מבזקים
לוחמי האש חילצו לכוד משריפה במחסן בקומה מינוס 1 בבניין באילת עדכון מיוחד: שינוי במדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף; גם ההופעות של עומר אדם ואייל גולן בוטלו נוער רחובות יוזם ומנצח את האלימות: כ-100 תלמידים פיתחו מיזמי חדשנות בהאקתון עירוני תערוכה חדשה בגבעתיים תתרום את כל ההכנסות לשורדי השואה ירושלים בפסגה, ואיפה רחובות ואשדוד נמצאות? אלה הערים שמובילות את תרומות הדם בישראל כתב אישום חמור בירושלים: עובד מלון ניצל קטינה שפונתה בעקבות מלחמה – וביצע בה עבירות מין מרדף באשקלון: כך סוכלה גניבת רכב בצומת סילבר – חשוד אחד נעצר, השני נמלט לראשונה: טיפולי NLP יוצעו במרפאת 'מכבי טבעי' בבאר שבע לראשונה בישראל: נשיא המדינה אירח את נשיא סומלילנד בבית הנשיא מבצע רחב ברהט: 12 שוהים בלתי חוקיים נעצרו בסוף השבוע תערוכת אמנות רחוב של תלמידי תיכון בקריית אונו מציפה את הסוגיות שמעסיקות את בני הנוער כתב אישום חמור: ירי לעבר רכב בלב תל אביב – הנאשמים מאור יהודה נתפסו במלון יוקרתי אקדח גלוק, אפודים קרמיים ואמצעי הסוואה: המשטרה חשפה מצבור אמצעי לחימה ברמלה "אם כל אחד ייקח איתו משהו אחד מיוסי – הוא יגיע רחוק": תוכנית המנהיגות לזכר לוחם השב"כ שנפל ב-7 באוקטובר הגיעה לסיומה חושבים שאתם לא יכולים לחסוך? הרצאה ברחובות מבטיחה: כך תשאירו לפחות 2,500 שקל בחודש בכיס תלמידות החינוך המיוחד הציגו מיזם פורץ דרך בבית הנשיא: "מקרר חכם" למאבק בבזבוז מזון ומשבר האקלים אופקים: בת 38 נפצעה בינוני לאחר שנפלה לבריכה ריקה צה"ל תקף ברובע הדאחייה בביירות: "תגובה לירי חיזבאללה לעבר ישראל" באר טוביה: פועל נפל מגובה במהלך עבודתו ופונה לבית החולים במצב בינוני נתניה: שנה אחרי התאונה הקטלנית שבה נהרג השוטר יניב אלקיים – הוגש כתב אישום

מחר: משרד העבודה פותח את המערכת להגשת בקשות לסבסוד במעונות היום

ההגדלה בסבסוד עבור מי שכבר סובסד מסתכמת בכ-1,000 עד 3,500 ש"ח לשנה. כניסה למעגל הזכאים לסבסוד משמעותית אף יותר ויכולה לחסוך עד 19 אלף ש"ח בשנה למשפחה.

משרד העבודה פותח מחר [ראשון, 21.9.25 בשעה 12:00] את המערכת המקוונת להגשת בקשות לסבסוד שכר הלימוד במעונות היום והמשפחתונים המוכרים לשנת הלימודים תשפ"ו.

הסבסוד יינתן להורים העומדים בתנאי הסף, שילדיהם שוהים במעונות היום והמשפחתונים המוכרים על-ידי משרד החינוך. במסגרות אלה שוהים כ-130,000 ילדים. גובה הזכאות נקבע על בסיס חישוב רמת ההכנסה לנפש במשפחה ובהתאם לגיל הילד ולמסגרת בה הוא שוהה. המשרד ממשיך במאמצים להקל על הנטל הביורוקרטי על ההורים ופועל להרחיב את המידע המתקבל מהמוסד לביטוח לאומי, ובכך לצמצם את המסמכים שההורים נדרשים להגיש.

השנה, בעקבות פעולות נוספות להפחתת הנטל הביורוקרטי על ההורים, הופחתו חלק מהמסמכים שההורים נדרשו בעבר להגיש. להלן מספר דוגמאות:
1. טופס הצהרת הורים יחידים בוטל והוטמע במערכת המקוונת.
2. טופס הצהרת הורים לומדים בוטל, וזאת לאור המידע המתקבל מביטוח לאומי.
3. טפסים שונים של הורים עצמאים אוחדו או בוטלו, ובמקביל המשרד פועל להרחבת המידע מביטוח לאומי גם על הכנסות העצמאים באופן שיבוטל הצורך בהגשת מסמכים כלל.

בנוסף, מבחני התמיכה לשנה"ל תשפ"ו נוסחו מחדש וקוצרו באופן משמעותי.

המשרד ממשיך לשפר את הממשקים הממוחשבים עם ביטוח לאומי, וגם השנה שני ההורים נדרשים לאשר שימוש בנתוני הביטוח הלאומי. מהלך פורץ דרך זה הביא לשיפור משמעותי במשך הטיפול בבקשה לסבסוד, יותר הורים קיבלו דרגה מבלי שנדרשו להשלים מסמכים, וחלקם מבלי שנדרשו כלל להגיש מסמכים. יתרון משמעותי נוסף של ממשק זה הוא באימות הנתונים והדיוק שלהם.

להלן מספר נתונים הממחישים את השינויים שהורגשו במשקי הבית שילדיהם שהו במעונות היום והמשפחתונים בשנת הלימודים החולפת:

בשנת הלימודים תשפ"ה, המשרד הביא בשורה משמעותית להורים ומקל עליהם בהתמודדות עם הוצאות גידול הילדים. מדרגות ההכנסה לנפש עודכנו. כפועל יוצא מכך גם אם בעבר משפחות שהשתכרו מעל רף מסוים לא היו זכאיות לסבסוד, הרי שמעתה, עם העלאת הרף, משפחות נוספות תהיינה זכאיות. בנוסף, עדכון המדרגות מגדיל את סכומי הסבסוד להורים שכבר היו זכאים. שינוי זה שיפר את מצבם של למעלה מ-13,000 משקי בית.

בנוסף, עודכן הסבסוד בתשפ"ה למשרתי מילואים. משפחה העומדת בתנאי שבמבחני התמיכה ובה אחד ההורים השירת למעלה מ-60 יום במילואים בשנת 2024 קיבלה סבסוד מוגדל או הפכה לזכאית לסבסוד. למעלה מ־10,000 משקי בית של משרתי מילואים זכו להטבה זו.

ההגדלה בסבסוד עבור מי שכבר סובסד מסתכמת בכ-1,000 עד 3,500 ש"ח לשנה. כניסה למעגל הזכאים לסבסוד משמעותית אף יותר ויכולה לחסוך עד 19 אלף ש"ח בשנה למשפחה.

להגשת בקשה לסבסוד ולעיון במבחני התמיכה היכנסו לקישור בלחיצה כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן