מבזקים
הותר לפרסום: סרן דוד חזות נפל בקרב בדרום לבנון חולון: גבר כבן 30 נפצע קשה בפיצוץ רכב ברחוב הלוחמים במקום לרסס: גבעת שמואל משחררת “יתושים טובים” נגד היתושים העוקצים העמותה הירושלמית שמזהירה: "בדידות עלולה להיות סכנת חיים" מועצה אזורית תמר: גבר כבן 50 נהרג בתאונת עבודה במפעל מודיעין משיקה ספרייה חכמה: עמדות AI ימליצו לתושבים על ספרים ליד הבית כתב אישום נגד סגן ראש עיריית באר יעקב נועם ששון אחרי יותר מ – 20 שנה במקלט: שבט הצופים “עתיד” בחולון בדרך לבית קבע גני תקווה ממשיכה להרחיב את תוכנית החוסן בבתי הספר הפאמפטרק החדש בסביון נפתח לרכיבה אשקלון: ייעוץ הורי ללא עלות בגינת המשחקים בעיר היין סוף סוף ירידה – אלה מחירי הדלק לחודש יולי בלונים שבתוכם אבנים הושלכו לעבר רכבים בשכונת השחמון באילת בנאות חובב מצדיעים למשפחות המילואים: כניסה חינם למרכז המבקרים לאורך הקיץ באר שבע מחזירה את הקיץ לעיר העתיקה: אירועי לילה יחזקו את העסקים המקומיים עמנואל ממשיכה להתרחב: שווקה קרקע לבניית 21 דירות ומתחם מסחר לראשונה בקריית מלאכי: מכינה חדשה תחבר בין תורה, שירות צבאי ועשייה קהילתית למרות התקופה הביטחונית: מתחם הקניות בדימונה רשם זינוק של עד 34% בפדיונות אור יהודה אירחה טורניר לזכר לוחמים שנפלו בעזה; קבוצות מקריית אונו, סביון וגני תקווה השתתפו אביה של רוני אשל שנפלה בנחל עוז: "אי אפשר לברוח מהאמת של 7 באוקטובר"

רגעים של אור בנתניה: מאות שורדי שואה שרו עם חנן יובל באירוע הוקרה מרגש

מאות שורדי ושורדות שואה מהעיר נתניה והסביבה השתתפו השבוע באירוע הוקרה מיוחד שנערך במתנ״ס דורה בעיר, ביוזמת עיריית נתניה באמצעות האגף לאזרחים ותיקים במינהל הרווחה והביטחון החברתי, ובשיתוף ועידת התביעות.

מאות שורדי ושורדות שואה מהעיר נתניה והסביבה השתתפו השבוע באירוע הוקרה מיוחד שנערך במתנ״ס דורה בעיר, ביוזמת עיריית נתניה באמצעות האגף לאזרחים ותיקים במינהל הרווחה והביטחון החברתי, ובשיתוף ועידת התביעות.

במרכז הערב עמדה הופעה של הזמר חנן יובל, דור שני לשואה, שביצע ממיטב הקלאסיקות הישראליות בפני הקהל שמילא את האולם. האירוע הוא חלק מסדרת פעילויות תרבות שמתקיימת בשנים האחרונות ברחבי הארץ, במטרה להעניק לשורדי השואה רגעי נחת, שמחה וחיבור קהילתי.

ראש העיר, אבי סלמה, אמר כי מדובר בהזדמנות לעצור ולהוקיר את הניצולים: “זהו הזמן לחלוק כבוד לניצולי השואה, המהווים עבורנו מקור השראה ודוגמא אישית לחוסן נפשי, להתמודדות ולתקומה”.

באירוע השתתפה גם חברת המועצה סבטלנה נטע בורמברג, הממונה על תחום הרווחה בעיר.

סגנית נשיא ועידת התביעות בישראל, ציונה קניג-יאיר, התייחסה למהלך הרחב שמלווה את האירועים ברחבי הארץ ואמרה:
"האירוע הוא חלק בלתי נפרד מהתוכנית הלאומית שאנו מובילים בשיתוף משרד הרווחה והרשויות המקומיות, במסגרתה אנו מתקצבים עובדים סוציאליים ייעודיים לשורדי שואה. המטרה שלנו היא להבטיח מעטפת תמיכה הוליסטית לכל שורד ושורדת, החל ממיפוי צרכים ומיצוי זכויות ועד למתן אוזן קשבת בקהילה. עבור ועידת התביעות, ההזדמנות לראות את השורדים כאן בנתניה נהנים יחד, שרים עם חנן יובל ומתחברים כקהילה, היא מימוש מרגש ביותר של המחויבות שלנו, לא רק לרווחתם הכלכלית, אלא גם לרווחתם הנפשית".

בין המשתתפים הייתה גם עמליה (הלנה) אסא, שורדת שואה שנולדה ב־1941 בלבוב שבאוקראינה. היא שיתפה את סיפורה האישי מתקופת המלחמה, שבמהלכה משפחתה שרדה תוך הסתתרות, זיוף מסמכים ושינוי זהות, בזמן שרוב בני משפחתה נספו.

בסיום דבריה אמרה עמליה:
"תודו על הדברים הטובים בחיים. אנשים מתחלקים לטובים ורעים, אבל יש הרבה יותר אנשים טובים בעולם, ובסוף האור ינצח. אמא שלי האמינה בכל כוחה שהיא תחיה ושאני אחיה, וכך היה, למרות כל האנשים הרעים. כי האנשים הטובים היו אלה שעזרו לנו, ולאמונה בטוב יש כוח עצום."


◼️ חדשות נתניה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ועידת התביעות

דילוג לתוכן