מבזקים
הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה

תושב רחובות תובע כ-30 מיליון ש"ח מרשת האופנה תמנון

תושב רחובות שרכש חולצות מכופתרות בסניף של רשת האופנה תמנון בביל"ו סנטר, הגיש תביעה ייצוגית נגד הרשת בטענה להטעיה שיטתית של כל לקוחותיה.

מהתביעה הייצוגית שהוגשה בבית המשפט המחוזי לוד באמצעות עו"ד נריה הרואה ועו"ד דובי שנאן, עולה כי רשת תמנון בעלת 80 סניפים ברחבי הארץ, מפרסמת מוצרים במחירים הנמוכים מהמחירים בפועל ומטעה בכך לקוחות.

בתביעה מוזכרים שני מבצעים של הרשת, האחד מחודש יולי שנה שעברה, במסגרתו פורסם כי כל החולצות המכופתרות ללא יוצא מן הכלל וללא כוכבית(*) , נמכרות במחיר של 40 שקלים. כשהלקוח ניגש לקופה התברר לו כי עליו לשלם 80 ₪ עבור כל חולצה מכופתרת. כשביקש להבין מדוע המבצע לא חל על החולצות המכופתרות שבחר, נענה כי המבצע לא חל על הקולקציה החדשה, אלא רק על הקולקציה הישנה. (מצורפים קבלות,  תמונות המבצעים, סרטון השיחה עם המוכרת ותמלול השיחה שבסרטון). בתביעה מתואר גם מבצע נוסף של הרשת, הפעם בפרסום באינטרנט, לפיו כל החולצות המכופתרות נמכרות במחיר של 50 במקום 70 שקלים. גם הפעם כשביקש לשלם על החולצות המכופתרות שבחר בסניף בביל"ו סנטר, נאמר לו שהמבצע לא חל על החולצות המכופתרות בקולקציה החדשה ולכן יהיה עליו לשלם 70 שקלים עבור כל חולצה.

בא כוחו עו"ד נריה הרואה,  חבר בוועדת התובענות הייצוגיות בלשכת עורכי הדין טוען בתביעה כי רשת תמנון פעלה בניגוד לחוק להגנת הצרכן בכל הנוגע להטעיית לקוח וברשלנות על פי פקודת הנזיקין. לטענתו רשת תמנון מטעה את לקוחותיה באופן סדרתי לאורך תקופה ארוכה בפרסומים והתנהלות דומים חוזרים ונשנים לאורך השנים. אין מדובר בטעות נקודתית, אלא בדרך פרסום פסולה ומנוגדת לחוק. עוד טען עו"ד הרואה בתביעה כי יעיל ונכון לנהל במקרה זה תביעה ייצוגית, שכן היא תביא לאכיפת הדין ותרתיע רשתות מפני הפרת החוק והטעיית צרכנים.

התביעה הייצוגית היא בשם כל הלקוחות של תמנון שרכשו פריטים במחיר גבוה מהמחיר שפורסם. לקוחות אלה ובנוסף, כל לקוחות תמנון  שראו את הפרסומות בחנויות, באמצעי תקשורת, באתר האינטרנט או בכל דרך אחרת, ביקשו לרכוש פריטים במחירים אותם פרסמה תמנון, אך כאשר הגיעו לשלם עליהם, התבקשו לשלם מחיר הגבוה מהמחיר שפורסם ואז נאלצו לוותר על רכישת הפריטים בבושת פנים, ברגשות שליליים ובמבוכה מפני הנוכחים בחנות.

סכום התביעה חושב  לפי מספר העוקבים של תמנון בפייסבוק ובאינסטגרם, בתוספת המבקרים פיזית בסניפי החנות ולכן מדובר בסך כולל של כחצי מיליון לקוחות. זאת כפול מספר הפריטים שנרכשו או פורסמו ולכן שווי התביעה מוערך  בכ-29 מיליון ו-400 אלף ₪. בכתב התשובה לבית המשפט רשת תמנון מבקשת  לדחות הבקשה על הסף שלא לאשר את התביעה הייצוגית מנימוקים שונים. 

 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן