מבזקים
ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע? המשטרה מבקשת את עזרת הציבור: עמית אוחנה בן ה – 29 נעדר מהרצליה טרגדיה לילית ברמלה: בן 70 נספה בשריפה, גבר נוסף נפצע לקרוא הודעות בלי וי כחול: השדרוג החדש שוואטסאפ מכינה למשתמשי אנדרואיד

אילת חוגגת עשור למרכז 'עוצמה'

בחודש האחרון הסתיימו שתי תכניות מרגשות במיוחד, שכל אחת מהן מספרת סיפור של כוח וצמיחה.

מרכז "עוצמה", הפועל בשיתוף משרד הרווחה והביטחון החברתי, מציין עשור לפעילותו בעיר וממשיך להעניק חוסן אישי, תעסוקתי וקהילתי לתושבים ותושבות העיר באמצעות סדנאות העצמה, מיצוי זכויות וליווי כלכלי. בחודש האחרון הסתיימו שתי תכניות מרגשות במיוחד, שכל אחת מהן מספרת סיפור של כוח וצמיחה.

בשבוע שעבר הסתיימה סדנת עשרה מפגשים שהתקיימה לנשות מילואימניקים. 17 נשים הגיעו מדי שבוע לייצר, לבנות ולהעניק לעץ צורה ומשמעות – תוך יצירת מרחב של תמיכה, אחווה ושייכות. המשתתפות ציינו כי המפגשים היו עבורן נקודת אור, והחוויות הקולקטיביות הפכו תחושת חוסר אונים לתחושת מסוגלות ועוצמה פנימית.

בסיום הסדנה הוחלט להקים קהילה נשית חדשה בשם "נשים ונפלאות", שתמשיך להיפגש אחת לחודש כקבוצת העצמה וליווי מתמשך.

גם תכנית שנתית לעולים חדשים הגיעה לסיומה לאחר השתתפות של 15 עולים. התכנית שילבה שפה עברית, הכרות עם המחשב והעולם הדיגיטלי, מיצוי זכויות והיכרות עם מערכות המדינה, לצד העצמה אישית וחיזוק ביטחון עצמי.

הסיפור המרגש של נטליה, שעלתה לישראל לפני שנה בלבד, מדגים את השפעת התכנית: היא למדה לראשונה קריאה, כתיבה ודיבור, עברה בהצלחה את מבחני הרישוי של משרד הבריאות, וקיבלה רישיון לעסוק ברפואה פסיכיאטרית – כיום היא עובדת במט"ב.

אלכסנדרה רוט, מנהלת מרכז עוצמה:
"סיפור זה משקף את הפוטנציאל האדיר הגלום בהשקעה נכונה, ליווי מקצועי ואמונה ביכולות האדם. ההצלחה שלהם היא ההצלחה של הקהילה כולה."

מרכז עוצמה ממשיך להוות בית לצמיחה, שינוי והזדמנויות עבור יחידים, משפחות וקהלים מגוונים, ומפעיל גם את תכנית הדגל "נושמים לרווחה", תכנית אינטנסיבית בת שנתיים למשפחות החיות בעוני ובהדרה, בה השתתפו בעשור האחרון עשרות משפחות.


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית אילת

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן
דילוג לתוכן