איך להימנע מפגיעה אפשרית מיתושים לקראת הקיץ? – יניב מרקוביץ’, סגן ראש העיר: “מבצעים פעולות הדברה בכל המרחב הציבורי”

מחלקת ההדברה בעיריית רחובות באגף חזות העיר פועלת כבר מעכשיו, על מנת למנוע פגיעה מהיתושים הנושאים את נגיף קדחת הנילוס, ולצמצם ככל הניתן את אוכלוסיית היתושים באזורינו והתרבותם בכל הנוגע לשטחים הציבוריים בעיר.

במסגרת זו נעשות פעולות ניטור, מניעה והדברה בשטחים הפתוחים ברחבי העיר, הדברות במקורות מים עומדים ובמאגרים כגון תעלות ניקוז פתוחות ואזורי השקיה, וכן באמצעות איתור מקומות אשר יכולים להוות אזורים מתאימים להתרבות יתושים.

גורמי ההדברה מבצעים מניעה יזומה, ביניהם סריקות בתעלות ובקולטני מים וביקורות ברחבי העיר. כמו כן, הם מטפלים בקריאות תושבים המגיעות באמצעות המוקד העירוני לטיפול במקורות מים עומדים, ובביצוע הדברות במקומות בהם מדווח על הימצאות יתושים. עו”ד יניב מרקוביץ’, סגן ראש העיר, מחזיק תיק חזות העיר: “אנו מבצעים פעולות הדברה בכל המרחב הציבורי, אולם חשוב להדגיש כי על התושבות והתושבים לבצע הדברה בשטחים הפרטיים – בבתים הפרטיים ובבתים המשותפים, כמו כן חשוב למנוע מצב של מקור מים עומד. רק בשותפות כזו נוכל לצמצם תופעת היתושים ברחובות וההפרעה לשגרת החיים”.
נריה אהרון, מנהל מחלקת הדברה באגף לשיפור פני העיר: “ההתמודדות מול היתוש היא ברובה מניעתית. טיפול או ריסוס נקודתי לא יפתרו את הבעיה אם בקרבת מקום ישנו מוקד דגירה, ולכן שיתוף פעולה של התושבים הוא חשוב ביותר על מנת לצלוח את ‘עונת היתושים’. אנו קוראים לתושבים לגלות ערנות למקורות מים עומדים ולטפל בהם בשטחים הפרטיים או להודיע למוקד העירוני כשמדובר בשטח ציבורי”. עקיצת יתוש המצוי באזורנו יכולה לגרום למחלת קדחת הנילוס המערבי, העוברת מבעלי חיים לאדם והפוך. המחלה נגרמת מווירוס המועבר על ידי עקיצת יתוש מצוי באזורנו או על ידי עקיצה מיתוש “הנמר האסיאתי”.

הנגיף מופץ בעיקר על ידי ציפורים נודדות אשר נושאות אותו במהלך נדידתם. לרוב המחלה יכולה לגרום לתסמינים קלים הדומים להצטננות, חום, צמרמורות, כאבי שרירים ומפרקים, כאבי בטן, שלשולים ופריחה בעור אך בקרב אנשים מבוגרים או בעלי מערכת חיסון מוחלשת עלולה המחלה לגרום לסימפטומים חמורים יותר. מאחר ולא קיימים תרופה או חיסון ייעודי כנגד המחלה, האפשרות היחידה למניעת המחלה הינה מניעת מקורות אפשריים להתרבות היתושים באזור, והתגוננות כנגד היתוש המעביר את המחלה לבני האדם ולבעלי חיים אחרים. על מנת להתמודד עם פגיעה אפשרית מהיתושים, יש למנוע את היווצרות התנאים הנוחים עבורם: לבצע פעולות דומות של טיפול במקורות מים עומדים גם בשטחים הפרטיים ובחצרות הבתים המשותפים – למנוע דליפה בברזים היוצרים שלוליות (להימנע מהשקיית יתר בגינות פרטיות, עציצים ואדניות) לרוקן ברכות נוי לא מטופלות, דליים וכלי קיבול אחרים, בהם הצטברו מים עומדים, גגות ואזורי ניקוז פתוחים של מזגנים וכדומה לנקוט באמצעי הגנה בבתים כגון התקנת רשתות כנגד חדירת יתושים ושמירת הדלתות סגורות  להשתמש בכילות ובתכשירים סביבתיים ואישיים דוחי יתושים כגון משחות, ספריי ונוזלים למריחה מאושרים לשימוש בבני אדם.
באם נתקלתם במקור מים עומדים בשטח ציבורי, אנא דווחו למוקד העירוני 106, גם בווטסאפ -050-8806106.

מערכת חדשות אפס שמונה מכבדת זכויות יוצרים ועושה את מירב המאמצים לאתר בעלי זכויות בפרסומים ו/או צילומים המגיעים אלינו. אם זיהיתים צילום ו/או כל פרט שיש לכם זכויות בו/בהם, אנא פנו אלינו לבקש לחדול מהשימוש בו/בהם באמצעות כתובת האימייל [email protected]

תגובות:

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם:

תגובות

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן