מבזקים
מזעזע: בן 17 מהמרכז נאשם במעשה מגונה בבת משפחתו בת ה-3.5 רכב עלה באש בפתח תקווה – כוחות הצלה הוזעקו 50 דקות וזה נגמר: הטירוף סביב המופע של מארינה ברחובות תושב מזרח ירושלים יואשם בתקיפת אשתו וילדיו 4 רימוני רסס ושני אקדחים נתפסו בת"א צה"ל: חיזבאללה שיגר שני רחפני נפץ לעבר כוחותינו בדרום לבנון ראשון לציון נערכת לחגים: פינוי האשפה יתוגבר גם בלילות בן 19 נאשם שפתח בירי בלב מרכז מסחרי במודיעין עילית ונמלט אחרי העתירה והמחלוקת על המכרז: זה מה שיקרה בשני מעונות היום בראשון לציון מה עושים עם הילדים בסוכות ביפו? ארבע בכורות, קרקס ומופעי חוצות בחינם לקראת פסטיבל התמר בים המלח: פול טראנק ופטרה נפגשו באולפן – ויצאו עם שיתוף פעולה חדש מקריית גת לכנסת? יניב אשטמקר מצטרף לרשימה של גדי יברקן אחרי הזירות תחת אש: 750 אפודים קרמיים לצוותי מד״א – ואמבולנס חדש יגיע לאשקלון 20 קילו חשיש, שלושה רחפנים ומרדף במצפה רמון: כך פעלה שיטת ההברחות בגבול ירדן ליל גבייה ברהט: 11 כלי רכב עוקלו בגלל חובות של יותר מ – 3 מיליון שקל 21 הצעות על קרקע אחת בנס ציונה: 258 דירות חדשות בדרך – והמדינה תקבל כ – 192 מיליון שקל דרמה בתחנת נבון בירושלים: עשן התפשט בתחנה והנוסעים פונו רואה חשבון מראש העין חשוד שגנב מלקוחותיו וסייע לאחרים להתחמק ממס: שמו הותר לפרסום ראש העין מתכוננת לזינוק במספר התלמידים: ארבעה בתי ספר חדשים מתוכננים להיפתח בתוך שנה שינוי משמעותי לנוסעים בכיסאות גלגלים: שישה קווים מרכזיים מירושלים, רמת גן ופתח תקווה יונגשו לראשונה

נבחר רב לעיר גבעתיים: הרב משה יוסף אדרי יכהן כרבה הראשי של העיר

ועדת הבחירות לרבנות העיר גבעתיים בראשות חבר ביה"ד הגדול (בדימוס), הדיין הרב יעקב זמיר, הכריזה היום (ראשון) בתום ספירת הקולות על בחירתו של הרב משה יוסף אדרי כרב העיר גבעתיים.

ועדת הבחירות לרבנות העיר גבעתיים בראשות חבר ביה"ד הגדול (בדימוס), הדיין הרב יעקב זמיר, הכריזה היום (ראשון) בתום ספירת הקולות על בחירתו של הרב משה יוסף אדרי כרב העיר גבעתיים.

מינוי זה מהווה חלק ממדיניות המשרד לשירותי דת להובלת מינויי קבע של רבני ערים בישראל, מתוך הכרה בחשיבותה של הנהגה תורנית יציבה וקבועה. מדובר בצעד משמעותי עבור תושבי העיר גבעתיים לאחר פטירתו של אביו, הגאון רבי פנחס אדרי זצ"ל.

בראשות ועדת הבחירות עמד חבר ביה"ד הגדול (בדימוס) הדיין הרב יעקב זמיר. חברי הוועדה הנוספים היו: הרב דוד כהן רב העיר גן יבנה, מר מושיק גולדשטיין, מר סיון גולדברג, גב' ימית יונה והלשכה המשפטית של המשרד לשירותי דת. מזכיר הוועדה הוא מר צוריאל פורת.

עם תום ספירת הקולות פרסמה ועדת הבחירות את התוצאות: הרב משה יוסף אדרי זכה ב-31 קולות, לצד 2 פתקים לבנים ו-3 חברי גוף בוחר שלא הגיעו להצבעה. כאמור, הרב הנבחר הוא בנו של הגר"פ אדרי זצ"ל שכיהן בתפקיד רב העיר גבעתיים, והוא צפוי להמשיך את מסורת אביו ברבנות העיר.

הרב משה יוסף אדרי הוא בוגר הישיבה הגבוהה "בית שמעיה" ו"קול יהודה". הוא הוסמך לרבנות על ידי גדולי הפוסקים: מרן הגר"נ קרליץ זצ"ל, הראשל"צ והרב הראשי לישראל הגר"מ אליהו זצ"ל, הגר"ש מאשש זצ"ל (רב העיר וראב"ד ירושלים), הגר"מ מלכה זצ"ל (רב העיר וראב"ד פ"ת וחבר מועצת הרבנות הראשית) והגר"י אדלשטיין זצ"ל (רב העיר רמת השרון).

הרב מחזיק בכושר לרב עיר ובכושר לדיינות מהרבנות הראשית לישראל, עמד בראש כולל "רב פעלים" להסמכת רבנים ודיינים וחיבר את ספרי ההלכה "אמרי דעה" על שולחן ערוך.

מנכ"ל המשרד לשירותי דת, יהודה אבידן, הודה ליו"ר הוועדה ולראש העיר מר רן קוניק ובירך את הרב הנבחר: "בזכות הליך סדור שהחל השר היוצא לשירותי דת חה"כ מיכאל מלכיאלי ומתואם עם כלל הגורמים, אנו זוכים לברך על המוגמר. אני מאמין כי הרב שליט"א ימשיך את מסורת אביו ברבנות העיר, יפעל לחבר את התושבים לעולמה של תורה וינגיש יהדות מסבירה במאור פנים. מינוי רב לעיר גבעתיים מעניק יציבות רוחנית וקהילתית ומאפשר לתושבים ליהנות מהנהגה תורנית ברורה ומחויבת".

יו"ר המועצה הדתית, מר איתן ראובני, בירך אף הוא: "בחירת רב עיר איננה רגע טקסי בלבד, אלא אמירה עמוקה על כיוון, אחריות ושותפות. היום בחרה גבעתיים בהנהגה רבנית שמבקשת לחבר בין תורה לחיים, בין מסורת לקהילה, ובין עומק רוחני לרגישות אנושית. זהו יום של המשכיות, אך גם של התחלה חדשה לטובת הציבור כולו ולשלום העיר".


◼️ חדשות גבעתיים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית גבעתיים

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גבעתיים

לחצו כאן
דילוג לתוכן