מבזקים
תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון "אתה מת, אני אתפוס אותך": נהג מאשקלון מואשם בגין איומים על פקחים ונהיגה מסכנת חיים בן 47 מב"ש איים "לערוף את ראשו" של בן זוג גרושתו קיבוץ גבולות: בעלת כלב בת 69 מואשמת לאחר נשיכה שגרמה לחבלה לתושב הקיבוץ אם צעירה מאשקלון נתפסה עם מאות כדורי סמים ברכב כשבתה התינוקת עמה באר שבע: בן 72 נאשם בגניבת טלפון נייד מגרנד קניון בעיר "אהרוג אותך כשאתה ישן": ויכוח בין אחים בב"ש הסתיים בקטטה אלימה ופציעות קשות

שר הכלכלה ניר ברקת ביקר באילת: "עיר עם פוטנציאל אדיר בתחומי החקלאות הימית והחדשנות"

בין הנושאים שנדונו, פיתוח דזרט טק באילת ובערבה בדגש על אקווה טק כחלק מהתכנית הכלכלית של המשרד "קלאסטרים".

שר הכלכלה והתעשייה – ניר ברקת ביקר היום (רביעי) באילת יחד עם צוות משרדו ומינהלת החדשנות עליה אמון המשרד. הביקור כלל דיון מקצועי עם הנהלת העירייה וסיור במכון לחקלאות ימית (מלח״י). בין הנושאים שנדונו, פיתוח דזרט טק באילת ובערבה בדגש על אקווה טק כחלק מהתכנית הכלכלית של המשרד "קלאסטרים".

בדיון עם הנהלת העירייה, סקר ראש העירייה – אלי לנקרי בפני השר את ההזדמנויות והאתגרים של אילת ביניהם בריאות, תחבורה ותעסוקה וציין גם את האתגרים עמם מתמודדת העיר בצל מלחמת ״חרבות ברזל״ וההשלכות שלה על העיר בכלל ועל נמל אילת בפרט. עוד ציין ראש העירייה את ההזדמנויות האדירות של העיר בתחומי חקלאות ימית ואנרגיות מתחדשות לצד פעולות להפיכת אילת לאזור סחר חופשי והדגיש את החשיבות בהמשך הפיתוח כולל קידום תעשיות נוספות כחלק מגיוון והרחבה של מקורות התעסוקה בעיר, הקמת מעבדות ועוד. 

בנוסף קיבל השר סקירה על מרכזי החדשנות שפועלים בעיר, האחד בתחום החקלאות הימית והשני בתחומי היי-טק ועל הפעילות המשותפת של האגף לפיתוח כלכלי וחדשנות בעירייה יחד עם המעוף אילת שמפעילה הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה כולל סיוע פרטני לעסקים, משרדים מסובסדים לעסקים חדשים, מתחמי עבודה, כלים ושירותים, מיזמים כלכליים ועוד. השר ציין, כי הוא רואה עין בעין עם ראש העירייה את כיווני ההתפתחות של העיר אילת והדגיש, כי יפעל לקדם את התחומים הנוגעים למשרדו הן באמצעות קולות קוראים והן באמצעות היחידות שמפעיל המשרד בתחומי עסקים, סחר בינלאומי ועוד. 

שר הכלכלה והתעשייה ניר ברקת: "העיר אילת היא עוגן אסטרטגי לכלכלת ישראל, ובעלת פוטנציאל אדיר בתחומי החקלאות הימית, האנרגיות המתחדשות והחדשנות. משרד הכלכלה והתעשייה ימשיך לתמוך בפיתוחה של אילת, באמצעות קידום מיזמים כלכליים, תמיכה בעסקים קטנים ובינוניים, והרחבת תחומי התעסוקה בעיר. אני רואה עין בעין עם ראש העירייה את הצורך בהרחבת אזורי הסחר בעיר, ואנו נפעל במלוא המרץ כדי לממש את הפוטנציאל של אילת ולחזק את מעמדה כמרכז חדשנות אזורי".

ראש העירייה הודה לשר על תמיכתו הבלתי נדלית בעיר אילת כולל במאבק לשמירה על המפרץ מפני הרחבת פעילות קצאא וציין, כי השר הוא ידיד אמת של העיר אילת לאורך כל השנים, בכל התפקידים בהם כיהן.

 

◼️ לקבוצת חדשות אילת בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית אילת

דילוג לתוכן