מבזקים
פלמחים: האזהרה הוסרה – הים שוב בטוח לרחצה המקום שבו נקבע עתיד הכלכלה הישראלית הוא אשדוד אשקלון: מהדיור ועד התחבורה – הכל עומד להשתנות קריית עקרון: בין זיכרון לנתינה – מחווה שנוגעת בלב הלוגו החדש של וולפסון חולון מספר סיפור של גבורה לוד נערכת ליום הזיכרון: אלו הרחובות שייסגרו בעיר ירושלים: אגם ברגר הגיעה לומר תודה – והשאירה את כולם בלי מילים הרצליה: שוק איכרים פיראטי נהרס – הקרקע חוזרת למדינה היום זק״א תיראה אחרת – בגלל רוני אשל ז״ל רמלה: נהיגה פרועה הסתיימה בחשיפה חריגה אשקלון: מסיבת רעש חשפה מציאות מדאיגה תל אביב: עוד שלב בדרך למהפכה – אושר פרויקט המסילה הרביעית רחוב הפלמ"ח בגבעת שמואל משנה פנים הלוגו השתנה – והסיפור האשדודי מאחוריו שובר לב נחשף: רשת הטרור הסודית של איראן נגד ישראל גדרה משנה את כללי המשחק של חגיגות העצמאות כפר סבא: נהגת בת 75 איבדה שליטה ונפצעה אשדוד: טרגדיה בכביש – בן 25 נהרג, יובא למנוחות לוד: יצא לעבודה – ולא חזר אשדוד לא מחכה לכיכר: שלוש משאיות שמחה ייצאו לרחובות, ובמת הענק כבר קמה

רעידת אדמה במזרח התיכון: האם חמינאי חוסל?; דרמה בטהרן בעקבות מבצע "שאגת הארי"

דיווחים ערביים ובינלאומיים: המנהיג העליון של איראן היה יעד מרכזי בתקיפה המשותפת של צה"ל וארה"ב הבוקר. בטהרן שומרים על ערפול מוחלט, בעוד בעולם מחכים לאות חיים מהאיש שמניע את ציר הרשע. מי הוא עלי חמינאי, ומה המשמעות של מותו האפשרי עבור מדינת ישראל?

הבוקר, עם יציאתו לדרך של מבצע "שאגת הארי", הדיווחים מהמפרץ ומהעולם הערבי מצביעים על אפשרות לשינוי היסטורי פני המזרח התיכון: עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן מזה 37 שנים, היה על פי החשד יעד לסיכול ממוקד. למרות שבשלב זה טרם התקבל אישור רשמי על גורלו, הערפול התקשורתי הכבד בטהרן והפסקת שידורי הטלוויזיה הממלכתיים מעוררים גל של שמועות ברחבי העולם.

היעד מספר 1: האיש שמאחורי חזון השמדת ישראל

עלי חמינאי (86) הוא לא רק מנהיג פוליטי, אלא הסמכות הדתית והצבאית העליונה באיראן. מאז עלה לשלטון ב-1989, הוא האיש שמוביל את פרויקט הגרעין האיראני ואת הקמת "טבעת האש" סביב ישראל – מחיזבאללה בלבנון ועד החות'ים בתימן. חמינאי הוא זה שחתום על הפקודות לתקוף את ישראל ישירות, והוא רואה בהשמדת "הישות הציונית" את מפעל חייו.

על פי הדיווחים, המתקפה המשותפת של חיל האוויר הישראלי וצבא ארה"ב הבוקר כללה פגיעה מדויקת בבונקרים תת-קרקעיים מאובטחים בטהרן, המשמשים את הנהגת המשטר בשעת חירום. גורמי מודיעין מעריכים כי התקיפה בוצעה בעיתוי שבו התקיים מפגש של המועצה העליונה לביטחון לאומי, שבו אמור היה להשתתף חמינאי עצמו.

מה יקרה ביום שאחרי?

מומחים לענייני איראן מציינים כי חיסולו של חמינאי, אם אכן התרחש, יטיל את איראן לכאוס שלטוני. למשטר האייתוללות אין יורש מוסכם וברור, ומותו של "הדיקטטור הנצחי" עלול להוביל למלחמת ירושה פנימית קשה בין משמרות המהפכה לבין הדרג הדתי, ואולי אף להזדמנות עבור העם האיראני להתקומם נגד המשטר המדכא.

אם חמינאי אכן חוסל או נוטרל, אנחנו נמצאים בעידן חדש. המבצע המשותף עם ארה"ב אינו רק תגובה צבאית, אלא ניסיון "לערוף את ראש הנחש". עבור תושבי אשדוד, נתניה וכל ישראל, המשמעות היא דריכות שיא לתגובה של שלוחיו, אך גם תקווה לסוף האיום הקיומי המרכזי עלינו.

במערכת "חדשות 08" עוקבים בדריכות אחר כל אות חיים או הודעה רשמית מטהרן. נמשיך לעדכן.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן

צילום: לפי סעיף 27 א לחוק זכויות יוצרים

דילוג לתוכן