מבזקים
בת־ים נערכת לשנת הלימודים: אלה המהלכים החדשים שייכנסו למערכת החינוך הבשורה החדשה להורים בשכונת עיר היין באשקלון שלושת זוכי תחרות רובינשטיין יגיעו לקונצרט חגיגי ברחובות בן 22 מנתניה מואשם שביצע מעשים מגונים בנשים ברחבי העיר שמעון בירן מונה לתפקיד מנהל מרכז ענב לתרבות בת"א שריפה פרצה בדירה בקומה הרביעית באשדוד – אין נפגעים מושב איתן ועד חוף אשדוד: המבצע נגד מסיבות הטבע נמשך עיריית ראש העין דיווחה שלשכת הרווחה נגישה – בביקורת נמצאו 7 הפרות והוטל עיצום כספי החקלאים יקבלו תוספת מים: עד 15% מעבר להקצאה שאושרה ל-2026 ערב פתיחת שנת הלימודים: 800 מורים עדיין חסרים – והבעיה הגדולה נמצאת במרכז כ־850 אלף שקל במזומן נתפסו בבית בהרצליה – תושב העיר נעצר 8 חשודים נעצרו בנגב: 4 אקדחי גלוק ורובה M16 נתפסו בפעילות משטרתית ממחר במודיעין מכבים רעות: 15% הנחה בעמדות הטעינה בחניון מורשת 68 תלמידים לומדים תיירות באורט האמנים רמלה – והשנה יסיים המחזור הראשון חסימה ברחוב גורדון ברחובות: הנהגים נדרשים לפנות את הרכבים עד 8:00 56 חממות וכמעט 25 אלף שתילים: מבצע ענק נגד גידולי קנאביס ברמת הנגב אחרי ירי לעבר מספרה בערערה בנגב: העסק נסגר ל־10 ימים ונשק M16 נתפס שני אחים בני 3 ו־5 הגיעו לשערי צדק בירושלים לאחר שאכלו סוכריות קנאביס חשד לחטיפת ילד בפתח תקווה: בן 10 אותר בלילה בבני ברק – צעיר בן 20 נעצר שריפה בדירה באשדוד: להבות פרצו בקומה הרביעית – לוחמי האש פועלים במקום

עלמא – חוויה קולינארית שמחייבת קאמבק בקרוב (ובבקשה, אל תוותרו על הקראק)

לעינת, חברתי הטובה, התחשק ריזוטו. החשק הזה היה לה לפני חודשיים, לפני חודש וגם כעת. ולא, היא לא בהריון, יש לה שתי נסיכות מהממות, תודה ששאלתם. "אני פשוט אוהבת ריזוטו", היא ספק מסבירה, ספק מצהירה ובעיקר מפצירה בי ללכת לאכול ריזוטו לכבוד ה'חמישי שמח'.

תשעת הקילוגרמים שהשלתי בחודשיים האחרונים (ותודה לשיטת חלי ממן המוצלחת) לא מנעה ממני להשיב בחיוב לבקשה סלש תחינה. החברה שלך הכי טובה רוצה ריזוטו, לא תלכי?!?! מפה לשם, הגענו ל"עלמא" – לא לפני שהגברת צלצלה למקום ושאלה האם נותר מהריזוטו כמהין של המקום. אז זהו, שנשאר ויש אפילו שני מקומות על הבר. בום!

התיישבנו מיידית, בלי דקת המתנה אחת ואדיר הברמן קיבל אותנו בחיוך פלאס פינוק און דה האוס עוד לפני שהתמקמנו. "אחת מהמנות הראשונות על חשבון הבית", פייר? הפתיע! וויתרנו על הפוקצ'ה, על צלוחית חריפים, על לבאנה באפלו, על האיקרה ועל טחינה הר ברכה ובחרנו בפירה כמהין. מאוחר יותר נחליף אותו בפירה חלק.

עינת הזמינה כמובן את מנת הריזוטו אדמה עם פטריות טריות, כמהין ואיך לא – פרמזן. אני בחרתי בפילה סלמון וירקות בגלייז של מיסו לבן ופירה כמהין. לשם שינוי, ויתרנו על משקאות אלכוהוליים. היא הזמינה פיוז טי, אני מים מינרליים. תודו, מפתיע.

המנות הגיעו מהר מהצפוי, אדיר (נו, הברמן) היה נפלא והמטבח הפרונטלי שכבש אותנו מהרגע הראשון שיחק אותה – גם בזריזות הידיים, גם בחיבור בין הטבחים, גם בטעם וגם במהירות ההגשה, וזאת חרף העובדה שהמסעדה הייתה מלאה.

הריזוטו היה נהדר, פשוט טעים. בסולם הציונים שלנו המנה הזו מקבלת לפחות 8.5 (מתוך 10). הדג עם הירקות היה משובח ביותר (9 מ-10!!) – כך גם מנות הפירה – גם החלק וגם הכמהין. הנדיבות במנות, הפשטות בהגשה והאווירה המופלאה שמוקרנת מכל הצוות (אדיר, טל המדהימה שפינקה בצ'ייסרים של יוזו, מתן שהביא לנו זיקוק – כששרתי בהלצה "היום יום הולדת" וכמובן החבר'ה מהמטבח כולל הבת של יהודית מהבנק, שהפליאה בשירה ודאחקות עדלאידע….) עשו את שלהם. המסעדה הזו, רבותיי, היא כמה רמות מעל הסטנדרט.

שאלתי על הבעלים. מדובר בארבעה צעירים שאמונים על הקמת עלמא, הקסומה הזו. הארבעה, כך לפי הצוות, הקימו לאחרונה גם את "מא", אוכל אסייאתי הממוקם במרחק הליכה מה"עלמא". המשמעות: אין לי ספק שנגיע בהפתעה גם למקום החדש.

לסיום, שלב הקינוחים. עינת לא וויתרה על קרם הברולה הנהדר אבל אין ספק בכלל שהקינוח שקיבלנו און דה האוס (שוב פינוק?!?!) היא שיא השיאים בסולם אופירה וברקו או במילים אחרות: אין דברים כאלה!!!

שורה תחתונה: אוכל נפלא, שירות מצוין, אווירה משובחת וחוויה קולינרית שמחייבת קאמבק בקרוב. לכו ל"עלמא"!!! ואל, אל, אל (!!!) תוותרו על הקינוח המאוד מאוד מאוד מפתיע וטעים בטירוף – קראק פאי עם נגיעות קרמבל חמאה, פקאן וגלידת וניל. תקשיבו, אין דברים כאלה!!!

שימו בוייז: יונה הנביא 2, אשדוד. שעות פתיחה: א-ה 12:00 -00:00, שישי-שבת 12:00 -1:00. טל' 072-3361152. צילומים מתוך פייסבוק: שירן כהן שי. 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן