מבזקים
ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע? המשטרה מבקשת את עזרת הציבור: עמית אוחנה בן ה – 29 נעדר מהרצליה טרגדיה לילית ברמלה: בן 70 נספה בשריפה, גבר נוסף נפצע לקרוא הודעות בלי וי כחול: השדרוג החדש שוואטסאפ מכינה למשתמשי אנדרואיד

אור מתחת למים באילת: 150 צוללים הדליקו חנוכייה בעומק הים האדום

בפעם ה־14 ברציפות התקיים היום (שבת) באילת אירוע ייחודי ומרגש: הדלקת חנוכייה מתחת למים, ביוזמת מרכז הצלילה ״אתגרים״ של עמותת אתגרים

בפעם ה־14 ברציפות התקיים היום (שבת) באילת אירוע ייחודי ומרגש: הדלקת חנוכייה מתחת למים, ביוזמת מרכז הצלילה ״אתגרים״ של עמותת אתגרים – המרכז היחיד בישראל המוסמך להדריך צלילה לאנשים עם מוגבלות מכל סוג. האירוע נערך בעומק של כשישה מטרים בים האדום, בהשתתפות כ־150 צוללים עם וללא מוגבלות.

מרכז הצלילה ״אתגרים״ פועל בשיתוף התאחדות הצלילה ורשות הצלילה, ומאפשר לאנשים עם מוגבלות לעסוק בצלילה באופן מקצועי ומוסמך. בשנתיים האחרונות הרחיב המרכז את פעילותו ומקיים גם קורסי צלילה בדרגת “כוכב ראשון” לחיילים שנפצעו במלחמה.

תומר צפרוני, חבר עמותת אתגרים המשותק בפלג גופו התחתון, שהשתתף בצלילה, סיפר בהתרגשות:
״כל פעם שאני מגיע לצלילה זו הגשמת חלום. מתחת למים אני מרגיש שווה בין שווים, כמו כל צולל רגיל. אני יוצא מהמים עם חיוך ענק שלא יורד כל הדרך מאילת עד הבית. עבור אדם שמתנייד בכיסא גלגלים – זו תחושת חופש אמיתית. השנה הצלילה הייתה מרשימה במיוחד, עם מספר גדול של צוללים ומתנדבים״.

ניר הכהן, מנכ״ל עמותת אתגרים, הוסיף:
״כמדי שנה יצאנו למפגן עוצמתי של אור ותקווה מתחת למים באילת. מרגש לראות צוללים רבים, עם ובלי מוגבלות, פורצים יחד גבולות. כבר 30 שנה אנחנו עושים זאת בענפי ספורט מגוונים. תודה לשותפינו ולנותני החסות, ובהם התאחדות הצלילה ורשת מלונות דן, שבזכותם הפעילות הזו מתקיימת ביבשה, בים ומתחת למים״.

עמותת אתגרים נוסדה בשנת 1995 ופועלת להעצמה ולשילוב חברתי של אנשים עם מוגבלות באמצעות ספורט אתגרי בטבע. פעילות העמותה פתוחה לכל סוגי המוגבלויות, לכל הגילים ובכל רחבי הארץ, וכוללת בין היתר רכיבה על אופניים, פארקי חבלים, ריצה, שיט, צלילה, גלישת גלים, שחייה בים הפתוח וטיולים. מאז פרוץ המלחמה מפעילה העמותה גם קבוצות ייעודיות וקורסים לפצועי מלחמה במגוון ענפי ספורט.


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אופיר גילסון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן
דילוג לתוכן