מבזקים
ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע? המשטרה מבקשת את עזרת הציבור: עמית אוחנה בן ה – 29 נעדר מהרצליה טרגדיה לילית ברמלה: בן 70 נספה בשריפה, גבר נוסף נפצע לקרוא הודעות בלי וי כחול: השדרוג החדש שוואטסאפ מכינה למשתמשי אנדרואיד

"נשים בשואה" התקיים זו השנה הרביעית; חברת המועצה, אוה גור: "חשוב, לשמוע, להקשיב ולזכור – למען לא יחזור שנית"

ערב מרגש במיוחד התקיים "בבית דרור", הבית לטיפוח מורשת השואה, לרגל יום השואה. המפגש החל בהדרכה בתערוכה ייחודית בשם "מרד של תקווה" שמציגה ומפעילה תנועת דרור ישראל ברחובות זו השנה הרביעית. הערב התקיים במעמד ח"מ אווה גור מחזיקת תיק נשים וח"מ קארין ברגינסקי.

התערוכה מציפה דילמות הנוגעות במרד הגטאות, בעם היהודי שהיה, בחיי היום יום במציאות הקשה של הגטאות והמחנות, ובבחירות ערכיות ומוסריות במהלך השואה. נגה נבו, חברת קיבוץ המחנכים הדריכה את המשתתפות בתערוכה, תוך שימת דגש ייחודי על מקומן של הנשים בשואה ובמרד. לאחר ההדרכה השמיעו את עדותן של שורדות השואה מרים ארז וציפי טולדנו – סיפור משפחתן המרגש, המכאיב, המצמרר והנוגע ללב.

בסיום המפגש התקיים שיח על עיצוב זיכרון השואה בעידן בו לא יוותרו שורדים. יצוין כי הערב נערך במסגרת שיתוף פעולה בין בית דרור והפורום לקידום מעמד האישה בעיריית רחובות ובשיתוף קיבוץ המחנכים של תנועת דרור ישראל.

דניאלה בק: "שיתוף הפעולה הזה מניב ערבים מרגשים העוסקים באישה בשואה ובגבורתה, בשמירה על שלמות וחיי המשפחה. הערב הפעם היה מרגש במיוחד הודות לשתי העדות, מרים ארז וציפי טולדנו, שתיהן היו ילדות קטנות בזמן השואה והן שיתפו אותנו חוויות שלהן מתקופה זו דרך עיניהן כילדות, בנועם רב וברגישות. להצלחת הערב תרמה גם תנועת דרור ישראל, שכמידי שנה מעמידה בבית דרור תערוכה חינוכית לסיקור סיפור הנאצי והיהודי. כמנהלת בית דרור אני מברכת את סילבי דימנד וחברותיה על היוזמה והביצוע של הערב הזה וההבנה של חשיבות הנושא והדרכים להנצחת הסיפור ההיסטורי של השואה".

חברת המועצה אווה גור, מחזיקת תיק קידום מעמד האשה: "היה מפגש מרתק, נשים מרקעים שונים, בגילאים שונים שהתכנסו ביחד, ללמוד ולשמוע עוד צד של ניצולי שואה. לצערנו האנשים שחוו את השואה הולכים ונעלמים מאתנו, ולכן חשוב, לשמוע, להקשיב ולזכור – למען לא יחזור שנית. היה מעניין ביותר לשמוע את הנשים שסיפרו על הנושא מהצד שלהן, כילדות בזמן המלחמה ללמוד על אחווה, על מנהיגות, על צורך להתקדם ולקבל את האחר. אני ממליצה לכל תושבי רחובות להגיע לבית דרור וללמוד ולראות עוד בנושא השואה".

אביבה חלבי יועצת רה"ע לקידום מעמד האישה: "בזיכרון תקופת השואה עלינו לשמור ולשמוע את סיפור שורדי השואה, ולהעבירם לדורות שאנו מגדלים ומחנכים במיוחד ועם דגש על סיפורי הגבורה של השורדים והשורדות במצבים בלתי אפשריים ובסכנות גדולות. לפני שבועיים נפרדנו מפולה מוסל זכרונה לברכה, אמה של ד"ר מרה קנבל שהייתה שורדת שואה נלחמה במחתרת בגטו קובנה והצילה עשרות ילדים כשהבריחה אותם מהגטו ובדרך הצילה את חייהם. אלפי סיפורי גבורה ועוז ורוח קיימים ועלינו ללמוד מהם ולהנחילם לדורות הבאים".

 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן