מבזקים
חילוץ דרמטי באזור שדה בוקר: צעיר כבן 20 נפצע קשה בנפילה מגובה, מסוק הוזנק למקום הצפות באשקלון: כבישים נחסמו והעירייה פתחה חמ״ל חירום כביש 90 נחסם לתנועה: חשש להצפות באזור ים המלח ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע?

אילת: תערוכה יוצאת דופן של סטודנטים מוצגת בגלריית האמנים

העיר אילת ממשיכה לחבק את האמנות המקומית ומציגה תערוכה אישית ומרגשת של 13 סטודנטים לתואר ראשון באמנות – עם יצירות שנוגעות בזיכרון, זהות וחיים בישראל

אילת, עיר שידועה לא רק בזכות חופיה אלא גם בחיבוקה החם לאמנות מקומית, מארחת בימים אלו תערוכת בוגרים מרגשת של סטודנטים לאמנות מקמפוס אילת של אוניברסיטת בן-גוריון. התערוכה, שהושקה ביום חמישי (31.7) בגלריית אמני אילת, תוצג במהלך החודש הקרוב לציבור הרחב – תושבי העיר ואורחיה כאחד.

מדובר בתערוכת הבוגרים החמישית של חטיבת היצירה בלימודי תואר ראשון באמנות בקמפוס אילת. היצירות הינן פרי קורס ייחודי בשם "עניין אישי – רגע לאמנות", במסגרתו נדרשים הסטודנטים ליצור עבודת אמנות בנושאים אישיים – ולעיתים טעונים. העירייה ותאגיד התיירות העירוני מארחים את התערוכה, כחלק משיתוף הפעולה עם האקדמיה המקומית.

בין היצירות הבולטות בתערוכה:

  • "הבית של סבתא אביבה" – סדרת ציורים של הסטודנטית אדוה מור הדרי, החושפת זיכרונות ילדות דרך מראות בית סבתה.

  • "על מדים" – מיצג חזק של נועה אברג'ל המתאר את העומס הנפשי של שירות המילואים, דרך מדי צה"ל מכוסים במילים טעונות שהאמנית מנסה "לכבס".

  • "בין קודש לחול" – עבודתה של שירי לנקרי, המדמה משחק "סולמות וחבלים" על בסיס ספריית קודש ישנה ומציפה שאלות על חיי קדושה וחולין.

  • יצירותיו של נתנאל דורני – המחברות צבעוניות עזה עם חיבורים בין עבר, הווה ועולם פנימי טעון, דרך דמויות בעלות נוכחות.

ראש עיריית אילת, אלי לנקרי, ודיקאן הקמפוס פרופ’ עופר עובדיה בירכו את הסטודנטים והדגישו את החשיבות הרבה של טיפוח אמנות כחלק מהמרקם העירוני.

אוצר התערוכה, ד"ר נועם גונן, אמר:
"העבודות נוגעות בנימי הנפש של היוצרים, אך גם מאפשרות לצופה לפגוש את עצמו. זהו ניסיון ליצור גשר בין חוויות אישיות לסערות העולם – ולהציע רגע של שקט, התבוננות ונשימה."

התערוכה תישאר פתוחה לציבור במשך החודש הקרוב בגלריית אמני אילת. הכניסה חופשית.


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: הדר יעקב סיטרוס

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן
דילוג לתוכן