מבזקים
“לא הייתה שם סבתא מרוקאית”: כתב אישום ראשון נגד תושב בת ים, בפרשת “העוקץ הרוסי” בהיקף מאות אלפי שקלים ארב לו: תושב השטחים נעצר בחשד לעבירות מין בקטין בת"א בדרך לצה”ל: מאות בני נוער מגן יבנה נהנו מכנס מתגייסים חווייתי בבריכה במסילת ציון חיפושים נרחבים אחר נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? סיעת “אומץ” בגדרה תעלה הצעה להקמת ועדה למניעת אלימות בני נוער: “לא נחכה לאירוע הבא” רחובות משיקה שירות חדש לוותיקים: תיקון ציוד רפואי ושיקומי ללא עלות עבודה “הלוואות, איומים ואימה”: שני תושבי באר שבע מואשמים בגין סחיטת חייבים תלמידי אור יהודה הציגו תוצרי מסלול דיפלומטיה באירוע חגיגי ומעורר השראה “מאסטר שף” באילת: כך צעירים מהעולם סיימו הכשרה קולינרית – ודלתות המלונות בישראל נפתחו בפניהם ארבעה נפגעים בשתי תאונות במקביל בכביש 35 סמוך לקריית גת בחמישי הבא: רחובות חוגגת את חודש הגאווה באירוע מרכזי עם הופעה והפנינג חינמי כך תושבי אור יהודה נכנסים לעולם ההייטק – בחינם לגמרי הישג ארצי מרשים ברחובות: שני תלמידים מאמית המר קטפו מקומות שניים באולימפיאדת הלשון “ערב הצלחות” ברמלה: הורים ותלמידים עצרו את המרוץ – וחגגו את הדרך של כל תלמיד חשד להטרדה מינית ברשת: בן 34 מרמת גן נחקר באזהרה דרמה בתל אביב: דיווח על שוד התברר כצילומי סרט עם נשק אמיתי חשש לפגיעה בילדים: משרד הבריאות בודק קשר למחית פירות של “פרינוק” בן 6 נפגע מאוטובוס באשדוד ד"ר גליה ברקאי מונתה לסגנית המנהלת הרפואית בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד קרית עקרון: נהג רכב במצב אנוש לאחר תאונה עצמית

מיום שישי: בני 67 ומעלה נוסעים ללא תשלום בכל קווי התחבורה הציבורית בישראל

שימו לב, ההטבה תיכנס לתוקף רק לאחר אישור הפרופיל, שיתבצע תוך חמישה ימי עסקים מהגשת הבקשה. זכרו: גם אם אתם זכאים לנסיעה חינם, חובה לתקף את הכרטיס או היישומון בכל נסיעה בקווי התחבורה הציבורית!

למעלה ממיליון אזרחים ותיקים זכאים מיום שישי הקרוב לנסיעה חינם בתחבורה הציבורית, במסגרת הפעימה השנייה של רפורמת המחירים "צדק תחבורתי"

כיצד מעדכנים פרופיל אזרח ותיק? היכן מנפיקים מנוי "זהב קו" וממתי?

לאזרחים ותיקים מגיע יותר: מיום שישי (25 באפריל), ייהנו כ-1.1 מיליון אזרחים ותיקים מגיל 67 מנסיעה חינם בכל אמצעי התחבורה הציבורית בישראל, ללא הגבלה, לראשונה בתולדות המדינה. לקראת השינוי יוצבו החל מיום שישי מאות דיילות ודיילים במרכזי "על הקו" ובתחנות אוטובוס מרכזיות, שיסייעו בעדכון הפרופיל.

במסגרת רפורמת צדק תחבורתי שיזמה השרה מירי רגב, נוספו כ-600 אלף אזרחים ותיקים מגיל 67 ומעלה למעגל הזכאים לנסיעה חינם בתחבורה הציבורית: אוטובוסים, רכבת קלה, רכבת ישראל, כרמלית, מטרונית ורכבלית. בכך, יגדל מספר הזכאים לנסיעה חינם בתחבורה הציבורית לכ-1.1 מיליון ישראלים.

על פי נתוני הרשות הארצית לתחבורה ציבורית במשרד התחבורה, אזרחים ותיקים משתמשים בתחבורה הציבורית בתדירות גבוהה. הרחבת ההטבה לבני 67 ומעלה, ולא רק מגיל 75 כפי שהיה עד כה, צפויה לצמצם את השימוש ברכב פרטי, ולעודד העדפה לשימוש בתחבורה הציבורית. מדובר בחיסכון משמעותי שיכול להגיע למאות שקלים בחודש ואלפי שקלים בשנה למשפחה.

כיצד תיהנו מנסיעה חינם בתחבורה הציבורית?

חשוב לדעת: גם אם אתם כבר נהנים מ-50% הנחה לאזרח ותיק, השינוי אינו אוטומטי, אלא מחייב שינוי פרופיל ביישומון או בכרטיס רב-קו. ניתן לעדכן את הפרופיל החל מיום שישי (25 באפריל).

משתמשים ביישומון תשלום בטלפון החכם (Moovit, פנגו, רב-פס, Cello)?

היכנסו להגדרות ובחרו בפרופיל הנחה "זהב קו". יש להעלות צילום של תעודה מזהה הכוללת תמונה (תעודת זהות, דרכון, רישיון נהיגה) שבה מופיע תאריך הלידה שלכם.

משלמים באמצעות כרטיס רב-קו?

יש לעדכן פרופיל ביישומון Hopon או Ravkavonline, או למלא טופס דיגיטלי באתר רב-קו אונליין או הופאון רב-פס, בצירוף תעודה מזהה.

ניתן לעדכן פרופיל "זהב קו" גם בעמדות הדיילים ובעשרות מרכזי שירות "על-הקו" הפרוסים בכל רחבי הארץ. לרשימת הסניפים היכנסו לאתר צדק תחבורתי או חייגו 4515*.

ניתן לעדכן פרופיל ולהנפיק כרטיס רב-קו גם באמצעות מיופה כוח, בהצגת תעודה מזהה של בעל הכרטיס, טופס ייפוי כוח ותמונת פספורט. אם עדיין אין ברשותכם כרטיס רב-קו, תוכלו להנפיק כרטיס "זהב קו" חדש ללא עלות.

שימו לב, ההטבה תיכנס לתוקף רק לאחר אישור הפרופיל, שיתבצע תוך חמישה ימי עסקים מהגשת הבקשה. זכרו: גם אם אתם זכאים לנסיעה חינם, חובה לתקף את הכרטיס או היישומון בכל נסיעה בקווי התחבורה הציבורית!

 

◼️ הצטרפו לחדשות אזרחים וותיקים – הגיל השלישי בווטסאפ לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות תחבורה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן