מבזקים
תיעוד משריפת המפעל בשדרות נהג כבן 35 נפצע לאחר שהתנגש בעמוד ברחובות הילה חמו נבחרה לנהל את ביה"ס הרצוג באשקלון אחרי ההצלחה ביום העצמאות: רחובות מרחיבה את מהפכת הקהילות אל תפספסו: הגן הבוטני בירושלים הופך ליער קסמים אינטראקטיבי לכל המשפחה רחובות מתכוננת לגמר הגדול: הקרנת ענק למשחק שיכריע מי תניף את גביע העולם גאווה עצומה: נתוני הגיוס המטורפים של הנוער בגבעת שמואל נחשפים – זינוק מטורף בקצונה נשית! בעקבות ההצלחה: קייטנות אוגוסט יוצאות לדרך בקריית מלאכי עצמות שנחשדו כעצמות אדם אותרו במערה בירושלים אשקלון: הבניינים ברחובות הרב כלפון משה הכהן 3 וקנקני 3 זכו בתחרות הבניין המדוגלל 2026 באר שבע: גבר נפצע קשה מדקירה, שני חשודים תושבי הפזורה נעצרו נס ציונה על המפה: תלמידי חטיבת בן יהודה חזרו מאירופה עם 62 מדליות סערת התקיפה ביבנה: איגוד המנכ"לים פנה למפכ"ל בדרישה למצות את הדין; היו"ר דורון מילברג: "חציית קו אדום שאסור להשלים עמה" קריית מלאכי יוצאת למאבק בפערים: תוכנית עירונית חדשה לעידוד הקריאה והאוריינות עומסי תנועה כבדים: מפגינים חסמו את כביש 4 וצומת גהה כביש 6, מחלף שורק: צעירה בת 18 הובהל לברזילי לאחר שנפגעה בתאונת דרכים כוכבת הילדים נעמה סופר על במופע הקיץ האהוב 'פסטיפאן'. איפה? בבאר שבע, יבנה, פתח תקווה, כפר סבא, גבעת ברנר וראשון לציון מכה לפשיעה בלוד: קלצ'ניקוב, אקדח ומטען צינור נחשפו בפעילות ממוקדת של המשטרה ומג"ב שריפה גדולה בשדרות: חדר חשמל במפעל בוער כליל, 7 צוותי כיבוי נאבקים בלהבות סבב מינויים בגבעתיים: אלעד עוז רוזגוביץ מונה לסגן ראש העירייה במקומה של סיגל שפיץ טולדנו

נתי טויטו, מנהל מרחב אילת והערבה בידידים חילץ כלב שננעל ברכב בכביש 4: "תחושה טובה לקבל את השבת במעשה חסד"

דרמה רגע לפני כניסת השבת: כלב ננעל בשגגה בתוך רכב בכביש 4, בסמוך לבני ברק. נתי טויטו, מנהל מרחב אילת והערבה בארגון "ידידים" ששהה במרכז הארץ, עזב את ההכנות לשבת, הגיע במהירות לזירה ויחד עם מתנדבים נוספים חילץ את הכלב בשלום

סיפור מרגש של חסד ותושייה רגע לפני שבת: היום (שישי) בשעה 15:38, התקבלה קריאה דחופה במוקד ארגון "ידידים". על הקו היה בעלים מודאג של כלב, שסיפר כי חיית המחמד שלו ננעלה בשגגה בתוך הרכב בכביש 4, בסמוך לבני ברק, לעיניו המשתאות.

דניאלה גלילי, מוקדנית הארגון מפרויקט מעורבות חברתית, ניהלה את האירוע בקור רוח, הרגיעה את הבעלים והזעיקה מייד מתנדבים לזירה. מי שנענה לקריאה במהירות היה לא אחר מאשר נתי טויטו – מנהל מרחב אילת והערבה בארגון, ששהה באותו הזמן באזור המרכז. אל נתי הצטרפו צביקה לרר, מתנדב המרחב, וישראל אלמסי – מנכ"ל ארגון ידידים. הצוות הגיע למיקום ותוך שימוש בציוד ייעודי, חילץ את הכלב בשלום ומבלי לגרום כל נזק לרכב.

נתי טויטו, מנהל מרחב אילת והערבה, שחזר בהתרגשות את רגעי החילוץ: "אני מתארח בעיר אצל בני משפחתי, ובזמן שסיימתי קניות לכבוד שבת התקבלה קריאת החירום. ללא היסוס יצאתי למיקום והגעתי תוך זמן קצר, כשתוך כדי המוקדנית נשארה על הקו והרגיעה את הבעלים.

ליד הרכב פגשתי את בעל הכלב שסיפר שיצא לרגע מהרכב בעקבות תקלה שגרתית, ובחוסר שימת לב הרכב ננעל כשהכלב בפנים. למרות שהיה מדובר ברכב המאתגר לפתיחה, הצלחתי להתגבר על הקושי יחד עם צביקי ולפתוח את הרכב בזריזות. בעל הכלב הודה לנו נרגשות על הסיוע המהיר והמקצועי. בכל פעם שאני מגיע למרכז אני מחפש לעשות חסדים וזו תחושה טובה לקבל את השבת במעשה חסד."

בעקבות המקרה, בארגון ידידים מנצלים את הבמה ומבקשים לשוב ולקרוא לציבור הנהגים והלשונות: אין להשאיר חסרי ישע (ילדים או בעלי חיים) ברכב לבד בשום אופן – גם לא לרגע אחד ממושך, וזאת מחשש כבד מפני נעילה פתאומית של דלתות הרכב.

במקרה של נעילת רכב עם חסר ישע בתוכו, יש ליצור קשר מיידי עם מוקד החירום של ידידים במספר 1230 (ללא כוכבית), והמתנדבים יגיעו לסייע בכל רחבי הארץ.


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ חדשות הערבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ידידים

דילוג לתוכן