מבזקים
זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב מהר הזבל לפנינת טבע: אחד המקומות הכי מוזנחים בפתח תקווה עומד להשתנות אילת נערכת לקיץ: המשטרה כינסה את בעלי המועדונים, הברים והמלונות לפני העומס הגדול רגע לפני החופש הגדול: רחובות פתחה את הסקייטפארק הראשון בעיר בהשקעה של 5.6 מיליון שקל התראה: עומס חום כבד צפוי בבקעת הירדן ובאזור ים המלח בן 80 נפגע מרכב בחולון ופונה לבית החולים במצב בינוני המדינה תשקיע מיליונים בגנים הבוטניים: אלה הגנים באזור שלכם שיקבלו תמיכה סמוך לנס ציונה: הסיפור של החלוצה שהקימה כפר נוער קם לתחייה אחרי כמעט 100 שנה בבאר שבע לא מחכים לתיכון: תלמידי יסודי כבר בונים את פיתוחי הטכנולוגיה של המחר באור יהודה הלפיד לא רק עבר בעיר – הוא הונף לזכר עמית פרידמן ז"ל בקריית מלאכי החליטו להזכיר מי באמת מחזיק את מערכת החינוך ספריית דורון נפתחת מחדש: רמת השרון מציינת 100 שנים לשבוע הספר עם עשרות אירועים לכל המשפחה חברת מועצת העיר אשקלון, תמר קידר חושפת: "הוגשה נגדי תביעת השתקה על סך 850 אלף ש"ח" תאונה קשה ברהט: הולך רגל כבן 60 נפצע קשה לאחר שנפגע מרכב

משרד הרווחה יוצא בקמפיין לגיוס עובדים סוציאליים לשירות הציבורי

"בדיוק כשצריך": משרד הרווחה יוצא בקמפיין לגיוס עובדים סוציאליים לשירות הציבורי בכיכובם של עובדות ועובדים סוציאליים

בעקבות ה-7 באוקטובר הדרישה לטיפול של עובדים סוציאליים זינקה בזמן שבמחלקות לשירותים חברתיים ישנם מאות תקנים בלתי מאוישים

במסגרת תכנית של משרד הרווחה לחיזוק העבודה הסוציאלית יעלה היום קמפיין חדש שקורא לעו"סים לבוא לעבוד ברשויות המקומיות

 

 

שר הרווחה והביטחון החברתי, יעקב מרגי: "עם כניסתי למשרד, הצבתי את שיפור השירות לאזרחים בראש סדר העדיפויות. שיפור השירות לאזרח עובר דרך שיפור מעמדם של העובדים הסוציאליים מבחינת תנאי העסקה, סביבת עבודה ובהכרה הציבורית בחשיבות המקצוע ובתרומתו לאיכות חייהם של אזרחי המדינה. קמפיין זה הוא שיאו של תהליך שבסופו אנו מאמינים שנצעיד את שירותי הרווחה ואת מקצוע העבודה הסוציאלית לקדמת הבמה"

 

מנכ"ל משרד הרווחה והביטחון החברתי, ינון אהרוני: "המשאב המרכזי של שירותי הרווחה הם העובדות והעובדים הסוציאליים והשקעה בהם היא השקעה בתשתיות של המדינה"

 

 

מלחמת חרבות ברזל שפרצה בשבעה באוקטובר הבליטה את מרכזיותם של שירותי הרווחה בציבוריות הישראלית ועד כמה הם חיוניים להתמודדות המדינה גם במצבים ביטחוניים מאתגרים. על רקע זה יוצא משרד הרווחה והביטחון החברתי בקמפיין חדש תחת הסלוגן "בדיוק כשצריך", לגיוס עובדות ועובדים סוציאליים למילוי מאות תקנים פנויים ברשויות המקומיות, על מנת לחזק את שירותי הרווחה בכיכובם של עו"סים אמיתיים ממגוון שירותי רווחה.

בשנה האחרונה נקט משרד הרווחה בשורה של צעדים להחזרת העובדים הסוציאליים מהמגזר הפרטי ומעיסוקים אחרים בחזרה למחלקות לשירותים חברתיים ברשויות המקומיות (מחלקות הרווחה), שם המחסור גורם לעומס גדול מאוד על העובדות הסוציאליות.

כחלק ממאמצים אלו פעל המשרד בשיתוף איגוד העו"סים לחתימה על הסכם שכר.

כמו כן הקצה המשרד מאות מיליוני שקלים לשיפוץ ושדרוג מחלקות לשירותים חברתיים ברשויות המקומיות והוסיף לאגפי הרווחה תפקיד נוסף של תומך עו"ס, שהינו עובד אקדמאי שמסייע לעו"סים במשימות שאינן טיפוליות. במשרד מקווים ששיפור בתנאי העסקה, הורדת העומס מהעובדות הסוציאליות, ושדרוג סביבת העבודה תביא לחזרה של עובדים רבים למקצוע ותסייע בהקטנת מספר התיקים שבהם מטפל כל עובד, ויביא לשיפור שירותי הרווחה עבור מקבלי השירות.

במשרד פועלים גם מול האוצר על מנת להביא ליישומה של הפעימה השנייה של הסכם השכר של העובדים הסוציאליים.

 

שר הרווחה והביטחון החברתי יעקב מרגי: "ה-7 באוקטובר הדגיש את חשיבותם של שירותי הרווחה ושל העובדות והעובדים הסוציאליים לחוסן הלאומי. עם כניסתי למשרד, הצבתי את שיפור השירות לאזרחים בראש סדר העדיפויות. שיפור השירות לאזרח עובר דרך שיפור מעמדם של העובדים הסוציאליים הן מבחינת תנאי העסקה, הן מבחינת סביבת עבודה והכי חשוב – בהכרה הציבורית בחשיבות המקצוע ובתרומתו לאיכות חייהם של אזרחי המדינה. קמפיין זה הוא שיאו של תהליך שבסופו אנו מאמינים שנצעיד את שירותי הרווחה ואת מקצוע העבודה הסוציאלית לקדמת הבמה".

 

מנכ"ל משרד הרווחה והביטחון החברתי, ינון אהרוני: "המשאב המרכזי של שירותי הרווחה הם העובדות והעובדים הסוציאליים והשקעה בהם היא השקעה בתשתיות של המדינה. כולם היינו עדים לתפקיד הקריטי שמילאו העובדים הסוציאליים ברגעי המשבר הקשים ביותר בשבעה באוקטובר ובחודשים שלאחריו וכעת ברור כמה חשוב לחזק את השירותים האלו לקראת האתגרים שעוד צפויים לנו בעתיד".

 

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – משרדי ממשלה – אקטואליה ופוליטיקה ארצית ומקומית לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: לע"מ

דילוג לתוכן