מבזקים
תועד מהאוויר: נהג מרהט חצה קו הפרדה רצוף ונעצר בכביש 31 נתב״ג: חניוני כרם ופרדס מלאים, עומסים צפויים גם בסוף השבוע תלמידי “אופק” ברמלה הפכו שיעור מתמטיקה לעפיפוני זיכרון תל אביב: רוכבי סורון נעצרו אחרי רכיבה פראית בין מתרחצים בחוף גורדון באר שבע: כתב אישום נגד תושב עזה שהחזיק את גופת אורון שאול ז״ל עבור חמאס רמלה נפרדת מראש העיר לשעבר: היום ייערכו טקס הפרידה והלוויה של משה פרץ ראשון לציון ומודיעין: רכבת ישראל מוסיפה רכבות בשעות השיא הכבשים שנגנבו ממכון המחקר אותרו בנגב: שלושה נאשמים בפרשה שמטלטלת את המכון הוולקני פיצוץ קטלני בנתיבי איילון: אישה נהרגה ברכב סמוך למחלף חולון – התפתחות באר שבע: צו איסור פרסום הוטל על חקירת פיצוץ הרכב יבנה מצדיעה למילואימניקים: שלטי חוצות וערב הוקרה למשפחות שנושאות בנטל אשקלון צעדה עם ידידי ישראל: מצעד העמים התקיים בעיר אשקלון מגבירה אכיפה: טרקטורונים וכלים חשמליים על הכוונת בת ים לפני שנת ה – 100: תלמידי כיתות ט׳ הציגו פתרונות לעיר של המחר אופקים פותחת דלת להייטק: מחזור נוסף בקורס QA יצא לדרך אשקלון: שיקום חוף בר כוכבא נכנס לשלב חדש גבעתיים חוגגת גאווה: עשרות אירועים, כנס הורות גאה ופעילויות למשפחות ישיבה תיכונית חדשה תיפתח בכפר תפוח מפכ״ל המשטרה באילת: “מרחב ייחודי שאין דומה לו בישראל” מחדל המים בערבה: פעילות תחזוקה לקידוחים בירדן בוטלה ברגע האחרון

משרד הבריאות מזהיר את הציבור מאלפי תכשירים מזויפים

משרד הבריאות מזהיר את הציבור מאלפי תכשירים מזויפים לאין-אונות

בפעילות משותפת שנערכה על ידי האגף לאכיפה ופיקוח במשרד הבריאות, יחידות האכיפה במכס ומשטרת ראשון לציון, נתפסו אלפי תכשירים מזויפים לטיפול באין אונות.

תכשירים אלו, שחלקם הוצגו כתוספי תזונה טבעיים לטיפול באין אונות אינם מאושרים על ידי משרד הבריאות לטיפול בתופעה. פעולה זו היא חלק ממערך רחב של פעילות משרד הבריאות בשיתוף המכס ומשטרת ישראל במטרה למנוע שיווק של תכשירים ותרופות לא מאושרות למכירה בישראל במטרה לשמור על בריאות הציבור.

ויאגרות מזויפות שמיוצרות במעבדות פיראטיות על בסיס חומרי גלם לא יודעים, תנאים ירודים ובמינונים לא מדויקים עלולים לסכן את בריאות הציבור. שימוש בויאגרה מזויפת חושף את המטופל.ת למינונים גבוהים ולא ידועים ואף לתופעות לוואי לבביות מסכנות חיים.

בבדיקות מעבדה שבוצעו נמצא שהתכשירים הכילו חומרים תרופתיים פעילים שקיימים בתרופת הויאגרה המאושרת ובתרופות אחרות. בנוסף, נתפסו תכשירים לא חוקיים שמשמשים כבקבוקי תרסיס בהם התגלה חומר תרופתי פעיל שמשמש לתרופות לאלחוש מקומי לצורך הקלה הכאב, גרד ודלקת.

תרופות מסוג זה מאושרות למכירה בבתי מרקחת בלבד על ידי רוקח מוסמך וזאת לאחר קבלת מרשם רופא. יש לציין התכשירים מוצגים תחת שמות מסחריים שחלקם מוצגים כמקוריים, ידועים ומאושרים, אך מדובר על יבוא וסחר של תכשירים רפואיים מיצרנים לא רשומים ושאינם מאושרים על ידי משרד הבריאות ונמכרים בניגוד לחוק.

ד"ר רוני ברקוביץ, מנהל אגף אכיפה ופיקוח במשרד הבריאות שב ומזהיר מפני הסכנות בקניית תרופות שלא דרך צינור השיווק החוקי. משרד הבריאות מזהיר מפני שימוש במוצרים מזויפים העלולים לפגוע בבריאות הציבור ומזכיר כי יש לרכוש תרופות בבתי מרקחת בלבד ובאישור רופא.

קטגוריות
קבוצת ערים

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן