מבזקים
הצפות באשקלון: כבישים נחסמו והעירייה פתחה חמ״ל חירום כביש 90 נחסם לתנועה: חשש להצפות באזור ים המלח ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע? המשטרה מבקשת את עזרת הציבור: עמית אוחנה בן ה – 29 נעדר מהרצליה

אילת מתגייסת לעוצבת גלעד – מה זה אומר?

אוגדה 96 החדשה שהוקמה בצל המלחמה להגנה על הגבול המזרחי של מדינת ישראל, וגייסה כבר 25 גדודים, מגייסת בימים אלה גדוד מגן לאילת, וקוראת לתושבי העיר לחזור לשירות מילואים במתכונת ייחודית, תוך שמירה על כשירות מבצעית.

אוגדה 96 החדשה שהוקמה בצל המלחמה להגנה על הגבול המזרחי של מדינת ישראל, וגייסה כבר 25 גדודים, מגייסת בימים אלה גדוד מגן לאילת, וקוראת לתושבי העיר לחזור לשירות מילואים במתכונת ייחודית, תוך שמירה על כשירות מבצעית. השירות מיועד לבני/ות עד גיל 58, בעלי רובאי 05 ומעלה (גם בעלי פטור יכולים לחזור). הנשק וציוד הלחימה נשארים בבית והלוחמים נשארים מוכנים. 

עם תחילת המערכה "עם כלביא", השלימה עוצבת גלעד (אוגדה 96) את הקמתה תוך 48 שעות, במטרה לתגבר ולהכפיל כוח בגבול המזרחי במשימות ההגנה השונות. "הקמת האוגדה שתוכננה בתהליך סדור, "נדחסה" ליום של חלוציות, שליחות ומסירות נפש" אמר מפקד אוגדה 96 וחטיבות דוד – תא"ל אורן שמחה והוסיף: "כולנו מבינים כי המציאות הביטחונית השתנתה ואנחנו נדרשים להתאים את עצמנו יחד איתה. יש כאן אנשים שנכונים להתנדב ולהיות חלק מרכזי בחיזוק הביטחון, ואנחנו רואים בזה יתרון מבצעי משמעותי״. 

בימים אלה נערכת האוגדה לגייס גדוד מגן באזור, ובתוכו פלוגת אילת שתהיה כוח חי״ר, קל, נייד ועוצמתי המבוסס על תושבי אילת והסביבה, שתפקידו להגן על הבית תוך סיכול איומים מתפרצים ותגובה מהירה ועוצמתית. באוגדה מציינים את החשיבות בכוננות ועצמאות תמידית בעיר אילת, זאת משום מיקומה הגיאוגרפי בין גבולות ומעברי גבול יבשתיים וימיים. 

גם ראש העירייה – אלי לנקרי קרא לתושבי אילת לקחת חלק במשימה החשובה לצד מעטפת ההגנה על העיר בים, באוויר וביבשה. "מאז השבעה באוקטובר, ברור לנו שאנחנו חייבים להיות מוכנים לכל תרחיש, בכל רגע. בימים אלה צה"ל מקים באילת פלוגת מילואים ייחודית, שתגן על העיר מתוך העיר, ואני קורא לתושבי אילת והאזור שיכולים ומתאימים –  להצטרף ולסייע לנו לבנות עצמאות ביטחונית אמיתית. זו המשימה שלנו, זה הבית שלנו" אמר ראש העירייה. 

פלוגת אילת משויכת לגדוד יעלה של חטיבת נגבה, הדרומית מבין חטיבות דוד בעוצבת גלעד היא אוגדה 96 החדשה! אחרי שגויסו 12,500 לוחמים ב – 25 גדודים, הגיע התור של אילת להתגייס ולהגן על הבית!

נשמח על פרסום הקישור לדף הנחיתה – פלוגת אילת.

 

◼️ הצטרפו לחדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית אילת

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן
דילוג לתוכן