צעד משמעותי נוסף בחיזוק מערכת החינוך באור יהודה: קורס הכשרת הבסיס לתומכות החינוך בעיר נפתח במרכז פסג"ה החדש (לפיתוח מקצועי ולחדשנות עבור סגלי הוראה). בהכשרה משתתפות 31 תומכות חינוך כחלק מהשקעה עירונית נרחבת בהון האנושי ובשיפור איכות המענה החינוכי במוסדות העיר.
הקורס, שמתקיים בהובלת מחלקת משאבי אנוש בניהולה של יהודית שקורי ובריכוזה של מאי גבריאלי, מועבר על ידי מרצים מ"סמינר הקיבוצים". התוכנית כוללת תכנים מקצועיים ומעשיים המעניקים לתומכות כלים יישומיים לעבודה היומיומית במערכת החינוך, תוך התמקדות בהיבטים המרכזיים של תפקידן.
בהתאם להסכם תומכות החינוך שנחתם באוגוסט 2023, כל תומכת חינוך בעלת ותק של עד שבע שנים נדרשת להשתתף בהכשרה מקצועית בהיקף של 220 שעות. מדובר באבן דרך משמעותית המקדמת את התומכות הן ברמת הידע המקצועי והן מבחינת קידום בשכר ובדרגה. הבחירה לקיים את ההכשרה במרכז פסג"ה החדש (בתפוח פיס) מעניקה למשתתפות מרחב למידה חדשני ומעשיר.
במעמד פתיחת הקורס השתתפו נציגי מחלקת משאבי אנוש ואגף החינוך בראשות דלילה אשכנזי, שבירכו את המשתתפות על יציאתן לדרך המקצועית החדשה.
ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, מציינת: "תומכות החינוך הן שותפות מרכזיות בעשייה החינוכית היומיומית ובבניית סביבה תומכת ומקדמת עבור ילדי אור יהודה. ההשקעה בהכשרתן מבטאת את ההוקרה והאמון שאנו רוחשים להן, והיא חלק בלתי נפרד מהמחויבות שלנו להמשיך ולחזק את מערכת החינוך העירונית לטובת כלל התלמידים והתלמידות בעיר.
◼️ חדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות אור יהודה בווטסאפ לחצו כאן









