גירושין בהסכמה הם הליך משותף של בני זוג המבקשים להתגרש, תוך שיח בריא והידברות ביניהם, על כל הסוגיות הרלוונטיות לתהליך הפרידה כמו: איזון המשאבים, חלוקת המזונות והמשמורת על הילדים.
איך גירושין בהסכמה יעזרו לילדים שלכם עם הגירושין? האם אפשר להתגרש בהסכמה גם לאחר התחלת הליך בבית המשפט? ממה כדאי להיזהר בהליך גירושין בהסכמה? והאם תוכלו לחזור בכם מהליך גירושין בהסכמה?
סקירה מקצועית מטעם מתגרשים חכם – https://www.todivorce.co.il/
1# גירושין בהסכמה הם הדרך הטובה ביותר לדאוג לילדים שלכם
לגירושין יש השפעה על הילדים שלכם. אם אתם חוששים מהשפעת הגירושין על הילדים שלכם, זה המקום לומר, שגירושין בהסכמה הם הדרך הטובה ביותר לדאוג לילדים שלכם. בבחירה בין נישואין מלאי מחלוקות לבין גירושין בהסכמה, ידם של הגירושין בסכמה, על העליונה.
סיימו את הסכסוך ביניכם באופן ההוגן והראוי ביותר עבורכם ועבור הילדים שלכם, צמצמו את המחלוקות ביניכם, ותראו שעל אף הקושי המובנה של הילדים בגירושין, יהיה להם קל יותר להתמודד עם הגירושין, מאשר גירושין ארוכים ומאבקים רבים בבית המשפט.
2# אפשר להגיע להסכמה בגירושין בכל שלב בהליך
גם אם התחלתם את הליך הגירושין בבית המשפט, דעו שתוכלו להגיע לגירושין בהסכמה בכל שלב בהליך, גם אם אתם כפסע מפסק הדין.
כל שעליכם לעשות הוא לנסות לשים את המאבקים בצד, לגשר על הפערים ביניכם, לצמצם את המחלוקות ככל הניתן, ולנסות להגיע להסכמות. כל הסכמה שתגיעו אליה, תוכלו להציגה בפני המשפט, שיאשר אותה, כל עוד היא לא מקפחת את בן הזוג באופן חריג, או נוגדת את טובת הילדים. כך תחסכו מעצמכם מאבק משפטי נוסף בתוך הליך הגירושין.
3# חשוב לבחור מגשר מתאים להליך גירושין בהסכמה
אם אתם מעוניינים להתגרש בהסכמה, חשוב שתבחרו מגשר מתאים להליך. עורך דין גירושין בעל ניסיון בגישור גירושין יסייע לכם לנהל משא ומתן מוצלח עם בן הזוג ולהגיע להסכמות, תוך שהוא יעניק לכם עצות משפטיות מתאימות, בנוגע לכל הסוגיות המשפטיות החשובות ביותר בהליך גירושין בהסכמה.
4# הסכם הגירושין חייב להיות ממצה
הסכם הגירושין שתערכו חייב להיות ממצה, ולכלול את כל ההסכמות ביניכם, תוך שהוא מתחשב גם בסוגיות עתידיות שעלולות לצוץ עם השנים. לכן הכניסו להסכם את כל הסוגיות החשובות לכם כמו:
- סידור הגט ואישור הסכם הגירושין;
- חלוקת הרכוש, חלוקת החובות, התייחסות לאופן פירוק השיתוף בדירת המגורים;
- סוגיות בעניין משמורת כמו מקום המגורים, מוסדות החינוך, הוצאת דרכון ויציאות מחוץ לארץ;
- סוגיות בעניין זמני השהות, חלוקת זמנים בשגרה, בימי מחלה, בחגים, בחופשים, בשביתות, בזמני חירום (קורונה, מלחמה) ועוד;
- סוגיות בעניין מזונות כמו סכום המזונות, אופן ומועד התשלום, הוצאות משותפות מוסכמות כמו חוגים, ביטוחים משלימים, נסיעה לפולין וכיו"ב;
- דרכים לפתרון מחלוקות כמו הסכמה על מגשר, הסכמה על גורם מקצועי שיקבע בסוגיות הילדים וכו'.
5# בבית הדין הרבני ניתן להתגרש רק בהסכמה
בני זוג יהודים חייבים להתגרש בבית הדין הרבני. כדי לקבל את הגט, על שני בני הזוג להסכים לגירושין. במקרה שאחד מבני הזוג מסרב להתגרש, ההליך יכול להפוך למפרך ביותר.
כך תדרשו להצדיק את הגירושין ולספק עילת גירושין הלכתית. גברים שאין בידם עילת גירושין עשויים להיות מחויבים בתשלומי כתובה או מזונות אישה, נשים שאין בידן עילת גירושין עלולות לאבד את זכויותיהן לכתובה או מזונות אישה.
אם יש בידיכם עילת גירושין הלכתית, בית הדין יכול לחייב את בן הזוג בגירושין ואף להטיל עליו סנקציות אם הוא מסרב להתגרש. אף על פי כן, כל עוד בן הזוג לא יסכים להתגרש, לא תוכלו להתגרש, אלא תישארו עגונים.
6# היזהרו ממניפולציות של בן הזוג בגירושין בהסכמה
גירושין בהסכמה הם דרך טובה מאוד להתגרש, אך החיפזון להתגרש בהסכמה עלול להוביל אתכם לעשות טעויות שתשלמו עליהן בעתיד.
חשוב להיזהר ממניפולציות שבן הזוג מטיל עליכם בהליך גירושין בהסכמה. היזהרו מלמהר לחתום על הסכם גירושין מקפח, רק בשל הבטחת בן הזוג לתת לכם גט, ומכל מקרה אחר שבן הזוג מנסה לסחוט מכם הסכמות שאינן לטובתכם.
חשוב להבין שלאחר שתחתמו ותאשרו את הסכם הגירושין, יהיה קשה מאוד לשנות אותו, ולכן כדאי לשקול היטב את הסכם הגירושין בטרם לאישורו.
7# בכל שלב של הליך הגירושין בהסכמה תוכלו לעבור לנהל אותו בבית המשפט
אחד הדברים החשובים ביותר שאתם חייבים לדעת על גירושין בהסכמה, הוא שאתם יכולים להתחרט, ובכל שלב של הליך הגירושין בהסכמה, אתם יכולים לפתוח הליך גירושין בבית המשפט או בבית הדין.
לכן לרוב כדאי להתחיל קודם כל בניסיון הידברות עם בן הזוג, לפני שממהרים להליכים לוחמניים בבית המשפט. מי יודע אולי תצליחו להגיע להסכם גירושין, ולחסוך לעצמכם את כל המאבקים המשפטיים.