מבזקים
הצפות באשקלון: כבישים נחסמו והעירייה פתחה חמ״ל חירום כביש 90 נחסם לתנועה: חשש להצפות באזור ים המלח ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע? המשטרה מבקשת את עזרת הציבור: עמית אוחנה בן ה – 29 נעדר מהרצליה

מיזם חינוכי חדשני בגן יבנה: שיעור ללא נייד

אורט על שם יצחק רבין בגן יבנה במיזם חדשני שיעורים ללא ניידים

בבית ספר אורט על שם יצחק רבין החלו במיזם חדשני ומרתק, שיעור ללא נייד, בשכבות כיתות ז' ו-ח'.

הצוות הכין והדריך את התלמידים במערכי שיעור וסרטונים העוסקים בהתנתקות מניידים טלפוניים ומאפשרים זמן חופשי ללמידה והנאה. בנוסף, נשלח נוהל להורים ששיתפו פעולה וברכו על המיזם.

הלוקרים המיועדים לאחסון הניידים נמצאים בכל כיתה ובכל תחילת שיעור התלמיד מפקיד בהם את הסמארטפון ומקבל  אותו בסוף היום למעט ההפסקות. המיזם נותן מענה להתנהלות קלוקלת בשיעור מכיוון שהשימוש בניידים בזמן השיעורים הפך למטרד של ממש.

התלמידים מקבלים שיחות, מטלפנים או שולחים הודעות, זה יוצר הפרעות בלתי פוסקות למהלך השיעור ומקשה על  המורים, לכן הפקדת הטלפון הסלולרי על ידי התלמידים במקום מוסכם, עוד לפני תחילת השיעור, תמנע הפרעות מסוג זה ותשפר את איכות השיעורים.

מנהלת חט"ב, קלימי נחמיאס: "אני רואה בזה צעד משמעותי להטמעת צעדים ראשונים בקבלת אחריות ובניהול אישי של דרכנו , בהקפאת השימוש בניידים שלא לצורכי למידה בזמן שיעור ,מפנה גם זמן פנוי לשיח ולהתפתחות קשרים חברתיים".

מנהלת בית הספר, דלית כהן: "טלפונים ניידים עלולים להוות מקור משמעותי להסחת דעת שכן הם מייצרים זמינות גבוהה לשימושים כמו אפליקציות ,משחקים, צילום תמונות, צפייה בסרטוני וידאו, אינטרנט ורשתות חברתיות. שימוש לא מבוקר בטלפונים ניידים במהלך שיעור עלול להקטין את רמת הקשב של התלמידים ולפגוע בתהליך הלמידה. אנו מאמינים כי המיזם החלוצי נשלנו יניב פירות הם במישור הלימודי והן במישור הערכי חברתי".

◼️ לקבוצת החדשות בגן יבנה לחצו כאן

◼️ חדש! לקבוצת ווטסאפ חדשות 08-חינוך >> לחצו כאן 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות מועצה מקומית גן יבנה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גן יבנה

לחצו כאן
דילוג לתוכן