גרימת נזק לתשתיות וחסימת צירים – שוטרי מחוז ירושלים, לוחמי מתפ"א ומג"ב פועלים בשעה זו לפיזור הפרת סדר אלימה ברחוב יחזקאל בירושלים.
מאות פורעי חוק החלו לפני זמן קצר להפר את הסדר תוך גרימת נזק מכוון לרכוש ולתשתיות ציבוריות, תוך שהם פורצים לאתר עבודות הממוקם בציר, ומנסים לתקוף באלימות את העובדים במקום.
קצינת משטרה הכריזה על הפרת סדר בלתי חוקית והורתה על התפזרות מרצון תוך מתן זמן סביר. משסירבו מפרי הסדר להישמע להנחיות והמשיכו באלימות, החלו כוחות המשטרה בפעולות לפיזורם תוך שימוש בכוח ובאמצעים להשלטת סדר, במטרה להשיב את מרקם החיים התקין על כנו, ולמנוע המשך גרימת נזק.
במהלך הפעילות תקפו מפרי הסדר את השוטרים, והובילו לפציעתם של שלושה מהם, שנזקקו לקבלת טיפול רפואי, לאחר שאחד מהם אף ננשך ברגלו ע"י חשוד.
משטרת ישראל רואה בחומרה פגיעה באנשי חוק הפועלים לשמירת הביטחון. נמשיך לאפשר את חופש המחאה והביטוי כחוק, אולם נפעל בנחישות וללא פשרות נגד אלימות, ונדליזם וכל ניסיון לשבש את הסדר הציבורי.
◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן







