מבזקים
תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו

אילת – יעד עולמי לאפס פליטות: המלונאות בעיר משנה כיוון

פרויקט TourZero מתרחב ומכשיר מנהלים לסטנדרט הירוק של אירופה

אילת, העיר היחידה במזרח התיכון ואחת מ־112 ערים באירופה, שנבחרו על ידי האיחוד האירופי ליעד השאפתני של עיר מאוזנת פליטות פחמן, ממשיכה להוביל חדשנות סביבתית גם בתחום התיירות והמלונאות עם הרחבת פרויקט TourZero. מטרת הפרויקט, בניהולו של אבי נעים מנהל הפרויקטים הבינלאומיים ביחידה הסביבתית, לבנות מנגנון להפחתת פליטות גזי חממה בתחומי אנרגיה, פסולת ותחבורה והגעה לאיזון פחמני בתעשיית המלונות באילת באמצעות פתרונות טכנולוגיים, לוגיסטיים והתנהגותיים, בשיתוף התאחדות מלונות אילת.

כחלק מהפרויקט נפתח השבוע קורס ייחודי, לראשונה בישראל, בשיתוף עיריית אילת, היחידה הסביבתית, אוניברסיטת בן גוריון באילת והתאחדות מלונות אילת, המסמיך מנהלים כיועצי GSTC (Global Sustainable Tourism Council) בינלאומיים לתיירות מקיימת. 25 מנהלים בכירים מבתי המלון בעיר, נבחרו לקורס ויעברו הכשרה מקצועית אינטנסיבית. לאחריה ייבחנו להסמכה כיועצי קיימות. במהלך ההכשרה ירכשו המנהלים כלים פרקטיים לייעול צריכת אנרגיה ומים, ניהול פסולת חכם והפחתת בזבוז מזון. יישום הכלים צפוי להביא לצמצום טביעת הרגל הפחמנית של בתי המלון ולחיסכון משמעותי בעלויות התפעול. לאחר הסמכתם, יובילו המנהלים את בתי המלון בתהליך לקבלת תו התקן המלונאי הירוק הבינלאומי.

הסמכת ה־GSTC נחשבת ל"מדד הזהב" העולמי בתחום התיירות המקיימת ומוכרת על ידי אתרי הזמנות בינלאומיים מובילים, בהם Booking, Expedia, Agoda ו־Google Hotels, המעניקים עדיפות וחשיפה למלונות ירוקים.

ראש עיריית אילת – אלי לנקרי: "הפרויקט הוא ביטוי למחויבות של אילת לעבור מקיימות כיעד להטמעה בשטח, והבחירה להתחיל בהכשרת מנהלים, משקפת שינוי עמוק, שמתחיל באנשים שמובילים את המערכות. שיתוף הפעולה עם בתי המלון, האקדמיה והגורמים המקצועיים מציב את אילת בחזית העולמית של תיירות מקיימת, המשלבת אחריות סביבתית עם התייעלות תפעולית וחיזוק הכלכלה המקומית".

איתמר אליצור – מנכ"ל התאחדות מלונות אילת: "הבאת קורס ההסמכה הבינלאומי של ה-GSTC לאילת, נועד להציב את המלונאות בעיר בחזית הסטנדרט העולמי. כמי שמובילים את היוזמה הזו בשיתוף עיריית אילת והיחידה לאיכות הסביבה, אנו רואים בקיימות הרבה מעבר לערך סביבתי. זהו כלי ניהולי מהמעלה הראשונה המייצר יתרון תחרותי מובהק וצמצום משמעותי בעלויות התפעול של המלון. בעידן שבו חברות ציבוריות ובינלאומיות בוחנות כל השקעה וכל יעד דרך משקפי ה-ESG, המלונות באילת שיישאו את "מדד הזהב" של ה-GSTC יהיו הבחירה הטבעית עבור השוק הגלובלי, לכנסים, אירועי חברה ונופשים. אנחנו לא רק שומרים על הסביבה,  אנחנו מבטיחים את העתיד הכלכלי של התיירות באילת".

פרויקט TourZero כבר הניב תוצאות ראשוניות בשטח באמצעות פיילוט מוצלח במלונות קלאב הוטל אילת, קיסר ואברהם הוסטל, שהיו הראשונים להצטרף לפרויקט. כעת מתרחבת התוכנית לרשתות המלונאות המובילות בישראל, בהן: פתאל, ישרוטל, דן, אסטרל, פרימה, הרברט סמואל, אטלס, קנדה ישראל, אדם ו־Six Senses שחרות.

ביחידה האזורית לאיכות הסביבה אילת-אילות המובילה את הפרויקט מציינים, כי ענף התיירות והמלונאות הוא מהגדולים והמשמעותיים באילת, ובהתאם גם בעל פוטנציאל גבוה לצמצום פליטות פחמן. מטרת העל של התוכנית היא להפוך את ענף התיירות העירוני למודל של קיימות והתייעלות, בתחומי האנרגיה, המים, ניהול הפסולת וצמצום בזבוז המזון.


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: הדמיה סנאפשוט

דילוג לתוכן