מבזקים
תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון "אתה מת, אני אתפוס אותך": נהג מאשקלון מואשם בגין איומים על פקחים ונהיגה מסכנת חיים בן 47 מב"ש איים "לערוף את ראשו" של בן זוג גרושתו קיבוץ גבולות: בעלת כלב בת 69 מואשמת לאחר נשיכה שגרמה לחבלה לתושב הקיבוץ אם צעירה מאשקלון נתפסה עם מאות כדורי סמים ברכב כשבתה התינוקת עמה באר שבע: בן 72 נאשם בגניבת טלפון נייד מגרנד קניון בעיר "אהרוג אותך כשאתה ישן": ויכוח בין אחים בב"ש הסתיים בקטטה אלימה ופציעות קשות

עיריית ירושלים מסדירה את הפעילות בשוק מחנה יהודה

כדי לשמור על מעמדו של שוק מחנה יהודה כמרחב ציבורי מזמין ובטוח, יוצאת עיריית ירושלים למהלך כולל של "יישור קו" והסדרת פעילות השוק

עיריית ירושלים מסדירה את הפעילות בשוק מחנה יהודה – לטובת הקונים, המבקרים והסוחרים כאחד

שוק מחנה יהודה הוא אחד מאתרי הדגל של ירושלים – מקום מפגש ייחודי של טעמים, ריחות, תרבות, מסחר וחיי לילה * כדי לשמור על מעמדו כמרחב ציבורי מזמין ובטוח, יוצאת עיריית ירושלים למהלך כולל של "יישור קו" והסדרת פעילות השוק

המהלך נועד לתת מענה כפול: מצד אחד, הקונים והמבקרים ייהנו משוק מסודר, נקי ובטיחותי, עם מעברים נגישים, רמת רעש סבירה וחוויית קנייה ובילוי נעימה יותר. מצד שני, הסוחרות והסוחרים ייהנו מסביבת עבודה מוסדרת, שתורמת לחיזוק מעמד העסק, מונעת תחרות לא הוגנת ומבטיחה יציבות וצמיחה לאורך זמן.

במסגרת ההסדרה, מתבקשים בעלי העסקים להשלים את ההתאמות הנדרשות עד לתאריך 30.11.2025. אלה כוללות רישוי עסקים בתוקף ועמידה בתנאי ההיתרים, הצבת ריהוט חוץ כגון שולחנות, כיסאות ושמשיות בהתאם להיתרים, שימוש סביר ומאוזן במערכות הגברה ושמירה על הנחיות הרעש. כמו כן, יש להבטיח שדוכנים ובסטות יפעלו בהתאם להנחיות בטיחות ונגישות, וישתמשו בציוד תקין ומאושר בהתאם לדרישות הבטיחות והתברואה, לרבות מקררים וברים, ולדאוג לשילוט וסוככים מוסדרים על פי הנהלים.

בעירייה מבהירים כי ההסדרה אינה נועדה להכביד, אלא להבטיח עתיד טוב יותר לשוק מחנה יהודה. מטרת המהלך היא לשמור על השוק כמוקד כלכלי ותרבותי מרכזי בירושלים, כך שהמבקרים ייהנו מחוויית קנייה ובילוי נעימה ומסודרת, ואילו הסוחרות והסוחרים יפעלו בסביבה בטוחה, מוסדרת ורווחית. בדרך זו, ימשיך השוק להיות מקור גאווה לירושלים, מתחם קנייה ענק המציע מגוון סחורות איכותיות וטריות מדי יום ויעד תיירותי מבוקש בארץ ובעולם.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "שוק מחנה יהודה הוא הלב הפועם של העיר – מקום שבו נפגשים ירושלמים ותיירים לחוויה ייחודית של טעמים, קולות וריחות. חשוב לנו לשמור על חוויית הקנייה והבילוי המיוחדת בשוק, ובו בזמן להבטיח שהעסקים הירושלמים, ובתוכם הסוחרות והסוחרים הוותיקים של שוק מחנה יהודה, יקבלו את כל הסיוע והתנאים הנדרשים להמשיך לצמוח ולהצליח. מהלך ההסדרה הוא צעד חשוב בדרך זו, לטובת כולנו."

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארנון בוסאני

דילוג לתוכן