לילה קשה מנשוא עובר על העיר רמת גן. המטח המאסיבי ששוגר הלילה מאיראן לעבר ישראל גבה מחיר דמים כבד בעיר, עם דיווחים על שני הרוגים ומספר פצועים בדרגות פציעה שונות בחמש זירות נפילה מרכזיות.
כוחות הביטחון וההצלה פועלים בשעה זו (רביעי) בכמה מוקדים בעיר. באחת הזירות הקשות ביותר, נקבע מותם של שני בני אדם – זוג קשישים שככל הנראה לא הספיקו להגיע למרחב המוגן בזמן. בנוסף אליהם, פונו מהזירות השונות פצועים בדרגות חומרה משתנות לקבלת טיפול רפואי בבתי החולים.
ראש העיר, כרמל שאמה הכהן, הגיע לזירות הנפילה יחד עם צוותי העירייה כדי לגבש תמונת מצב ולסייע לתושבים שנפגעו. "זהו לילה קשה מאוד לעיר רמת גן," מסר ראש העיר מהשטח. "אנחנו רגילים למטחים, אבל זהו כנראה מטח קטלני רב-זירתי. אני נמצא בזירה המרכזית ומדובר במראות קשים מאוד. אנחנו עסוקים בטיפול בכל המוקדים בעיר".
בעירייה ובמשטרה שבים ופונים לציבור בבקשה נחרצת: אין להגיע לזירות הנפילה. התקהלות סקרנים מסכנת באופן ממשי את חיי התושבים בשל חשש מנפלים ומרסיסים שטרם נוטרלו, ומפריעה לעבודתם הקריטית של צוותי הרפואה והחילוץ בזירות המורכבות.
"אני אומר לציבור – תקשיבו להנחיות ותשמרו על החיים שלכם," הפציר שאמה הכהן. "התמונה עוד לא התבהרה במלואה, אך הפגיעות קשות ואנשים נפגעו".

בנימין פישל ועקיבא קאופמן חובשי איחוד הצלה סיפרו: "מדובר בזירת הרס במבנה בעקבות פגיעה ישירה. למרבה הצער אותרו בתוך המבנה גבר ואשה (בגילאי ה-70) ללא רוח חיים. כמו כן הוענק סיוע רפואי למעל 15 נפגעים נוספים במספר זירות במרכז הארץ שמצבם מוגדר קל. צוותי חוסן של איחוד הצלה העניקו סיוע גם למספר נפגעי חרדה בזירות השונות במרכז הארץ".
פרמדיק מד"א ענבר גרין וחובש מד"א נפתלי הלברשטט שהגיעו לזירה ברמת גן, סיפרו:
"ראינו עשן שעולה מבניין עם הרס רב, שברי זכוכיות, מבין ההריסות ראינו 2 נפגעים מחוסרי הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פציעות קשות בגופם. ביצענו בדיקות רפואיות אך הם היו ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותם במקום. יחד עם צוותי מד"א נוספים, אנחנו ממשיכים לסרוק אחר פצועים נוספים וערוכים להעניק טיפול רפואי נוסף במידת הצורך."
◼️ חדשות רמת גן והסביבה בווטסאפ לחצו כאן







