומו זוהר בלום, מנכ"ל העירייה מאיר דהן, ראש מינהל החינוך אפרת צוקרמן, יו"ר ארגון יד-לבנים רחובות חיים שרעבי וחברי ועד הסניף, מנכ"ל החברה העירונית רחובות אייל פרנקל, מנהלת אגף תרבות ידע ואמנות שיפרה כהן, ומנהלת המח' לחינוך העל יסודי רחל בן יצחק. את התהליך ליוותה מתנדבת יד-לבנים, יוספה סולומון, אשת חינוך מוערכת במשך שנים רבות.

והנה שמות הזוכים: במקום הראשון – נועם פְרַייד וצליל שׅיבּׅי, מחטיבת הבינים קציר ב', המתמודדים קיבלו 500 ₪ כל אחת בתווי קניה ב"רוֹנְבִּי". במקום השני – שי קורש ושקד גינת, מקרית החינוך למדעים, המתמודדים קיבלו 400 ₪ כל אחד בתווי קניה ב"רוֹנְבִּי". במקום השלישי – ארבל מהצרי ועדיאל נוי, מאמית הלל בנות, המתמודדות קיבלו 300 ₪ בתווי קניה ב"רוֹנְבִּי".

כאמור לעיל, הזוכים במקומות הראשונים קיבלו תווי קניה בחנות "רונבי" מתנת ראש העיר וארגון יד לבנים. כל המששתפים קיבלו תעודת הערכה על השתתפותם בחידון ושי מתנת ראש העיר. השופט: עו"ד שוקי פורר – ראש העיר לשעבר, כיום יו"ר עמותת שמר, נצר לדור המייסדים.ר

לדברי ראש העיר, רחמים מלול: "השנה אנו חוגגים 133 שנים להיווסדה של עירנו, עיר שמכבדת ולומדת את העבר, ועל כך גאוותנו. חידון מורשת רחובות הפך למסורת ובכל שנה נוסף נדבך ידע של העמקה בהיסטוריה של העיר. מחמם את הלב לדעת שקם לנו דור צעיר הממשיך ללמוד ולהרחיב את ידיעותיו בהיסטוריה של העיר".

ממלא מקום ראש העיר, זוהר בלום, מחזיק תיק החינוך: "החידון הוא אמצעי מוצלח ללימוד היסטוריה בדרך מרתקת ומאתגרת, ואנו רואים חשיבות גדולה בהעברת הידע הזה לדור הבא".

אפרת צוקרמן, ראש מינהל חינוך: "אני גאה על העניין הגדול והבקיאות שהפגינו תלמידות ותלמידי רחובות בהיסטוריה של העיר רחובות ועל ההשתתפות הרחבה".

מנכ"ל החברה העירונית אייל פרנקל: "תודה לכל העוסקים במלאכה, שהיו שותפים לדרך המקורית בהכנתו והוצאתו לפועל של חידון כה חשוב. קיומו של חידון מורשת לעיר הוא גאווה גדולה".

נוגה רוקבן, מנהלת בית "יד-לבנים": "זוהי השנה החמישית ברציפות שכלל הגופים החינוכיים והתרבותיים ברחובות חוברים יחד במטרה לשים את המורשת של העיר בקדמת הבמה".

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית רחובות

דילוג לתוכן