מבזקים
תוכנן פיגוע בתחנה המרכזית בבאר שבע: ארבעה תושבי הנגב נאשמים בהתארגנות טרור פתח תקווה: גבר נפל מגובה על פסי הרכבת הקלה ונפצע קשה תאונת שרשרת קשה בכביש 6 סמוך לקריית גת: 13 פצועים, ילדה בת 5 במצב קשה איומים ואלימות באשדוד: תושבת קריית גת נאשמת כי ניפצה את חלון ביתו של הגרוש שלה ואיימה לשורפו בתיה, שלום! מיוחד לחדשות 08+: מדריך להתמודדויות משפחתיות וזוגיות זמני כניסת השבת ויציאת השבת 10-11.7.26; פרשת השבוע: מטות-מסעי אחרי איחור של ארבע שנים: צינור של מיליארד שקל בין אשדוד לאשקלון יגדיל את יצוא הגז למצרים ב – 30% 12 כיתות כוננות, 120 מתנדבים ורכבי סיור חדשים: באר שבע מחזקת את מערך הביטחון העירוני אלפי גמלאי רשויות מקומיות יקבלו לראשונה הטבות שלא היו זכאים להן לראשונה בגבעתיים: פעוטות עם צרכים מיוחדים יקבלו טיפול שיקומי קרוב לבית בתוך פחות מ – 5 שניות: השירות החדש שכל תושב בפתח תקווה יקבל בחינם החל מהתלוש הקרוב: תושבי 64 יישובים ביהודה ושומרון יקבלו הטבת מס רטרואקטיבית מינואר תל אביב: רוכב קורקינט חשמלי נפצע קשה הלילה ברחוב דיזנגוף נמל אילת יהפוך למעבדת ניסוי לסטארטאפים: 8 מיליון שקל יושקעו בחדשנות צפו בתיעוד: שריפה פרצה במלון לאונרדו פלאזה באילת 17 אלף מטופלים בחצי שנה: טרם רחובות מרחיבה פעילות ופותחת מרפאת מטיילים אחרי המחלוקת: המבנה ההיסטורי של ביקור חולים בירושלים לא יהפוך לבית ספר כביש 90: צעיר כבן 25 נהרג בתאונה בין רכב למשאית בערבה הבוקר: פיצוץ מבוקר יבוצע ברחובות מזג האוויר היום: הקלה יחסית בחום – אך הים מסוכן לרחצה

"נפילת שברי יירוט בעיר": אשדוד נערכת לתרחיש המחמיר בעקבות חידוש ירי הטילים מאיראן

ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי קיים הערכת מצב מיוחדת בעקבות חזרתו של ירי הטילים מאיראן והמציאות הביטחונית המורכבת, והודיע על שורה של צעדים ובהם פתיחת ממ"קים באזורים נטולי מיגון, ביטול גורף של כלל האירועים העירוניים ומעבר של מערכת החינוך ללמידה מרחוק.

בעקבות ההסלמה הביטחונית, חבלני וכוחות הביטחון באשדוד טיפלו מאז שעות הבוקר בשלושה אירועים שונים של נפילת שברי יירוט ברחבי העיר. ברשות המקומית מבהירים כי נכון לעכשיו לא ניתן להעריך את משך האירוע, ועל כן ההנחיה החד-משמעית לציבור היא להיערך לתרחיש המחמיר ביותר ולהמשיך בשמירה על דריכות מלאה, עירנות גבוהה ומשמעת אזרחית.

במסגרת היערכות החירום, העירייה פתחה כבר מאמש ממ"קים באזורים שבהם קיים מחסור במיגון, כאשר פירוט המיקומים המלא זמין באתר העירוני. כמו כן, חופי הרחצה באשדוד יישארו סגורים לחלוטין עד להודעה חדשה. על פי המדיניות הנוכחית, ניתן לקיים התקהלויות של עד 200 איש בשטח פתוח ועד 500 איש במבנה, וזאת אך ורק בכפוף לקיומו של מרחב מוגן תקני נגיש. בעוד שהמסחר והחנויות ממשיכים לפעול בהתאם להנחיות (מידע על סניפי קופות החולים ותחנות טיפות חלב הפתוחים מפורסם באתר העירייה), הוחלט לבטל לחלוטין את כלל האירועים העירוניים שתוכננו להערב ומחר. בתחום החינוך, המערכת עברה לפעול במתכונת של למידה מרחוק, תוך מתן דגש מיוחד על תגבור לתלמידי הבגרויות. המוקד העירוני 106 מתוגבר ונמצא לרשות התושבים, כולל מתן שירות מיוחד ללא עלות של שליחת צוותי עירייה לתיקון חלונות ודלתות ממ"ד.

ראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי, פנה באופן ישיר לתושבים והדגיש: "תושבי אשדוד, לאחר הערכת מצב להלן הדגשים והמידע הרלוונטי. ירי הטילים מאיראן חודש אמש, וצה"ל ממשיך לפעול במציאות ביטחונית מורכבת של מספר זירות פעילות במקביל. נכון לעכשיו, לא ניתן להעריך את משך האירוע, ולכן ההנחיה היא להיערך לתרחיש המחמיר ולהמשיך בשמירה על דריכות מלאה. כבר אמש התקיימו הערכות מצב ושיחות עם כלל גורמי הביטחון ובוצעו פעולות מיידיות, בהן פתיחת ממ”קים באזורים שבהם קיים מחסור במיגון – פירוט המיקומים באתר העירייה. מאז שעות הבוקר טופלו שלושה אירועים של נפילת שברי יירוט בעיר וזה המקום להדגיש את חשיבות השמירה על כללי ההתגוננות: ניצול ההתראה המקדימה לשיפור קרבה למיגון תקני, כניסה למרחב מוגן עם קבלת אזעקה והישארות במרחב המוגן עד לקבלת אישור מפיקוד העורף לצאת. מומלץ בחום להתחבר לאפליקציית פיקוד העורף לקבלת ההנחיות המדוייקות בכל התראה.

עוד הוסיף: "חופי הרחצה יישארו סגורים עד להודעה חדשה. ניתן לקיים התקהלויות של עד 200 איש בשטח פתוח ועד 500 איש במבנה בכפוף לקיום מרחב מוגן. המסחר והחנויות ממשיכים לפעול בהתאם להנחיות. סניפי קופות החולים ותחנות טיפות חלב הפתוחים מצויים באתר העירייה. למרות ההקלות היחסיות, ועד להתבהרות תמונת המצב, אנו מבטלים את כלל האירועים העירוניים שעתידים להתקיים הערב ומחר. מערכת החינוך פועלת במתכונת למידה מרחוק בדגש על תגבור לבגרויות. המוקד העירוני 106 נמצא לרשותכם בכל נושא נדרש לרבות שליחת צוותים לתיקון חלונות ודלתות ממ"ד ללא עלות על ידי צוותי העירייה. בתקופה זו כולנו נדרשים לאחריות אישית ומשפחתית ומשמעת אזרחית מלאה. שמירה על ההנחיות מצילת חיים, אנא הקפידו עליהן".


◼️ חדשות אשדוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: תומר שונם לוי

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן