מבזקים
כמעט 7 מכל 10 דירות חדשות בבת ים מגיעות מהתחדשות עירונית נס ציונה בצמרת הארצית: יותר מ-80% מהבנייה החדשה בהתחדשות עירונית 208 דירות חדשות באילת – אפס התחדשות עירונית פיצוצים נשמעו בשדרות ובעוטף: אוגדת עזה מבהירה – מדובר בפעילות כוחותינו ברצועה נעצר חשוד בהצתת מתקן השפכים שהושבת בנגב: בן 52 מאום בטין נחקר מחר בעוטף: 2,500 איש צפויים בעצרת הזיכרון לציון שלוש שנים ל־7 באוקטובר גאווה לבת ים: הנרי חן הוכתר לאלוף אירופה בוויקבורד אמו של רס״ן עידו שני ז״ל מרמת גן דורשת ועדת חקירה ממלכתית חולץ מחוסר הכרה לאחר תאונה עצמית בלוד – מצבו קשה חשד להצתה השבית את מכון הטיהור: 30 אלף מ״ק שפכים זורמים מדי יום לכיוון באר שבע אשדוד: בן 66 התמוטט בביתו – לאחר החייאה ליבו שב לפעום חשד לדקירה באשדוד: גבר נפצע באורח בינוני ברחוב כיכר סיגל אופקים זוכרת: ימים של טקסים, סיפורי גבורה, יצירה ומוזיקה לציון שלוש שנים ל-7 באוקטובר M16 עם משתיק קול ויותר מ – 21 ק״ג סמים: הפשיטות ברמלה ובלוד שני פצועים קל בתאונה בכביש 35 סמוך לברכיה צה״ל ושב״כ: צלף חמאס שחוסל בח׳אן יונס תכנן פיגועים נגד כוחות צה״ל רכב התהפך סמוך לצומת עין חצבה: ארבעה נפצעו קל זמני כניסת השבת והחג וצאת השבת | 2-3 באוקטובר 2026 גבר נהרג בהתרסקות מטוס קל; פצוע נוסף פונה במצב קשה מחר באשדוד: הקפות שניות ברובע ב׳ עם תהלוכה, מוזיקה והפתעות לילדים

עיריית באר יעקב תשלם קנס כבד על הפקרת תלמידים עם מוגבלות

עיריית באר יעקב תשלם קנס של 64,000 ש"ח בשל היעדר נגישות בבית ספר | בית המשפט דחה את טענות העירייה בנוגע לליקויי נגישות חמורים בבית הספר "רמון", הכוללים היעדר מעלית ושירותי נכים; עיריית באר יעקב משכה את הערעור והעיצום הכספי נותר על כנו. הנציבות: "נגישות בחינוך היא זכות בסיסית".

דרמה משפטית בבית משפט השלום בראשון לציון: עיריית באר יעקב משכה את הערעור שהגישה נגד נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, ובכך נותר על כנו עיצום כספי משמעותי בסך של למעלה מ-64,000 שקלים. הקנס הוטל על העירייה בגין הפרות מתמשכות של חובות הנגישות בבית הספר "רמון" שבבעלותה.

הפרשה החלה בפיקוח שערכה הנציבות בבית הספר, שם נמצאו ליקויים קשים, בראשם היעדר פיר מעלית ותאי שירותים נגישים. למרות פניות חוזרות ונשנות לאורך שנים, מתן הוראות תיקון ואף הענקת ארכות לביצוע ההתאמות, עיריית באר יעקב לא תיקנה את הליקויים במועד הנדרש.

בדיון שנערך ב-7 בינואר 2026, הבהיר השופט לעירייה כי סיכויי הערעור נמוכים וכי לא נפל פגם בהחלטת הנציבות. עו"ד ד"ר יועד הלברסברג, שייצג את הנציבות, הדגיש את הצורך בהרתעה כלפי רשויות מקומיות: "לאורך שנים העירייה לא ביצעה את המוטל עליה. נגישות במוסדות חינוך היא תנאי הכרחי לחינוך שוויוני ומכיל".

בישראל חיים כיום כ-1.7 מיליון אנשים עם מוגבלות (כ-18% מהאוכלוסייה), כאשר כ-100,000 מהם נוספו למעגל זה מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל". בנציבות מדגישים כי היעדר נגישות בבתי ספר עלול להרתיע תלמידים עם מוגבלות מללמוד במוסדות אלו ולפגוע בזכויותיהם הבסיסיות.

דן רשל, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות: "נגישות היא זכות חוקית וחובה בסיסית של כל רשות כלפי תושביה. הנציבות תמשיך לאכוף את החוק ולנהוג ביד קשה כלפי מפרי החוק כדי להבטיח מרחב ציבורי שוויוני לכולם".


◼️ חדשות באר יעקב בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ליזה ללוצאשווילי

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר יעקב

לחצו כאן
דילוג לתוכן