מבזקים
כך נערכים לשנת הלימודים: אור יהודה קיימה כנס מקצועי לצוותי המעונות העירוניים כביש 40: צעירה נפגעה מרכב סמוך לצומת סירקין – פונתה במצב בינוני לבית החולים סמוך לבית שמש: ארבעה צעירים נפצעו בהתנגשות בין שני כלי רכב אשקלון: דיווח על אדם שצעק "הצילו" מהמים הזניק את כוחות ההצלה מ.ס אשדוד חזרה מפיגור כפול וחילצה 2:2 מול פירין במשחק ההכנה בבולגריה ניסיון חריג בגבול הצפון: אזרחים ישראלים ניסו לחצות לסוריה – צה"ל עצר אותם מיכל רוזנשיין: "אפשר לבקר בלי להשפיל, להתווכח בלי לשנוא" אשדוד: בת 68 התמוטטה בביתה – בזכות צוותי מד"א ליבה שב לפעום פענוח מהיר במודיעין: שלושה קטינים עוכבו בחשד לוונדליזם בפארק – העירייה תתבע את הוריהם לא רק מעבר בין הבימה למוזיאון: תל אביב רוצה להפוך את גן יעקב למוקד הבילוי הבא של העיר שינוי בצהרוני גדרה: המועצה בחרה מפעיל חדש לגני הילדים אחרי שנים של מחלוקת: אושרה התוכנית לחווה החקלאית בחולון – והריאה הירוקה תישמר נס ציונה תשחרר אלפי יתושים בפארקים – ויש לזה סיבה טובה מה קרה ברחוב נחל גוברין בקריית גת? נס ציונה מצאה פתרון לשבוע המאתגר של אוגוסט: קייטנה שמחברת בין סבים, סבתות ונכדים הביקוש שובר שיאים – אירועי הקיץ לנוער ביבנה מתמלאים במהירות וחלקם כבר אזלו אזהרה חריגה משגרירות ארה״ב: אזרחים אמריקאים נקראו לגלות ערנות בתל אביב, יפו והרצליה הושגה שליטה מלאה בשריפת החורש באזור קיבוץ כרמיה, שהשפיעה גם על תושבי שדרות המשטרה פרסמה את שמו ותמונתו של חשוד ברצח בניה רזי מירושלים: הציבור מתבקש לסייע באיתורו "מר טלוויזיה" איננו: העיתונאי וחתן פרס ישראל חיים יבין הלך לעולמו בגיל 93

מפגע שריפות פסולת באזור מודיעין

זיהום האוויר ממנו סובלים תושבי העיר והאזור, שנגרם כתוצאה מקיומן של משרפות אשפה בלתי חוקיות מעבר לקו הירוק. רה"ע דרש מהשרה להגנת הסביבה להוביל טיפול מול הגורמים הרלוונטיים במשהב"ט וצה"ל.

ראש העיר, חיים ביבס, נפגש בלשכתו עם השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, יחד עם אנשי המקצוע. בפגישה דנו בטיפול המדינה בסוגיית זיהום האוויר ממנו סובלים תושבי העיר והאזור, שנגרם כתוצאה מקיומן של משרפות אשפה בלתי חוקיות מעבר לקו הירוק.

בפתח הדברים הדגיש ראש העיר את הצורך בהמשך טיפול מהיר ונחוש והציג בפניה את העלייה המשמעותית שנרשמה בתלונות התושבים במהלך השבועות האחרונים. ראש העיר דרש, כי על המשרד להגנת הסביבה להוביל טיפול עמוק ויסודי בנושא מול הגורמים הרלוונטיים במשרד הביטחון וצה"ל.

השרה הציגה את הפעולות בהן נקט ועתיד לנקוט המשרד להגנת הסביבה בנושא ובראשן יצירת שיתוף פעולה הדוק עם המינהל האזרחי במשרד הביטחון ועם פיקוד מרכז וציינה, כי הממשלה אף אישרה תקציב ייעודי לטיפול בנושא.

כזכור, בשבועות האחרונים חלה עלייה משמעותית בזיהום האוויר באזור המרכז כתוצאה ממפגעי ריח קשים הנובעים משריפה בלתי מבוקרת של פסולת. בעקבות זאת פנה ראש העיר, חיים ביבס, מספר פעמים בדחיפות למפקד פיקוד המרכז, אלוף יהודה פוקס ולראש המינהל האזרחי, תא"ל פארס עטילה, בדרישה לפעול מידית להפסקת שריפת הפסולת בכפרים. ראש העיר הוסיף ושלח שלח מכתב דחוף בנושא לראש הממשלה, לשר הביטחון ולשרה להגנת הסביבה ובו כתב, כי מפגע זה הוא "אירוע טרור לכל דבר ועניין – טרור סביבתי שהולך ומתגבר" ודרש מכוחות הביטחון להיכנס לתוך השטחים עם כלים מתאמים ולטפל ביד קשה ובלתי מתפשרת כנגד כל מי שאחראי למפגע."

כזכור, לפני כשבועיים עידכן המינהל האזרחי, כי כוחות הצבא נכנסו לשטחים בהם בוצעה שריפת הפסולת, יחד עם עשרות כלי עבודה והחלו בטיפול במוקדי השריפה. בהתאם לכך חלה ירידה ניכרת ברמות זיהום האוויר אולם ביבס הדגיש היום בפגישה עם השרה סילמן, כי על המשרד להגנת הסביבה ועל המינהל האזרחי במשרד הביטחון לפעול למיגור תופעה זו לחלוטין.

◼️ לקבוצת חדשות מודיעין-מכבים-רעות בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות העירייה

דילוג לתוכן