מבזקים
ארב לו: תושב השטחים נעצר בחשד לעבירות מין בקטין בת"א חיפושים נרחבים אחר נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? סיעת “אומץ” בגדרה תעלה הצעה להקמת ועדה למניעת אלימות בני נוער: “לא נחכה לאירוע הבא” רחובות משיקה שירות חדש לוותיקים: תיקון ציוד רפואי ושיקומי ללא עלות עבודה “הלוואות, איומים ואימה”: שני תושבי באר שבע מואשמים בגין סחיטת חייבים תלמידי אור יהודה הציגו תוצרי מסלול דיפלומטיה באירוע חגיגי ומעורר השראה “מאסטר שף” באילת: כך צעירים מהעולם סיימו הכשרה קולינרית – ודלתות המלונות בישראל נפתחו בפניהם ארבעה נפגעים בשתי תאונות במקביל בכביש 35 סמוך לקריית גת בדרך לצה”ל: מאות בני נוער מגן יבנה נהנו מכנס מתגייסים חווייתי בבריכה במסילת ציון בחמישי הבא: רחובות חוגגת את חודש הגאווה באירוע מרכזי עם הופעה והפנינג חינמי כך תושבי אור יהודה נכנסים לעולם ההייטק – בחינם לגמרי הישג ארצי מרשים ברחובות: שני תלמידים מאמית המר קטפו מקומות שניים באולימפיאדת הלשון “ערב הצלחות” ברמלה: הורים ותלמידים עצרו את המרוץ – וחגגו את הדרך של כל תלמיד חשד להטרדה מינית ברשת: בן 34 מרמת גן נחקר באזהרה דרמה בתל אביב: דיווח על שוד התברר כצילומי סרט עם נשק אמיתי חשש לפגיעה בילדים: משרד הבריאות בודק קשר למחית פירות של “פרינוק” בן 6 נפגע מאוטובוס באשדוד ד"ר גליה ברקאי מונתה לסגנית המנהלת הרפואית בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד קרית עקרון: נהג רכב במצב אנוש לאחר תאונה עצמית בית על קו המים: כ-200 חיילים בודדים השתתפו ביום הוקרה מיוחד בנתניה

תקציב 2024-2025 באשדוד מותאם מלחמה: יותר לביטחון

התקציב ייתן מענה לכל תרחיש, כולל למקרה של פתיחת חזית נוספת מהצפון

ועדת הכספים תתכנס לדיון בתקציב העירוני לשנת 2024-2025

ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי לקראת הדיון הערב בוועדת הכספים: "כמו שהוספנו מיידית 50 מיליון שקל מאז פרוץ המלחמה, כך נחזק את החוסן של התושב וניתן גם בתקציב הבא מענה מידי לכל תרחיש, כולל לחזית הצפונית. יוקצו עוד תקציבים לתיק ביטחון התושב, תוך שמירה על איכות החיים הגבוהה באשדוד, ממש כפי שעשינו מאז השבעה באוקטובר. לעירייה יש חוסן כלכלי שנבנה במשך עשור, והניהול הנכון יוביל אותנו להתמודדות מוצלחת עם כל האתגרים העומדים בפנינו".

ועדת הכספים עתידה להתכנס הערב (יום שלישי) לדיון בתקציב 2024-2025, כפי שיובא על ידי גזבר העירייה וצוות הכלכלנים באגף הגזברות.

יש לציין כי דחיית הבחירות המקומיות בעקבות מלחמת חרבות ברזל הביאה לכך שהתקציב יובא לאישור באיחור של חצי שנה, ולאחר שהוועדות השונות של הרשות המקומית בישראל לא התכנסו כמעט שנה. החוסן הכלכלי של אשדוד הוא שאפשר לה לתפקד באופן שוטף וללא פגיעה בעבודות הרשות ותוך שמירה על איכות חיי התושב.

בשל המציאות הביטחונית המתמשכת, יופנו תקציבים נוספים לטובת ביטחון התושב תוך המשך הענקת שירות עירוני ברמה הגבוהה ביותר.

ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, אמר כי התקציב ייתן מענה לכל תרחיש, כולל למקרה של פתיחת חזית נוספת מהצפון: "החוסן הכלכלי העירוני שבנינו בעשור האחרון, אשר גם זכה בפרסים רבים, הפך להיות מודל לרשויות רבות. בעקבות הניסיון שצברנו בסבבי הלחימה הקודמים, ידענו עוד לפני המלחמה הנוכחית לצבוע תקציבים אשר היו מיועדים לתרחישים ביטחוניים שעלולים להיווצר ביום אחד בהיר. החוסן הכלכלי של העירייה וההתנהלות המקצועית לאורך העשור האחרון, אפשרו לנו לקבל מניפת החלטות ביטחוניות תקדימיות במטרה לשמור על חוסן התושב ולתת מענה לנזקים שנוצרו כתוצאה ממצב הלחימה".

באשדוד הקצו מאז השבעה באוקטובר כ-50 מיליון שקל במטרה לשמור ולבנות את חוסן התושב ולתת מענה לתרחישים שנוצרו בעקבות הלחימה.

למשל, יצאו למבצע "לומדים בטוח" שהוביל להצבת ולבניית 100 מבנים מוגנים במוסדות חינוך בהיקף של 40 מיליון בטווח זמן מהקצרים ביותר במדינת ישראל. בשני המקרים, עדיין לא קיבלה אשדוד החזרים מהמדינה על ההוצאות
"הימשכות המלחמה, והעובדה שאנחנו עדיין לא יודעים מתי היא תסתיים, הביאו אותנו לבנות תקציב בעל משמעויות כלכליות-ביטחוניות שלוקח בחשבון גם אפשרות תרחיש של עלטה באשדוד ובמדינת ישראל כולה במשך זמן לא ידוע", אמר ראש העירייה. "תרגלנו אפשרות כזו, וכיצד לתת מענה לכל האוכלוסייה בעיר גם במקרה של פגיעה בתשתיות החשמל. בחודשים האחרונים רכשה העירייה גנרטורים גדולים וקטנים, מאגרי דלק וציוד נוסף במטרה לתת מענה בזמן אמת לכל תרחיש".

התקציב המוצע כולל גם כספים להמשך פיתוחה של העיר, שמירה על שגרת החיים ואיכות החיים. תקציבי החינוך צפויים להיות גם הפעם החלק הארי בו, חיזוק המרחב הציבורי, מתן מענה לאוכלוסיות נתמכות עורף ועוד.

 

◼️ לקבוצת חדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית אשדוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן