אלפי תושבי אילת פקדו היום (שלישי) את החלקה הצבאית בבית העלמין בעיר, והתייחדו עם זכר הנופלים בטקס האזכרה הממלכתי לחללי מערכות ישראל, שמתקיים מדי שנה על ידי צה"ל.
הטקס נפתח בצפירת דומייה וכלל את הדלקת אבוקת הזיכרון, תפילות לעילוי נשמות הנופלים, דברי נציג הכנסת, הנחת זרי זיכרון וירי כבוד.

את הדברים בשם הכנסת נשא ח"כ מאיר פורוש. אבוקת הזיכרון הודלקה על ידי מיקי ירקוני, אביו של שמואל ירקוני ז"ל. קדיש נאמר על ידי שמעיה ויצמן, אחיו של ציון ויצמן ז"ל, והתפילות נשאו הרב שמעון אייזנבך והרב הצבאי עוז קאפח.
במהלך הטקס הונחו זרי זיכרון על ידי נציגי המשפחות והארגונים: שרה לוין, אמו של סמ"ר איתמר לוין פרידמן ז"ל, הניחה את זר יד לבנים; אבישי לוי הניחה את זר אלמנות ויתומי צה"ל; מפקד עוצבת אדום, תא"ל ישראל פרידלר, הניח את זר צה"ל; משה לוי ושחר פלגי הניחו את זר ארגון נכי צה"ל; נצ"מ אלון כלפון הניח את זר משטרת ישראל; וראש העיר אלי לנקרי הניח את זר העיר.
הטקס התקיים בפיקודו של רס"ן שילה בנג'ו מחטמ"ר יואב, ונחתם בירי כבוד של חיילי עוצבת אדום.
כמדי שנה, הפעיל הגרעין התורני "אל עמי" אוהל התייחדות ותפילה עבור המשתתפים, ותלמידי בית הספר התיכון ע"ש בגין חילקו פרחים בכניסה לבית העלמין, להנחה על קברי הנופלים.
◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ לחצו כאן







