מבזקים
מאושפלו של תמרה לגבינות מהעזים: סוכות בין קריית מלאכי לבאר טוביה מלחם שנכתב עליו לפני אלף שנה עד אינג'רה וקבב של אמא: סוכות טעים בקריית עקרון מרק, חילבה וסלוף חם: סוכות בראש העין מריח כמו עיר שלא שכחה מאיפה באה מהכרמים של 1889 למאפייה של 1968: כך טועמים את ראשון לציון בסוכות לפני שעריים גרו כאן בסוכות אקליפטוס: מסלוף חם ועד ביסטרו של פארק המדע, כך טועמים את רחובות בסוכות מסבחה של משפחה מ – 1928, תאלי הודי ובורקס של דור שלישי: סוכות ברמלה טעים אחרת הפיתה ששינתה את ישראל נולדה כאן: מסביח של 1961 עד קובות ושווארמה בסוכות ברמת גן מתותים ישר מהשדה לקרואסון ששינה את ישראל: סוכות ברמת השרון בין הפרדסים למוסדות של העיר מהבוריקה של צפון אפריקה לחומוס שנולד בעיר: סוכות בשדרות דרך האוכל שבנה כאן בית אינג'רה, פלוב, קארי ופיתה מהתנור: סוכות בקריית גת של כל העליות הבייקרי של אמא, התבלינים של פעם והקפה על הפרדס: סוכות בקריית אונו דרך הצלחת הפלאפל שקיבל כיכר, הקובה של סבתא והאינג'רה: סוכות בפתח תקווה דרך האוכל טרגדיה בקריית גת: פועל כבן 40 נהרג לאחר שמשטח כלובי ברזל נפל עליו הפאב מ – 1985, הפיצה שנולדה במשתלה והיין שהתחיל מילד בן 9: סוכות בערד סושי בן 20, עגלת קפה של ילדי היישוב ובובוטי מדרום אפריקה: סוכות בסביון דרך הצלחת בוריקה מ – 1963, מפרום על פתיליות וקרואסון צרפתי: סוכות בנתניה של השוק והים כפיתות של 60 שנה, סושי בשוק וקונדיטור שחזר הביתה: סוכות בנתיבות דרך האוכל תפוזים, דבש ובית קפה בבית של מייסדים: סוכות בנס ציונה דרך הצלחת המחמצת, היין והחבית שמגישה מאז 1987: סוכות במצפה רמון בקצב של המדבר הפרנה של אמא, הרפת שהפכה למסעדה והקונדיטור מההייטק: סוכות במזכרת בתיה

שניים ממצטייני מפקד פיקוד דרום – מאילת: רס"ן חוה שטיין ורס"ם שמעון טובול

חוה שטיין התחנכה בבית דתי – ונלחמה על מקומה בצה"ל, שמעון טובול נפצע בגב בסדיר ושם את הלב בסיר של החיילים – שניהם עברו אתגרים בדרך ונבחרו למצטיינים בתחומם לקראות העצמאות ה-75 למדינה

בטקס מצטייני מפקד פיקוד דרום, אלוף אליעזר טולדנו לכבוד יום העצמאות ה-75 נודע כי שניים מהמצטיינים הינם תושבי אילת: רס"ן חוה שטיין ורס"ם שמעון טובול.

רס"ן חוה שטיין

בת 32, מתגוררת באילת יחד עם בעלה נתן, ואמא לשלושה ילדים: יעל בת 4.5, יהודה בן 2.5 ואביגיל בת שנה.

חוה משרתת כקצינת ההדרכה של אוגדה 80. היא מגיעה מבית דתי, גדלה ביישוב מורשת בו באותה התקופה לא היה נהוג שנערות יתגייסו לשירות צבאי. היא מתארת שאף אחת מבנות האולפנה בה התחנכה לא התגייסה לשירות צבאי אך היא ידעה תמיד שבבוא העת תשרת בצה"ל.

תחילה בחרה לבצע שירות לאומי במסגרתו התנדבה במשך שנה בלשכת הרווחה בירושלים. בשנה הזו הצליחה חוה לסייע לפלגים שונים באוכלוסייה שנזקקו לעזרה. בגיל 20 ולאחר שירותה לאומי החליטה חווה להתגייס, חלומה היה להיות מדריכת חי"ר ולמרות חווייה ראשונית קשה שעברה בלשכת הגיוס הצליחה להגשים את חלומה והחלה את קורס מדריכות החי"ר ב-2011.

חוה שובצה כמדריכת נגמ"שים למילואימניקים, לאחר יציאתה לקצונה שובצה כקצינת מו"ס, מודיעין וסיור בזמן מלחמה, ולמעשה הדריכה לוחמים על תפקידם במלחמה ובחירום. אחרי כן, המשיכה חוה לשרת כמפק"צית בגדוד ברוש בבה"ד 1. היא שירתה כמפק"צית בתקופת 'צוק איתן'.

לדבריה, מצד אחד פיקדה על הצוערים שסייעו בשטחי הכינוס והעמיסו נגמ"שים ומנגד הדריכה מילואימניקים על הנגמ"ש – את התקופה ההיא היא מתארת כנקודת שיא בשירות.

לאחר מכן, שירתה חוה כקמ"מית חטיבת בנימין, בתקופת "אינתיפאדת הסכינים" – תקופה רווית פיגועים שמתחה את החטיבה. בהמשך, מונתה למ"פ בגדוד ברוש, שם הכירה את נתן – מ"פ מקביל אליה בגדוד, שלימים הפך לבעלה.

בתום תפקידה כמ"פ יצאה ללימודי חינוך במכללת הרצוג ובסיומם שבה לבה"ד 1 כסמג"ד ברוש במשך שלוש שנים. בחצי השנה האחרונה משרתת רס"ן חוה שטיין כקצינת ההדרכה באוגדה – תפקיד אותו היא ממלאת במסירות רבה תוך הגדלת ראש. היא מתארת שחייה וחיי ביתה סובבים סביב הצבא – ואף עברה לאילת יחד עם משפחתה לאור השיבוץ (כך גם קודם לכן למצפה רמון בתפקידיה בבה"ד).

גם היום בדרגת הרס"ן היא מוצאת משמעות רבה בתפקידה ועדיין עם אותה האש בעיניים שהייתה לה כשהייתה נערה. על מסירותה, מקצועיותה וחתירתה למצוינות נבחרה חוה למצטיינת מפקד פיקוד הדרום.

רס"ם שמעון טובול

שמעון בן 36, נשוי ואב לשלושה.

הוא התגייס ב-20 בנובמבר 2005. היה לוחם בגולני, לאחר מכן נפצע בגב ועבר לאייש עמדה במטבח לקראת סוף השירות. הוא סיים את שירותו הסדיר והחליט שהוא ממשיך לשירות קבע – במטבח במוצב צאלה באוגדה 80.

שמעון סיים הכשרת טבחים, ומשם עבר לאייש את עמדת ניהול המטבח. עליו אומרים כי הוא שם את כל הלב על השולחן – ובסיר., מזה 15 שנה.

על ההצטיינות סיפר בהתרגשות: ״התפקיד מאוד מאתגר וכיף, טוב לי לפנק את החיילים והלוחמים שלי, כל הזמן אני לומד מחדש והדאגה היא סיפוק אדיר״.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דובר צה"ל

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן
דילוג לתוכן