מבזקים
מתכננים לצאת בחול המועד? הטמפרטורות יורדות והגשם עשוי לחזור גם למרכז מה שמים ליד הארוחה? שני סלטים קלים ורעננים לשולחן סוכות אילת כמעט מלאה, ירושלים רק על חצי: הפער הגדול שנחשף במלונות הציג עצמו כ״צדיק נסתר״ ודיבר על ״תיקונים רוחניים״: 18 שנות מאסר לרב משה יזדי מירושלים שנת הלימודים כבר התחילה: רחובות יוצאת למכרז תל״ן לכיתות א׳ – ו׳ ומה זה עלול לעלות להורים? דרמה בקריית גת: תינוקת בת שמונה חודשים ננעלה ברכב וחולצה כשהיא סובלת מחום נעדרת מאז 22 בספטמבר: המשטרה מבקשת את עזרת הציבור באיתור Lemlem Teshale Alemu מאשקלון בהלה על הבמה בראשון לציון: ירדנה ארזי מעדה ונפלה – והמשיכה לשיר 800 שוברים ובירה ב – 10 שקלים: ההטבה החדשה בפסטיבל הבירה ברחובות “כבר חלק מהקהילה”: בערבה חגגו 45 שנה במחווה לעובדי החקלאות מתאילנד M16, אקדחים וחמישה עצורים: סוף שבוע של פעילות משטרתית ברהט 515 דירות במקום 139: תוכנית ההתחדשות במתחם הפלמ"ח בשדרות אושרה להפקדה ארבע שקיות חומר החשוד כסם וסכין נתפסו על חשוד בקריית גת פסולת במים ובשוברי הגלים באשקלון: העירייה דורשת לבדוק מה המקור בן 15 נעצר בחשד לדקירת אוהד לאחר משחק כדורגל ברמת השרון בעטו בניידת והעלו לטיקטוק: בני 13 ו – 15 נעצרו בחולון סוף שבוע של זהב בחולון: אלופי עולם באקרובטיקה וגביע היסטורי בכדוריד ירושלים ופתח תקווה על הפודיום: עידן בן חיים ויהונתן רובינוב זכו במדליות באליפות העולם בקיקבוקס אחרי הצטברויות האשפה: 39 משאיות חדשות ייכנסו לפעולה באשדוד רבבות צפויים בכותל: מד״א יקים מרפאה מיוחדת לקראת ברכת הכהנים

שנת הלימודים כבר התחילה: רחובות יוצאת למכרז תל״ן לכיתות א׳ – ו׳ ומה זה עלול לעלות להורים?

עיריית רחובות פרסמה מכרז להפעלת תוכנית לימודים נוספת בבתי הספר היסודיים, כשלושה שבועות לאחר פתיחת שנת הלימודים. בעיר פועלים השנה 39 בתי ספר יסודיים, אבל במסמכי הפרסום הפומביים עדיין לא מפורטים בתי הספר שבהם תופעל התוכנית, התכנים שילמדו הילדים או השאלה המרכזית מבחינת המשפחות: מי ישלם וכמה.

המכרז פורסם ב־24 בספטמבר והמועד האחרון להגשת הצעות נקבע ל־26 באוקטובר בשעה 13:00. הוא מיועד להפעלת תל״ן, תוכנית לימודים נוספת, עבור תלמידי כיתות א׳–ו׳ בבתי הספר היסודיים בעיר.

וכאן נמצאת הנקודה שצריכה לעניין במיוחד את ההורים ברחובות: תל״ן אינה חלק מלימודי החובה שמממנת המדינה, ובמקרים שבהם היא ממומנת על ידי ההורים היא עלולה להוסיף מאות שקלים לחשבון השנתי.

התקרה הארצית לתל״ן בסיסית בבית ספר יסודי עומדת על 885 שקל לתלמיד בשנה. ועדת החינוך של הכנסת אישרה ביולי את תשלומי ההורים לתשפ״ז וקבעה שהתעריפים יישארו ללא שינוי לעומת השנה הקודמת.

וזאת בנוסף לתשלומי החובה והרשות הרגילים. לפי משרד החינוך, התקרה השנה עומדת על 540 שקל בכיתות א׳–ב׳, 565 שקל בכיתות ג׳–ד׳, 691 שקל בכיתה ה׳ ו־901 שקל בכיתה ו׳. תל״ן ורכישת שירותים מרצון אינן כלולות בסכומים האלה.

אבל חשוב לא פחות לדעת שלהורים יש בחירה. משרד החינוך קובע כי הפעלת תל״ן והשתתפות תלמיד בה מחייבות הסכמה אישית בכתב של ההורה. החלטה של הנהגת ההורים אינה יכולה להחליף את הסכמתו של כל הורה בנפרד. אם התוכנית מתקיימת בסוף יום הלימודים, ניתן לאפשר לתלמיד שהוריו אינם מעוניינים בה לצאת הביתה. אם היא משובצת באמצע יום הלימודים, יש לאפשר גם לתלמידים שהוריהם לא שילמו להשתתף בה או לספק להם פעילות חינוכית אחרת.

מדובר גם בתוספת שאינה חלק קבוע מכל בית ספר בישראל. מנתוני מרכז המחקר והמידע של הכנסת עולה כי בשנת תשפ״ד רק 26% מאישורי הגבייה שניתנו לבתי הספר כללו תל״ן בסיסית, לעומת 99% שכללו תשלומי חובה ורשות.

נכון לעכשיו, השאלות המעניינות ביותר מבחינת הורי רחובות עדיין פתוחות: אילו בתי ספר ייכללו בתוכנית, אילו מקצועות או חוגי העשרה יינתנו, כמה שעות שבועיות היא תכלול, מתי תתחיל והאם העירייה תממן אותה, תסבסד אותה או שהעלות תושת כולה או בחלקה על ההורים.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה, freepik

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן