מבזקים
סיכום יום הכיפורים: 3,322 טופלו במד״א, 299 נפגעו ברכיבה – ו־24 תינוקות נולדו בשמיר נשבר הלב!!! הנרצח בפיגוע ליד נווה צוף: נתנאל שקרון, אב לשישה מעלי זהב הרמטכ״ל בזירת הפיגוע בנווה צוף: "צה״ל בדריכות גבוהה, פרוס וערוך בכוחות מתוגברים בכלל הגזרות וכך גם במהלך הצום" המחבל שביצע את הפיגוע בנווה צוף נעצר בבית חולים ברמאללה יום הכיפורים תשפ״ז 2026: זמני כניסת הצום וצאת הצום רגע של חסד באשדוד: המציל הראל וקנין סייע לאדם עם מוגבלות לטבול בים לפני יום הכיפורים פיגוע בנווה צוף: צוותי מד״א החזירו דופק לפצוע – מצבו אנוש; המחבל נמלט גדרה: רחוב שכביץ ייחסם לתנועה ביום שלישי – בגלל העברת צריף עתיק מודיעין מכבים רעות נערכת ליום הכיפורים: מחסומים יוצבו בכניסות לעיר וכוחות הביטחון יתוגברו אירוע חריג בבית מלון באילת לפני כיפור: מפקד מרחב אילת, נצ״מ אלון כלפון, קיים תדריך מבצעי לסגל הפיקוד ולכוחות המשטרה נס ציונה נערכת ליום הכיפורים: 13 עמדות עזרה ראשונה יוצבו ברחבי העיר לוד: בן 30 נפל מגובה במהלך בניית סוכה – נפצע בינוני מחכה לכם אחרי הצום: קינוח השוקולד האיטלקי שמכינים כבר היום הודעה חשובה לציבור: הרכבות יפסיקו לפעול ב־13:00 בערב יום כיפור – ולא יחזרו במוצאי הצום מסורת של זיכרון באשקלון: אלפי נרות נשמה חולקו בבתי העלמין בערב יום הכיפורים התחזה לקטין ואיים על נערות: הצהרת תובע נגד בן 20 מבת ים פארק ההדרים ברחובות: אלה שעות הפתיחה והסגירה ביום הכיפורים הודעה חשובה לתושבי גן יבנה פסטיבל בירת הגיבורים: נטע ברזילי ושמעון בוסקילה מגיעים לאופקים

אילת: אושר צו הארנונה לשנת 2026

גם השנה עודכן תעריף הארנונה בהתאם לחוק ההסדרים בלבד, בשיעור העומד על 1.626%. בנוסף בצל המלחמה, יינתנו גם השנה הקלות בתשלומי הארנונה לחיילים, מפקדים, ומילואים על פי החוק ובהתאם לרשימה המתקבלת ממשרד הביטחון. ראש העירייה – אלי לנקרי:  "באילת נשמרת מדיניות  ברורה ועקבית – לא מגדילים את הנטל על התושבים!"

צו הארנונה לשנת 2026 אושר פה אחד על ידי חברי מועצת העיר וייכנס לתוקפו ב 1.1.26.

גם השנה עודכן תעריף הארנונה בהתאם לחוק ההסדרים בלבד, בשיעור העומד על 1.626%. בנוסף בצל המלחמה, יינתנו גם השנה הקלות בתשלומי הארנונה לחיילים, מפקדים, ומילואים על פי החוק ובהתאם לרשימה המתקבלת ממשרד הביטחון. ראש העירייה – אלי לנקרי:  "באילת נשמרת מדיניות  ברורה ועקבית – לא מגדילים את הנטל על התושבים!"

 כמידי שנה הובא צו הארנונה לאישור מועצת העיר, כנדרש עד ה – 1 בחודש יולי, זאת בהתאם לסעיף 276 לפקודת העיריות. עדכון תעריף הארנונה הינו עפ"י סעיף 7 לחוק ההסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב) התשנ"ג – 1992.

בפתח הדיון לאישור צו הארנונה, הדגיש ראש העירייה – אלי לנקרי, כי כבר שנים רבות, העירייה אינה מעלה את תעריף הארנונה אלא רק בהתאם למתחייב בחוק ההסדרים. "הארנונה למגורים באילת נשארת מהנמוכות בישראל, וגם השנה עודכנה רק בהתאם לחוק ההסדרים – ללא כל העלאה חריגה" אמר ראש העירייה והוסיף: "בעוד שבחלק מהרשויות נבחרו מהלכים רחבים יותר, באילת נשמרת מדיניות  ברורה ועקבית – לא מגדילים את הנטל על התושבים! גם בתקופה של אתגרים לאומיים ומציאות ביטחונית רגישה, העירייה ממשיכה לפעול ביציבות תקציבית, תוך שמירה על רווחת התושבים ואיכות השירות. מדיניות זו מחזקת את החוסן הקהילתי שלנו, ומביאה בחשבון את צרכי העיר והמציאות המיוחדת שלה". בנוסף ברך ראש העירייה את גזבר העירייה וצוות אגף ההכנסות בראשותה של שרה שיש הן על הפעולות לגביית הארנונה והן על שיפור מתמיד בשירות לתושב, כולל זימון תור מראש, ארנונה במייל, שירות עד הבית לקשישים ומוגבלים, ומגוון שירותים מקוונים.

לצד אישור צו הארנונה אושרה גם מפת אזורי השומה, לפיהם נקבעים תעריפי הארנונה. אזורים אלה נותרו ללא שינוי גם השנה. אזור שומה 1 כולל את מרכז העיר, שדרות התמרים. אזור שומה 2 כולל את שדה התעופה ע"ש רמון. אזור שומה 3 כולל מגורים בעיר, מרכז התיירות ואזור התעשייה. אזור שומה 4 כולל את שטח שדה התעופה המתפנה. אזור שומה 5 כולל את פארק אמת"ל. אזור שומה 6 כולל את עין עברונה שכיום ללא נכסים. אזור שומה 7 כולל את אזור התעשייה שחורת ואזור שומה 8 כולל את המגורים העתידיים בשכונת רודד ושיפולי ההר. תעריף הארנונה נקבע כחוק בהתאם לסיווגים בכל אזור. עוד במסגרת אישור צו הארנונה, אישרה המועצה גם השנה, הפחתה למרכז תיירות כפי שנעשה בשנת 2024 לעסקים בלבד על ידי שיוך לאזור שומה מגורים (3) במקום אזור שומה 2 (תיירות), בכפוף לאישור שר הפנים.

גזבר העירייה – אסי בן חמו ציין, כי תעריף הארנונה במגורים העומד בשנת 2025 על 43.16 ₪ למ"ר (עד 120 מ"ר), 47.51 ₪ למ"ר (121 מ"ר ומעלה), יעמוד בשנת 2026 על 43.86 ₪ למ"ר (עד 120 מ"ר), 48.28 ₪ (121 מ"ר ומעלה). והוא בין הנמוכים בארץ.

עוד ציין הגזבר, שסך הכנסות העירייה מארנונה עומד על כ – 380 מיליון ₪, כמחצית מהתקציב השנתי (736 מיליון ש״ח). 25% מארנונה למגורים ו – 75% מארנונה לעסקים, בתי מלון ובתי מלאכה. אחוז גביית הארנונה בעיריית אילת עומד על 97%.

◼️ הצטרפו לחדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית אילת

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן
דילוג לתוכן