במקביל למבצע "שאגת הארי", הודיע הערב פיקוד המרכז של ארה"ב (CENTCOM) על פתיחתו של מבצע "זעם אפי" (Epic Fury). המבצע, שהחל בהוראה ישירה של נשיא ארצות הברית, נועד לפרק את מנגנון הביטחון האיראני ולנטרל איומים מיידיים על כוחות ארה"ב ושותפותיה באזור.
החל מהשעה 01:15 (שעון מזרח ארה"ב), החלו כוחות משולבים לתקוף מטרות אסטרטגיות, תוך מתן עדיפות לאתרים המהווים סכנה מיידית. בין היעדים שהושמדו:
-
מתקני פיקוד ובקרה של משמרות המהפכה האסלאמיים.
-
מערכי הגנה אווירית מתקדמים של המשטר האיראני.
-
אתרי שיגור טילים ומל"טים ושדות תעופה צבאיים.
ב-CENTCOM מדווחים כי בעקבות גל התקיפות הראשון, כוחותיהם הגנו בהצלחה מפני מאות תקיפות של טילים ומל"טים ששוגרו מאיראן. עד כה, לא דווח על נפגעים בקרב הכוחות האמריקאים והנזק למתקנים הוגדר כמינימלי.
במבצע זה נרשמה היסטוריה טכנולוגית, כאשר כוח המשימה "סקורפיון סטרייק" הפעיל לראשונה רחפני תקיפה חד-כיווניים בעלות נמוכה, לצד שימוש נרחב בתחמושת מדויקת מהים ומהאוויר.
אדמירל בראד קופר, מפקד CENTCOM, שיבח את הכוחות: "הנשיא הורה לפעולה נועזת, וחיילינו האמיצים – מהנחתים ועד אנשי משמר החופים – עונים לקריאה". מדובר בריכוז הכוח הצבאי האמריקני הגדול ביותר שנראה במזרח התיכון מזה עשרות שנים.
הגיבוי האמריקני המסיבי משנה את כללי המשחק במבצע "שאגת הארי". בעוד ישראל פועלת בחזיתות הקרובות, ארה"ב לקחה על עצמה את נטרול "ראש הנחש" בטהרן. עבור תושבי הדרום והמרכז, המשמעות היא מעטפת הגנה רחבה הרבה יותר מול איומי הטילים ארוכי הטווח.
◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן







