מבזקים
תערוכה חדשה בגבעתיים תתרום את כל ההכנסות לשורדי השואה ירושלים בפסגה, ואיפה רחובות ואשדוד נמצאות? אלה הערים שמובילות את תרומות הדם בישראל כתב אישום חמור בירושלים: עובד מלון ניצל קטינה שפונתה בעקבות מלחמה – וביצע בה עבירות מין מרדף באשקלון: כך סוכלה גניבת רכב בצומת סילבר – חשוד אחד נעצר, השני נמלט לראשונה: טיפולי NLP יוצעו במרפאת 'מכבי טבעי' בבאר שבע לראשונה בישראל: נשיא המדינה אירח את נשיא סומלילנד בבית הנשיא מבצע רחב ברהט: 12 שוהים בלתי חוקיים נעצרו בסוף השבוע תערוכת אמנות רחוב של תלמידי תיכון בקריית אונו מציפה את הסוגיות שמעסיקות את בני הנוער כתב אישום חמור: ירי לעבר רכב בלב תל אביב – הנאשמים מאור יהודה נתפסו במלון יוקרתי אקדח גלוק, אפודים קרמיים ואמצעי הסוואה: המשטרה חשפה מצבור אמצעי לחימה ברמלה "אם כל אחד ייקח איתו משהו אחד מיוסי – הוא יגיע רחוק": תוכנית המנהיגות לזכר לוחם השב"כ שנפל ב-7 באוקטובר הגיעה לסיומה חושבים שאתם לא יכולים לחסוך? הרצאה ברחובות מבטיחה: כך תשאירו לפחות 2,500 שקל בחודש בכיס תלמידות החינוך המיוחד הציגו מיזם פורץ דרך בבית הנשיא: "מקרר חכם" למאבק בבזבוז מזון ומשבר האקלים אופקים: בת 38 נפצעה בינוני לאחר שנפלה לבריכה ריקה צה"ל תקף ברובע הדאחייה בביירות: "תגובה לירי חיזבאללה לעבר ישראל" באר טוביה: פועל נפל מגובה במהלך עבודתו ופונה לבית החולים במצב בינוני נתניה: שנה אחרי התאונה הקטלנית שבה נהרג השוטר יניב אלקיים – הוגש כתב אישום טלטלה בענף הרכב: חברת "אלבר" בבעלות אלי אלעזרא הורשעה במרמה ובהברחת ענק של כלי רכב; תשלם קנס של 18 מיליון שקלים עובדי קמ״ג שיפצו את המרכז לעזרה עצמית בבאר שבע בגלל הברווזים: תלמידות מאשדוד זכו במקום הראשון במחוז עם מיזם ירוק

תכנית התחדשות מתחם דוד המלך לקראת דיון בותמ"ל

התכנית מציעה כאמור את פינויים של 727 יחידות דיור והקמת 3,828 יחידות דיור במקומן בבניינים שגובהם הכולל נע בין 7 לבין 35 קומות. התכנית כוללת 10,605 מ"ר שטחי מסחר ו- 75,120 מ"ר שטחי תעסוקה.

3,823 יח"ד חדשות במקום 727 יח"ד ישנות: מתחם דוד המלך בלוד חוזר לותמ"ל להפקדה

לוד מתחדשת בענק: תכנית הריסת 727 יח"ד ישנות והקמת 3,828 יח"ד חדשות במקומן, חוזרת חצי שנה לאחר שנדחתה מסיבות טכניות. כעת עולה תכנית התחדשות מתחם דוד המלך בלוד לדיון לקראת הפקדה בוועדה למתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל).

מדובר בהגשה שנייה של התכנית, לאחר שוותמ"ל החליטה על סגירת התכנית בעקבות הצורך בתיאומים מול רשות התעופה האזרחית, בגלל מגבלות שנובעות מהקרבה לנתב"ג. כעת, לאחר שהושגו האישורים, התכנית עולה בשנית לדיון.

פינוי בינוי לקניון הישן ואלפי דירות חדשות

התכנית מציעה כאמור את פינויים של 727 יחידות דיור והקמת 3,828 יחידות דיור במקומן בבניינים שגובהם הכולל נע בין 7 לבין 35 קומות. התכנית כוללת 10,605 מ"ר שטחי מסחר ו- 75,120 מ"ר שטחי תעסוקה. הצפיפות ברוטו המוצעת היא כ- 79 אלף נפש לקמ"ר וצפיפות נטו של 62 יח"ד לדונם.

התכנית, ששטחה 170 דונמים, המהווה חלק מתהליך תכנוני נרחב של התחדשות עירונית בלוד, הכולל העצמת זכויות בניה לאורך הרחובות הראשיים ומוקדי העניין בעיר ובסמוך לצירי המתע"ן המתוכננים והמבוצעים. הבינוי המוצע נשען על ההיסטוריה המרקמית המקומית. כלל המתחמים ייבנו סביב רצף ככרות עירוניות וגנים פנימיים המשכיים, בבנייה מרקמית בת 7-8 קומות, המשלבת מגדלים בני 23-35 קומות. כחלק מתפיסה הכוללת של חיזוק הרחובות הראשיים, דפנות שדרות דוד המלך ושדרות ירושלים ייבנו בעירוב שימושים של מגורים ומסחר, אשר ייצור מסגרת פעילות מלאה (יום ולילה).

בחלקה המזרחי של התכנית ממוקם מתחם בית המשפט הנמצא מזרחית לשד' ירושלים. באזור זה נמצא ביהמ"ש, קניון לוד, מבנה משרדים וחניון. התוכנית מציעה את הריסת הקניון הישן לטובת הקמת מתחם תעסוקה, מסחר ומגורים חדש הנושק לפארק ולצירי התחבורה הציבורית המפותחים על שדרות ירושלים. התכנית כוללת פינוי בינוי לקניון הישן במרכז העיר, שייהרס ובמקומו ייבנו מגדלי משרדים ומגורים וקניון חדש.

רשות שדות התעופה דרשה את הנמכת מגדלי המגורים

כאמור, זוהי הפעם השנייה שהתכנית מוגשת, ללא שינויים. התכנית הקודמת עברה תהליך של שולחן עגול בוותמ"ל, ונקלטה בוועדה. מדיון שנערך בוועדה בחודש יוני בתכנית ,עולה כי הקרבה לנתב"ג יוצרת מגבלות תכנוניות וכי רשות התעופה האזרחית (רת"א) הבהירה כי למרות שהתכנית המוצעת אינה יוצרת הפרעה בטיחותית לנתיבי הטיסה של נתב"ג, קיימות מגבלות תפעוליות הנובעות מתמונות המכ"ם הנדרשת לנתב"ג המצריכות הנמכה מהותית בבינוי המוצע והסרתן של מאות יחידות דיור אשר מאיינות את כלכליותה של התכנית.

הוועדה ציינה בהחלטתה כי מדובר בתכנית טובה ומשמעותית הממוקמת במרכזה של העיר לוד, ובסמיכות למערכות תחבורה ציבוריות תומכות (קו מטרו 1M, הקו החום, "מהיר לעיר").

ראש העיר לוד, יאיר רביבו: "התכנית היא אותה תכנית. הגרסה הראשונה נסגרה על ידי הותמ״ל מסיבות טכניות של החוק המחייב דיון להפקדה תוך 45 יום מאישור העמידה בתנאי הסף. הזמן שנדרש בין לבין היה לצורך קבלת אישור מלא של רת״א לגובה הבינוי המוצע בהתאם למגבלות גובה הבניה לצרכי בטיחות טיסה שעודכנו בשנה האחרונה. כעת יש אישור רת"א. כמו כן נוצל הזמן גם לטובת שיפור הכלכליות של שניים ממתחמי הפינוי בינוי. התכנית הזו משלבת גם פינוי בינוי איכותי וגולת הכותרת שלו הוא פינוי בינוי לקניון הישן במרכז העיר, שייהרס ובמקומו ייבנו מגדלי משרדים ומגורים וכמובן קניון חדש ומודרני".

עוד אומר רביבו: "העיר לוד מקדמת התחדשות עירונית מהגדולות בישראל ובעולם (מעל 86% מהעיר הקיימת) בשיתוף פעולה של מהנדסת העיר – גל גבריאל, וכלכלית לוד בניהולו של עשהאל גדות, תוך הקפדה על יצירת קשרים וקישורים עירוניים על פני רצף מבנים חי ותוסס, שנשען על ההיסטוריה המרקמית המקומית של השכונות אך עם פני העתיד והתחדשות לשנים קדימה, כחלק מהתפיסה הכוללת של חיזוק הרחובות הראשיים. ב"ה, לוד מתחדשת!".

את התכנית יזמה הרשות המקומית באמצעות החברה הכלכלית, והיא הגישה אותה יחד עם הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית. תוכנית התחדשות המתחם מנוהלת על ידי חברת אביב מבית מטריקס בהובלת שירה גרניט מנהלת פרויקטים, ורוני מוסקונה מנהלת תחום ניהול תכנון בחברה. העורך הראשי הוא אדריכל תאה קיסלוב.

◼️ לקבוצת חדשות לוד והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – נדל”ן, כלכלה ועסקים לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: הדמיה, קיסלוב קיי אדריכלים

דילוג לתוכן