מבזקים
דיווח ראשוני: פיגוע דקירה נוסף, הפעם במרחב גנים; המחבל חוסל על ידי כוח צה"ל רמת גן: מעצר החשוד בהשלכת הרימון הוארך – המשטרה מייחסת לו גם חשד לניסיון רצח כוננות שיא בישראל; פתיחת מקלטים – גם באילת, ירושלים ותל אביב פיגוע הדקירה בשומרון: צה"ל חושף את השתלשלות האירוע – אזרח חיסל את שני המחבלים, השריפה נחקרת אילת מרחיבה את תעשיית ההייטק: שלוחת סייבר חדשה תיפתח בעיר עם עשרות משרות ראשונות יותר מ – 200 נהגים נתפסו במבצע אכיפה באשדוד – טלפונים ניידים, עבירות מסכנות חיים וליקויי בטיחות ירושלים: פסטיבל חוצות היוצר חוגג 50 שנה עם עשרות מופעים, יריד אמנות ומתחם קולינרי חדש חשד לפיגוע בשומרון: גבר בן 51 נפצע קשה מדקירה סמוך לאלון מורה חינם גם בשבת: שירות "נעים בסופ"ש" מתרחב מהרצליה לתל אביב דרך רמת השרון עיריית רמת גן פתחה את המקלטים למרות שאין שינוי בהנחיות פיקוד העורף מיזם חדש בנס ציונה יאפשר לתרום ולקבל ציוד חזרה לבית הספר שני חשודים נוספים נעצרו בחקירת רצח בניהו רזי מירושלים – המצוד אחר החשוד המרכזי נמשך מיזם חדש בקריית גת יאפשר לתרום ולקבל ציוד חזרה לבית הספר חסימות לילה ושינויי תנועה למשך חמישה ימים בשל עבודות המטרונית ברחובות כמעט 60 שנה לא ידעה היכן קבור בנה: מיזם עירוני בשדרות סגר לתמר מעגל כואב גדרה: המועצה מזהירה מפני ניסיון הונאה – דרישות תשלום מזויפות נשלחו לתושבים אשדוד: בשל עומסי החום הקיצוניים – העירייה משנה את עבודת צוותי השטח וקוראת לציבור להישמר לקראת פתיחת שנת הלימודים: עשרות בתי ספר וגני ילדים באשקלון עוברים שדרוג נרחב חשד לסחר בסמים באשדוד: המשטרה תפסה קריסטל, אקסטזי, MDMA וקנאביס סוכל ניסיון חיסול בלוד: חשוד נתפס עם אקדח טעון וארבעה נעצרו

עיריית באר יעקב תשלם קנס כבד על הפקרת תלמידים עם מוגבלות

עיריית באר יעקב תשלם קנס של 64,000 ש"ח בשל היעדר נגישות בבית ספר | בית המשפט דחה את טענות העירייה בנוגע לליקויי נגישות חמורים בבית הספר "רמון", הכוללים היעדר מעלית ושירותי נכים; עיריית באר יעקב משכה את הערעור והעיצום הכספי נותר על כנו. הנציבות: "נגישות בחינוך היא זכות בסיסית".

דרמה משפטית בבית משפט השלום בראשון לציון: עיריית באר יעקב משכה את הערעור שהגישה נגד נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, ובכך נותר על כנו עיצום כספי משמעותי בסך של למעלה מ-64,000 שקלים. הקנס הוטל על העירייה בגין הפרות מתמשכות של חובות הנגישות בבית הספר "רמון" שבבעלותה.

הפרשה החלה בפיקוח שערכה הנציבות בבית הספר, שם נמצאו ליקויים קשים, בראשם היעדר פיר מעלית ותאי שירותים נגישים. למרות פניות חוזרות ונשנות לאורך שנים, מתן הוראות תיקון ואף הענקת ארכות לביצוע ההתאמות, עיריית באר יעקב לא תיקנה את הליקויים במועד הנדרש.

בדיון שנערך ב-7 בינואר 2026, הבהיר השופט לעירייה כי סיכויי הערעור נמוכים וכי לא נפל פגם בהחלטת הנציבות. עו"ד ד"ר יועד הלברסברג, שייצג את הנציבות, הדגיש את הצורך בהרתעה כלפי רשויות מקומיות: "לאורך שנים העירייה לא ביצעה את המוטל עליה. נגישות במוסדות חינוך היא תנאי הכרחי לחינוך שוויוני ומכיל".

בישראל חיים כיום כ-1.7 מיליון אנשים עם מוגבלות (כ-18% מהאוכלוסייה), כאשר כ-100,000 מהם נוספו למעגל זה מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל". בנציבות מדגישים כי היעדר נגישות בבתי ספר עלול להרתיע תלמידים עם מוגבלות מללמוד במוסדות אלו ולפגוע בזכויותיהם הבסיסיות.

דן רשל, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות: "נגישות היא זכות חוקית וחובה בסיסית של כל רשות כלפי תושביה. הנציבות תמשיך לאכוף את החוק ולנהוג ביד קשה כלפי מפרי החוק כדי להבטיח מרחב ציבורי שוויוני לכולם".


◼️ חדשות באר יעקב בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ליזה ללוצאשווילי

דילוג לתוכן