מבזקים
רחובות: שריפה פרצה ברחוב עזרא תחזית מזג האוויר לימים הקרובים בן 25 נפצע בתאונה בין שני כלי רכב בכביש 40 סמוך לצומת גורל מצפה רמון: בת 25 נעקצה מעקרב צהוב – מצבה בינוני מלי וליאל יהלומי אותרו בחיים – ההקלה התחלפה בכעס: ״אחרי ימים של חיפושים, הציבור זכאי לתשובות״ אבל באילת: דויד ביזאוי, מבעלי ״שיבולים״, הלך לעולמו שלושה לוחמי צה"ל נפצעו קשה מפגיעת רחפן נפץ בדרום לבנון גאווה לבת ים: הנרי חן זכה במדליית ארד באליפות העולם בסין אשקלון: בן 4 נעדר מרהט מחוף דלילה – המשטרה מבקשת את עזרת הציבור ליברמן הגיע לביג גלילות עם ראש עיריית רמת השרון: "לא תהיה פה כפייה חרדית" תאונה קשה סמוך לבית שמש: בן 70 נלכד ברכבו ופונה במסוק במצב קשה סוף לחיפושים אחר האם ובתה ממודיעין: מלי וליאל יהלומי אותרו בארגנטינה מרמת השרון, הרצליה, קריית אונו, נתניה ותל אביב לבמה האירופית: הישגים לבנות נבחרת ישראל בהתעמלות עשרות אלפים מול הים: פסטיבל "חלון לים התיכון" ננעל באשדוד ללא אירועים חריגים איום ברצח על אביגדור ליברמן בטיקטוק: תלונה הוגשה למשטרה ולקצין הכנסת ירושלים: פעוט בן 4 חודשים נמצא ללא דופק ונשימה – ליבו שב לפעום לאחר החייאה אשדוד לובשת לבן: ערב של אופנה, מוזיקה ויין יתקיים בבית קלנג החלום של דבורה הפך למציאות: מאפייה חדשה נפתחה במזכרת בתיה מחסור משמעותי במנות דם: מבצע התרמה יתקיים באשדוד הקלה בעומסים בנתב״ג: המזוודות מגיעות למסועים בתוך דקות

קדחת מערב הנילוס 2026: חולה מאומת ראשון אובחן בתל אביב

משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה מעדכנים על מקרה ראשון של המחלה לעונת הקיץ הנוכחית. המשרד להגנת הסביבה: "בבדיקות ומאות לכידות שבוצעו מתחילת העונה, טרם אותרו יתושות הנושאות את הנגיף"

משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה מעדכנים על מקרה ראשון של חולה מאומת בקדחת מערב הנילוס בישראל לעונת הקיץ לשנת 2026. מדובר בתושב העיר תל אביב שאובחן כנושא את הנגיף. בעקבות האבחון, המשרד להגנת הסביבה פעל באופן מיידי והנחה את עיריית תל אביב-יפו להגביר בצורה משמעותית את מאמצי המניעה, הניטור, ההדברה וההסברה לתושבי המרחב.

כבכל שנה, בין החודשים יוני לנובמבר, קיים צפי לעלייה בשכיחות היתושות הנושאות את הנגיף. בשל כך, צוות מזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה עורך לאורך כל השנה אלפי ניטורים של זחלי יתושים ומאות לכידות של יתושים בוגרים, המועברים לבדיקות מעבדה קפדניות במשרד הבריאות. הבשורה המרגיעה היא שעד כה, מתחילת העונה, לא נמצאו בבדיקות אלו יתושות הנושאות את נגיף קדחת מערב הנילוס.

פרופ' סיגל סדצקי, ראש חטיבת בריאות הציבור במשרד הבריאות, הסבירה על אופי המחלה: "קדחת מערב הנילוס היא מחלה המועברת לאדם באמצעות עקיצת יתושות הניזונות מעופות נגועים. לרוב מדובר במחלה קלה מאוד שחולפת ללא תסמינים כלל, אך במקרים חריגים עלולים להופיע גם תסמינים חמורים ומסכני חיים כמו דלקת מוח או דלקת קרום המוח."

ד"ר שי רייכר, מנהל אגף מזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה, הדגיש את החשיבות של שיתוף הפעולה עם הציבור: "אנחנו מקיימים ניטור רציף ושוטף ברחבי הארץ, ומנחים את הרשויות המקומיות בהתאם. לצד פעילות זו, לציבור יש תפקיד קריטי בצמצום הסיכון – ייבוש מקורות מים עומדים ושימוש באמצעי הגנה פשוטים ויעילים יכולים למנוע את רביית היתושים ולהפחית משמעותית את הסיכון לחשיפה."

איך תוכלו להגן על עצמכם ולמנוע את התרבות היתושים?

בשל מזג האוויר החם והלח של הקיץ, הסכנה להתפתחות יתושים במים עומדים גוברת. בעוד שהאחריות על השטחים הציבוריים מוטלת על הרשות המקומית, הציבור הרחב מתבקש לסייע במאמץ ולפעול על פי ההנחיות הבאות:

  • ייבוש מקורות מים: יש לנקז ולייבש לחלוטין מים עומדים בדליים, תחתיות עציצים, צמיגים ישנים, מרזבים סתומים, חביות, בריכות נוי וכל כלי אחר בחצר או במרפסת שעלול לאגור מים.

  • אמצעי הגנה אישיים: מומלץ להשתמש בתכשירים מורשים הדוחי יתושים, להתקין רשתות על החלונות והפתחים בבית, וללבוש בגדים ארוכים ובהירים בעת שהייה מחוץ לבית בשעות החשיכה.

  • הפעלת מאווררים: מומלץ להפעיל מאווררים בתוך הבית ובשטחים פתוחים (כמו מרפסות וגינות) ומכוונים למקום הישיבה, שכן זרם האוויר מונע מהיתושה גישה נוחה לעור החשוף.

  • דיווח למוקד העירוני: במידה ונתקלתם במפגעי יתושים קשים או במקורות מים עומדים במרחב הציבורי, יש לדווח על כך מיד למוקד 106 של הרשות המקומית. דיווח זה קריטי ויאפשר לרשות לפעול להסרת המפגע במהירות וביעילות.


◼️ חדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ליזה ללוצאשווילי

דילוג לתוכן