משטרת ישראל והרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן מבקשות להביא לידיעת הציבור כי בימים האחרונים אנו מבחינים בעלייה בדיווחים אודות אירועי הונאה שונים, העיקרי שבהם הנו "עוקץ פיננסים". מדובר בפעילות שנועדה לאיסוף פרטי לקוחות ופרטי חשבונות בנק של אזרחים ולקיחת כספים במרמה. מתחילת התפרצות נגיף קורונה בישראל התקבלו במשטרה וברשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן מעל 40 תלונות חדשות בנושא.

אנו מבקשים להתריע בפני הציבור ולנהוג במשנה זהירות. להלן פירוט מתווה הפעולה:
מתבצע באמצעות שליחת מייל או מסרוני SMS המכילים קישורית לאתר הנחזה לחברה לגיטימית להשארת פרטים בנושא הלוואות חוץ בנקאיות בריביות אטרקטיביות ברשתות החברתיות או שיחות טלפון יזומות על ידי מוקדן, כמו גם באנרים ודפי נחיתה ברשת.
קורבן העבירה משאיר פרטים ולאחר זמן קצר מקבל שיחת טלפון מנציג ייעוץ פיננסי למתן הלוואות פיננסיות.
במהלך ההתקשרות המתבצעת רובה ככולה באמצעות מכשיר הטלפון, מתבקש האזרח להעביר סכום של מאות ואלפי שקלים לחשבון בנק שנמסר לו עבור פתיחת תיק הלוואות תוך אימות פרטים אישיים בהם פרטי מספר כרטיס אשראי, סיסמה לחשבון בנק ועוד.
המרמה מתבססת על ניצול מצבם הכלכלי של אזרחים.
משטרת ישראל והרשות להגנת הצרכן מבקשות מהציבור להגביר ערנות בעיקר בעת הזאת, בכל קבלה של הודעת דואר אלקטרוני ו/או הודעת סמס בהם מבקשים להזין אמצעי זיהוי, פרטי חשבון בנק ו/או כרטיס אשראי. כמו כן לא למהר להתחייב ולהעביר כספים.
מומלץ לבדוק באיזה חברה מדובר האם מדובר בחברה מוכרת ואמינה, כמו גם לבדוק במשרד האוצר – מאגר נותני שירותי מטבע, כי מדובר בחברה הנמצאת במאגר רישיונות שירותים פיננסיים במשרד האוצר.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.












