מבזקים
ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע? המשטרה מבקשת את עזרת הציבור: עמית אוחנה בן ה – 29 נעדר מהרצליה טרגדיה לילית ברמלה: בן 70 נספה בשריפה, גבר נוסף נפצע לקרוא הודעות בלי וי כחול: השדרוג החדש שוואטסאפ מכינה למשתמשי אנדרואיד

נגיף הקורונה נמצא גם בבעלי חיים

בימים האחרונים פורסמו ידיעות בעיתונות בחו"ל על מספר מקרים של נוכחות נגיף הקורונה בבעלי חיים, המלווה בהופעתם של תסמינים שונים המעידים על תחלואה אפשרית במחלה גם בקרב בעלי החיים. בארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות מבהירים כי בישראל עד כה לא הגיעו לווטרינרים ברשויות בעלי חיים הנושאים את הנגיף. בתוצאות המחקרים שהגיעו לידי הרופאים הווטרינריים, בעזרת ניסויים שנערכו בתנאי מעבדה של חתולים וחמוסים, לא הוכח כי בעלי החיים המודבקים משילים לסביבה את הנגיף, והם אינם עלולים להיות מקור הדבקה לבני האדם.

בכלל המקרים הידועים של בעלי חיים שנדבקו במחלה עולה כי בעלי החיים שחלו נדבקו מבני אדם חולים אשר שהו במחיצתם, ולא הוכח בדרך כלשהי כי בעלי חיים אלו יכולים להעביר את הנגיף בינם לבעלי חיים אחרים, או לבני האדם. ארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות מאמץ את ההעמדה הכללית של כלל ארגוני הבריאות בעולם. ונכון לבדיקות שנערכו בימים אלו, אין כל עדות לכך שבעלי החיים, ובמיוחד חתולים וכלבים, יכולים להפיץ את נגיף ה- SARS-COV-2 או להיות בעלי תפקיד אפידמיולוגי כלשהו בהפצת נגיף הקורונה לבני האדם.

כתוצאה מכך, אין כל הצדקה לפגוע ברווחת בעלי החיים, למנוע תנועת בעלי חיים, לנטוש חתולים וכלבים, או לנקוט בצעדים כלשהם כלפי בעלי החיים באשר הם. ד"ר אבי צרפתי יו"ר ארגון הרופאים הווטרינרים מציין כי בשל הצורך באיסוף מידע נוסף בנושא, מומלץ לעת עתה לנקוט במספר צעדים:

1) בעת הטיפול בבעלי החיים יש לנקוט בצעדים היגייניים בסיסים, כגון: שטיפת ידיים לפני ואחרי הטיפול בבעלי החיים, מניעת ערבוב בדברי המזון, כלי האוכל והציוד של בעלי החיים ובני האדם. כמו כן מומלץ לשטוף מידי יום את כלי האוכל והשתייה של בעלי החיים.

2) אנשים שהובחנו כחולים ב- COVID-19 ימנעו ככל האפשר, מטיפול בבעלי החיים שבמחיצתם. במידה והדבר אינו אפשרי, יש לנקוט בצעדי מניעה, כגון: חבישת כפפות, רחיצת ידיים ושימוש במסכה בעת הטיפול בבעל החיים .

3) מבודדים או חולים החיים בגפם – מומלץ להסדיר את יציאת הכלב על ידי מוביל או דוג ווקר בתיאום מראש. יש להשאיר את הכלב קשור ברצועה למוביל או לדוג ווקר. על מוביל הכלב לחבוש כפפות ומסכת הגנה, ולנהוג בהתאם להנחיות משרד הבריאות .

4) הטיפול בחתולי הרחוב יימשך בהתאם לתקנות לשעת חרום, "הבהרות לציבור החקלאים והעוסקים בתחומי חקלאות ובעלי חיים, לרבות חיות מחמד".

בארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות מוסיפים כי הם מברכים על הגידול המשמעותי במספר בעלי החיים המאומצים שחל מסוף חודש מרץ. מנתונים שנאספו בארגון עולה כי קיימת עליה ממוצעת של 250% של אימוץ בעלי החיים באירועי האימוץ ברשויות המקומיות. בארגון הנחו את מתאמי האימוץ, לבחון בקפידה כל בקשה לגופה, לבדוק כי המשפחה המאמצת מודעת להשלכות והמשמעויות של אימוץ בעל חיים, ושהיא אכן ערוכה לטפל בו גם לאחר שיסתיים מגפת הקורונה.

(צילום ארכיון-ד"ר אבי צרפתי)

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן